FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Perle din arhiva FOTO GSP » La un pas de bătaie: derby încins în Ghencea între Steaua și U Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 05 octombrie 2017 12:57

Sezonul 1993-1994. În etapa a 27-a, pe Ghencea, Steaua a dat piept cu Craiova, pe 27 martie '94. 

Deși nu a fost, propriu-zis, un derby, cele două echipe fiind despărțite, la acel moment, de opt puncte, întâlnirea a iscat scântei, dând mari bătăi de cap brigăzii de arbitrii condusă de Dan Dragoș Crăciun.

Silviu Lung și Marian Bondrea  au luat "foc" pe banca de rezerve. Lăcătuș a căutat "roșul" cu lumânarea, după o altercație cu Sburlea, dar, finalmente, spiritele s-au calmat.

S-a terminat 1-1. După ce Craioveanu a deschis scorul la reluarea reprizei secunde, Ilie Dumitrescu a egalat de la punctul cu var, dintr-un penalty aprig contestat de olteni, iar la final steliștii s-au bucurat (foto - arhiva GSP).

În acel sezon, Steaua avea să ia titlul. Pe locul 2, a venit U Craiova, la 13 puncte distanță de lider, iar pe 3, Dinamo.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  05 Octombrie 2017, 17:51
Postat de Florin Craiova pe 05 Octombrie 2017, 17:28

care craiova a jucat atunci? cumva csu clona?......... ahhh nuuuuu. Dupa mintea clonatilor in 94 nu mai era craiova, iar clona intra in hibernare ,urmand sa apara in 2013 ..

Să ştii că m-am umplut de scârbă gândindu-mă că-n ziua de azi un meci dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova ar fi transcris ca FCSB - CS U. Câtă puşcărie ar trebui să facă Mircea Sandu şi Mitică Dragomir pentru toate matrapazlâcurile astea cu palmarese, culori, continuitatea echipelor etc. Oare cum de nu se sesizează absolut nimeni să-i dea în judecată în privinţa chestiunilor respective? Dacă FCSB nu e Steaua, atunci de ce nu a fost obligat Becali să înceapă cu noua lui echipă din liga a 4-a sau a 5-a, aşa cum prevedeau regulamentele în vigoare? Dacă Steaua a încetat să existe în 2003, de ce n-a fost lăsat locul vacant în Divizia A, iar FaciCeSpuneBecali să pornească din campionatul judeţean? Despre clona de la Craiova nici n-are rost să mai pomenesc...

343852939374610
Florin Craiova  •  05 Octombrie 2017, 17:28

care craiova a jucat atunci? cumva csu clona?......... ahhh nuuuuu. Dupa mintea clonatilor in 94 nu mai era craiova, iar clona intra in hibernare ,urmand sa apara in 2013 ..

observator_federal
observator_federal  •  05 Octombrie 2017, 16:09
Postat de chimistul_99 pe 05 Octombrie 2017, 13:42

Ce linie de mijloc avea Steaua.....I.Dumitrescu, Panduru, Galca, I.Stan.

Da, dar si tandemul Stanga - Craioveanu era senzational, doi fotbalisti de super clasa carora le-a fost mai usor sa se impuna afara, in campionate puternice (Olanda si Spania), decat sa lupte "contra curentului" in fotbalul românesc...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează