FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Ping-pong cu Șumi » Măsură ridicolă la Astra! Își motivează antrenorul: "Fă profit ca să avem de unde să te amendăm" :)

Antrenorul campioanei e obligat să plece din cantonament pentru a se prezenta la procesul cu proprii șefi +1   FOTO
Antrenorul campioanei e obligat să plece din cantonament pentru a se prezenta la procesul cu proprii șefi

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2017 00:00

Giurgiuvenii continuă războiul cu propriul tehnician: Șumudică trebuie să renunțe la antrenamentele din Cipru ca să se prezinte la București la un termen din litigiul în care e amendat cu două miliarde.

Astra nu iese din situația stranie în care a intrat spre sfârșitul anului trecut. Clubul continuă disputa cu antrenorul, chiar dacă lupta e împotriva intereselor fiecăreia dintre părți. Cel mai recent episod din serie: Șumudică e convocat la București pe 25 ianuarie, la un termen al procesului cu angajatorul.

Europa League, pe pilot automat

Echipa se află în cantonament în Cipru, un stagiu care se va desfășura până pe 30 ianuarie. Tehnicianul nu va participa la câteva antrenamente, întrucât conducerii clubului i se pare mai important să ducă mai departe litigiul în care îl amendează cu două miliarde de lei vechi! Șumudică a fost notificat să se prezinte la Comisie pe 25 și speră să desființeze hotărârea șefilor. Antrenorului i s-a făcut o cercetare disciplinară.

Printre alte motive, precum scandările anti-Steaua din vestiar și pierderea a 20 de milioane de euro din cauza ratării calificării în grupele Champions League, i se reproșează că l-ar fi înjurat pe patronul Ioan Niculae. Nu direct, că l-ar fi înjurat în lipsă. Un oficial al campioanei l-a înștiințat pe Niculae că Șumudică ar fi avut un astfel de comportament.

Stagiul cipriot se încheie cu ceva mai mult de două săptămâni înainte de prima manșă a "16"-imilor Europa League, în care Astra o va întâlni pe Genk. Alb-negrii se vor pregăti două zile fără antrenorul principal.

"Martorii nu iau prime!"

Convocarea la Comisia de Disciplină nu constituie singura șicană a clubului. Conducerea a aprobat prime pentru rezultatele din Europa League, dar numai pentru fotbaliști. Lui Șumudică i s-a transmis că el nu primește nimic. Doar asistenții lui ar putea fi premiați, cu condiția să nu apară ca martori în procesul clubului cu antrenorul!

"Dacă nu depuneți mărturie la comisie în favoarea lui Șumudică, luați și voi bonusuri" a fost mesajul conducerii. Surse din club susțin că Șumi și-a sfătuit secunzii să semneze că nu vor lua parte la litigiu și să-și asigure astfel premierea. "Măcar voi să primiți banii pentru care ați muncit, dacă eu nu mă aleg cu nimic", i-a sfătuit tehnicianul.

Nu vor să se termine

Astra și Șumudică puteau încheia colaborarea din 2016, dacă antrenorul ar fi acceptat să plece la Gaziantepspor, o ofertă pe care a avut-o spre sfârșitul anului. A refuzat, speriat de conflictele din Turcia, și mai ales din zona Gaziantep, un oraș aflat la granița cu Siria.

Despărțirea, fără un transfer al lui Marius, e împiedicată de o clauză din contract: indiferent care parte rupe înțelegerea, angajatul sau angajatorul, trebuie să-i achite celeilalte 150.000 de euro.

Antrenorul a ajuns la capătul puterilor și le-a propus oficialilor să rezilieze și să facă abstracție de clauză: "Eu nu plătesc nimic, doar îmi dați salariul la zi și renunț la clauză, nu mai vreau niciun leu în plus. Și ne despărțim". "Păi, nu, ca să pleci trebuie să plătești, nu poți să iei salariul la zi!" a fost răspunsul.

Care e mobilul acestui conflict al cărui fir se pierde în lovituri date de fiecare parte la două, trei zile? Astra a încasat în jur de 15 milioane de euro de când l-a angajat pe Șumudică, într-un an și jumătate. Din drepturi TV, transferuri, premii de la UEFA.

Veniturile formidabile au salvat clubul de la faliment, fiindcă situația era dificilă în aprilie 2015, când a fost recrutat Șumi. Din încasările clubului, antrenorul a primit, ca salarii și ca prime, ceva mai mult de o jumătate de milion de euro.

Îi pare rău de bani

Când l-a angajat, Niculae nu credea că e posibil să câștige campionatul, o performanță pe care Astra n-o mai realizase în istorie. Și i-a acceptat un bonus de 300.000 de euro pentru titlu. Pe care l-a și plătit după sezonul 2015-2016.

Patronului i se pare că i-a dat prea mulți bani lui Șumi și caută să mai recupereze din "pagubă", cu amenda de două miliarde de lei, eventual și cu o despărțire în urma căreia tehnicianul să renunțe la câteva salarii. Sau să achite integral clauza de 150.000 de euro.

Pregătirea părții a doua a sezonului și a meciurilor cu Genk nu mai sunt obiective principale. Conducerea se concentrează să ia niște bani de la Șumudică, în timp ce antrenorul și-a mai pierdut motivația, dezamăgit că performanțele din 2016 au avut drept consecință o amendă.

litigiu sumi

I-au interzis transferurile

Șumudică a venit la Astra în aprilie 2015 și a trebuit să reformeze lotul în vara anului trecut, deoarece clubul s-a despărțit de câțiva jucători cu salarii mari. Fatai, Ben Youssef, Laban, Seydou Yahaya printre ei. Antrenorului i s-a permis să ia câțiva oameni de la Chiajna, fosta lui echipă: Boldrin, Alexandru Stan, Daniel Florea, Lovin, Ricardo Alves.

Între timp, și-a pierdut creditul, nu mai are voie să facă achiziții! Fotbaliștii pe care i-a ales Șumi au confirmat, în mare parte, doar că șefii folosesc și mercato ca pe un pretext de răzbunare. Sergiu Buș, Claudiu Belu, Pițian și Boboc sunt noutățile din iarna aceasta.

Niciunul n-a avut parte de o recomandare din partea lui Șumudică, toți au fost aduși de conducerea executivă, Petre Buduru și Dani Coman. Tehnicianul doar s-a trezit cu ei în lot.

Singura veste bună: Budescu

Haosul de la Astra, campioana plecată în cantonament în Cipru fără un doctor în delegație!, e ascuns un pic de tratativele cu Budescu. Șumudică e aproape să-l convingă pe Costică se continue la Giurgiu măcar încă șase luni. Steaua i-ar da bani mai mulți, dar cu un contract pe o perioadă mai mare.

Budescu se simte mai confortabil să continue sub comanda lui Şumi decât să treacă într-un mediu străin, la Steaua, ceea ce-l apropie de giurgiuveni. Becali tot mai speră să-i schimbe opțiunea atacantului de 27 de ani.

80de meciuri în toate competiţiile a strâns Şumudică pe banca Astrei în acest mandat, având 45 de victorii, 19 remize şi 16 înfrângeri

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
romulus65
romulus65  •  20 Ianuarie 2017, 17:18

Cred ca Astra in 2-3 ani se va desfiinta daca nu va mai participa in cupele europene. Sumudica este un antrenor bun,chiar daca este putin fanfaron si rau de gura,dar a facut din rahat bici reusind sa califice Astra in primavara europeana dupa ce i-au vandut cativa jucatori de valoare. Ceea ce face conducerea Astrei este o mare nesimtire.

liviuemil
liviuemil  •  20 Ianuarie 2017, 12:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

khal_37
khal_37  •  20 Ianuarie 2017, 11:57

Articol pro sumudica! ,,Astra a încasat în jur de 15 milioane de euro de când l-a angajat pe Șumudică, într-un an și jumătate. Din drepturi TV, TRANSFERUR, premii de la UEFA.'' Golanul este cunoscut pentru iesirilede tip: ,,Daca un jucator de-al meu semneaza cu FCSB sau cum s-o numi eu plec in secunda doi. Jur, imi dau cuvantul de onoare''...dar cum *** nu are nici onoare nici caracter au plecat si Enache, si De Amorim, si Boldrin, si Alibec...si el tot nu a plecat. Dar ceea ce vroiam eu sa scot in evidenta nu este faptul ca acest om mic nu are caracter, asta o stim cu totii, nic faptul ca nici mare calitati de antrenor nu are, norocul lui a fost lotul omogen si multele milioane pe care patronul le-a bagat in jucatori si cum nu a schimbat echipa jocul normal curge frumos, jucatorii ajungand sa se cunoasa foarte bine, ci faptul ca precum spuneam, acest pitic uman in ceea ce priveste caracterul s-a opus din toate puterile ca sa nu-i plece jucatorii deci, cu transferurile nu l-ati nimerit. Singurul merit ca asfca giurgiu a incasat numai de la Steaua 3,2 milioane de euro este a lui Gigi Becali.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează