FOTBAL  »  Superliga  »  INAUGURARE

Parcarea supraetajată de la ”Naţional Arena” e gata. Deasupra are terenuri fotbal, tenis şi baschet

Așa arată terenurile de pe acoperișul parcării +2   FOTO
Așa arată terenurile de pe acoperișul parcării

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 19:15

S-a terminat cu problemele legate de parcarea la ”Arena Naţională”! Suporterii care vor veni să vadă meciuri pe cel mai mare şi modern stadion din ţară nu vor mai trebui să-şi caute cu disperare un loc unde să-şi lase maşina deoarece parcarea de lîngă arenă este gata şi va deveni funcţională de luni.

Supraterană, construcţia are parter şi trei etaje, 1.250 de locuri, iar pe acoperiş a fost amenajat un teren de fotbal, cu dimensiuni de 95/45 metri, plus alte două multifuncţionale de tenis/baschet. Proiectul a costat circa 44 milioane de lei, iar potrivit autorităţilor aceasta este prima parcare din ţară cu terenuri de sport pe acoperiş.

Suprafaţa parcării este de 7.500 de metri pătraţi pentru toate etajele. Parcarea este dotată cu patru lifturi, camere de supraveghere şi senzori de lumină. Pentru evenimentele organizate pe ”Arena Naţională”, accesul pentru parcarea maşinilor va fi făcut pe baza biletelor destinate evenimentelor.

Primarul general Sorin Oprescu a spus că se doreşte elaborarea unui proiect prin care locurile de parcare să poată fi închiriate şi de cetăţenii care locuiesc în zonă, atunci cînd pe arenă nu sînt evenimente. Acesta a precizat că, cel mai probabil, cetăţenii care vor închiria locuri de parcare vor avea la dispoziţie un calendar al evenimentelor şi vor elibera parcarea pentru fiecare eveniment.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, terenurile de sport vor fi folosite atunci cînd sînt evenimente sportive, pentru antrenamente, în afara evenimentelor organizate pe ”Arena Naţională” fiind destinate publicului.

Terenul de fotbal are un gazon sintetic format din trei straturi, de drenaj, de nisip şi de granule ecologice, fiind achiziţionat de la firma furnizoare de echipamente pentru Jocurile Olimpice. De asemenea, fiind amplasate pe terasa parcării, terenurile sînt dotate cu garduri de protecţie, au vestiare şi duşuri, dar şi instalaţie nocturnă, pentru a putea fi folosite şi în timpul nopţii. Acesta a fost inaugurat ieri de pustii de la DimSoft Bucuresti (foto), iar lovitura de incepere a fost data de Sorin Oprescu.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
zona__magheru
zona__magheru  •  25 August 2012, 07:32

ciutacilor.... s-a umplut romania de analisti si pricepatori la toate...si la nimic. avem un milion de critici, analisti si pricepatori la dat din gura. e de mirare ca tara asta nu a fost printre primele 3 la Olimpiada, sau ca nu este intre primele 5 la PIB. ca slava domnului, avem abundenta de genii analitice pe metru patrat. (ps - genii in analfabetism, infatuare, neamprostie, ignoranta, suficienta, indolenta, lipsa de onestitate, hotie, agramatism, psihopatologie, paranoism, suspicionita, teribilism infantil, servilitate, idiotenie, schizofrenie avansata si pupincurism estetic)

valut24
valut24  •  24 August 2012, 20:02

cum dau de administratorii terenului sa-l inchiriez?

kingsize
kingsize  •  24 August 2012, 17:26
Postat de gesia pe 24 August 2012, 16:56

50.000 de locuri in tribuna, 1250 de locuri de parcare. S a rezolvat problema parcarii. MADE IN ROMANIA

Se presupune ca nu vin toti cu masina la stadion ca ar iesi haos oricum sau vin 3-4 persoane intr-o masina plus ca nu cred ca exista undeva pe lumea asta parcari cu zeci de mii de locuri :)))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează