FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piedică pentru Ligă » Steaua a ratat transferul lui Bokila! Congolezul ar putea semna cu o viitoare adversară a roş-albaştrilor

Petrolul a cheltuit cu Bokila doar 300.000 de euro: 50.000 în vara trecută, pentru un împrumut pe un an, şi 250.000, clauza de activare a opţiunii definitive
Petrolul a cheltuit cu Bokila doar 300.000 de euro: 50.000 în vara trecută, pentru un împrumut pe un an, şi 250.000, clauza de activare a opţiunii definitive

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 00:55

Directorul sportiv al campioanei Croaţiei, Zoran Mamici, a venit aseară la finala Cupei pentru a începe negocierile cu oficialii ploieştenilor în vederea achiziţionării vîrfului african.

Steaua l-a pus pe primul loc în lista de transferuri pentru această vară şi îl dorea în mod expres pentru a întări echipa în vederea realizării obiectivului principal al viitorului sezon, grupele Ligii, însă situaţia s-a schimbat radical pentru trupa din Ghencea. Bokila nu numai că nu va ajunge sub comanda lui Reghecampf, dar e aproape de un transfer la o echipă cu care Steaua s-ar putea întîlni în play-off-ul pentru accesul în Champions League!

Dinamo Zagreb şi-a trimis ieri la Bucureşti omul responsabil cu transferurile, pe directorul sportiv Zoran Mamici. Motivul? Să-l mai urmărească o dată pe Bokila, fotbalist pe care campioana Croaţiei doreşte să-l achiziţioneze. Croaţii au fost impresionaţi de evoluţiile congolezului, au intrat în contact cu cei de la Petrolul şi au decis să-l mai vadă pe Bokila şi în finală, după care vor decide dacă îl vor transfera.

Dinamo are pregătite două milioane de euro
Cei de la Dinamo Zagreb au fost atraşi şi de faptul că preţul e unul accesibil, fiind dispuşi chiar să liciteze pînă la două milioane de euro, o sumă cu care l-ar putea lua uşor pe Bokila! Petrolul i-a cerut Stelei un milion, însă Gigi Becali, pînă să intre în puşcărie, a oferit doar 700.000 de euro.

Dinamo Zagreb e una dintre cele 5 posibile adversare ale Stelei în play-off-ul Champions League. Gruparea croată a cîştigat campionatul la 20 de puncte, fiind al 8-lea titlu consecutiv pe care şi-l trece în palmares.

Dinamo a jucat sezonul trecut în grupele Ligii, eliminîndu-le succesiv pe Ludogoreţ Razgrad, Sheriff Tiraspol şi NK Maribor, în tururile preliminare, după care a bifat un singur punct într-o serie cu FC Porto, PSG şi Dinamo Kiev.

MM anunţă alt atacant
După ce au eşuat în tentativa de a-l aduce la Steaua pe Bokila, cei din Ghencea s-au reorientat şi anunţă că în cîteva zile vor bifa prima achiziţie în ofensivă. "Deja am negociat cu un atacant străin, sîntem foarte aproape de a-l convinge, iar săptămîna viitoare probabil că va veni şi va semna cu noi", a declarat Mihai Stoica.

Acum e doar Nikolici
Pentru postul de vîrf împins, unde Steaua caută întăriri, în lotul lui Reghecampf e o gaură mare. Adi Rocha va pleca sigur, el terminîndu-şi contractul, astfel că doar Nikolici, care a marcat doar 5 goluri în acest sezon, va fi apt. Toţi ceilalţi, Rusescu, Tatu şi Mihai Costea, nu pot juca acest rol, de atacant de careu, chiar dacă primii doi au mai fost folosiţi de Reghe pe parcursul sezonului

Peste Alexe, Fatai şi Hamza
În clasamentul golgeterilor în campionatul 2012-2013, Bokila s-a plasat pe locul 2, în spatele stelistului Rusescu, dar peste nume importante din Liga 1 cum ar fi Alexe, Budescu, Dică sau Grozav.
Loc/Jucător Goluri
1. Rusescu 21
2. Bokila 16
3. Alexe 15
4. Fatai 14
5. Hamza 13

25 de milioane de euro a fost suma cu care Dinamo Zagreb l-a vîndut pe Luka Modrici la Tottenham, în anul 2008

2 milioane de euro e valoarea la care Bokila e cotat de către site-ul de specialitate transfermarkt.de, de peste 4 ori mai mult faţă de august 2012, cînd era cotat la doar 450.000 de euro

19 goluri marcate de Petrolul în campionatul recent încheiat au fost produse de Bokila, care a înscris de 16 ori şi a oferit şi 3 pase decisive

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
ernesto365
ernesto365  •  02 Iunie 2013, 16:24

dinamo zagrab nu a platit si nu va plati niciodata 2 milioane de euro pe un jucator. au ei talente destule in croatia pe care ii iau practic gratis si ii vind cu sume de peste 10 milioane, vezi modrici sau kovacici de la inter etc.

luciansj
luciansj  •  02 Iunie 2013, 15:08

Asa au venit aia ca si dupa Chiriches ? Sa va dau la m... de ziaristi. Este pauza competitionala, nu aveti ce scrie, asa ca improvizati.

treadstone
treadstone  •  02 Iunie 2013, 13:21

Mai bine il iau pe Morar de la Petrolul. Are 19 ani, 1.83 m si niste calitati extraordinare si un sut foarte bun. E cotat la 400 mii dar in scurt timp pretul lui va creste.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează