FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Penedo a dezvăluit pentru GSP.RO de ce a ales să continue la Dinamo: ”Am rămas ca să fiu campion”

Penedo are 7 meciuri fără gol încasat în 18 partide în toate competițiile
Penedo are 7 meciuri fără gol încasat în 18 partide în toate competițiile

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 00:00

Jaime Penedo (35 de ani) a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor ce anume l-a convins să continue încă un an în Ștefan cel Mare: ”Sufletul, suporterii și soția”.

- Jaime, de ce ai decis să continui cu Dinamo?
- A contat foarte mult această primăvară la Dinamo, am fost convins de ceea ce am simțit în sufletul meu, de suporterii minunați ai echipei, de faptul că există un feeling extraordinar între Cosmin Contra și lot, de atmosfera și victoria din Cupa Ligii și de dorința de a fi campion în 2018. Nu ascund faptul că ar putea fi ultimul meu sezon la cel mai înalt nivel, de aceea vrea să fie ceva deosebit și visul meu e să fiu campion cu Dinamo.

- Cum se poate ajunge să-ți îndeplinești acest vis?
- Și în acest an am fost foarte aproape, ne-au lipsit câteva puncte. Eu cred că pornim printre favoriți în viitorul sezon, dacă ne vom păstra lotul și vom aduce câteva piese de rezistență. Ne este la îndemână să devenim campioni, mai ales că avem un antrenor care știe să scoată tot ceea ce e mai bun din noi.

- Apropo, ai auzit că s-a desființat Cupa Ligii?
- Aaa, da? Adică vrei să spui că a furat cineva trofeul sau cum? Aaa, nu mai este competiția? (urmează câteva secunde de pauză) Urât. Păcat. Nu pricep de ce. Atunci e bine că am luat-o noi pe ultima.

- Cum s-a rezolvat situația cu prezența ta la meciurile primei reprezentative a statului Panama?
- Merg acum la lot, avem meciuri cu Costa Rica și cu Honduras. Apoi cred că voi veni direct în cantonamentul echipei din Slovenia. Trebuie să fac o pregătire adecvată. Vom vedea ce va fi în continuare.

Aranjament cu Angie

- Soția ce părere are vizavi de prelungirea contractului?
- Să știi că și ea a influențat faptul că mai rămân un an la Dinamo. I-am pus în fața variantele, aici, liga a doua din Spania, din Mexic prima ligă. Dinamo era ceva de suflet, m-am acomodat, vreau să câștig campionatul. "Dacă tu ești așa convins să rămâi la București, lucrurile sunt clare. Fă ce te împlinește!", mi-a zis. "Dar voi ce faceți, tu și copiii?", am întrebat. Mi-a răspuns că se simte bine aici, iar în decembrie, cum dă zăpada, pleacă în Panama. A zis că nu suportă frigul și atunci două săptămâni să le petrecem undeva, acasă sau undeva la căldură.

- Cu ce rămâi după primul sezon de Dinamo?
- Cu sentimentul că mi-am făcut datoria, că le-am arătat "câinilor" că merită să se bazeze pe un fotbalist din Panama trecut de prima tinerețe. Iar ca bonus, momentele superbe cu fanii.

"Campionatul românesc are mulți jucători remarcabili, iar suporterii ard pentru echipele lor. Însă nimeni și nimic nu se compară cu Dinamo și cu fanii ei fantastici!"
Jaime Penedo, portar Dinamo

7.000 €este salariul lunar al lui Penedo în baza noului acord

16goluri în 18 meciuri a încasat Jaime în primul sezon de Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
108912349602495
Trevor Trevor  •  29 Mai 2017, 11:11

o sa fiti campioni ca si anul asta

kwd2015
kwd2015  •  29 Mai 2017, 10:20

teapa ta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează