FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piovaccari explică de ce a ales Steaua: "Am spus DA instantaneu cînd am auzit cine mă vrea!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 iulie 2013 09:44

Federico Piovaccari, noul atacant al Stelei, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului în care a explicat de ce a ales să vină în România şi ce aşteptări are de la sezonul care urmează să înceapă.

Federico, bine ai venit la Steaua. Spune-ne cum ai primit vestea că eşti dorit în Ghencea?
Cum am aflat de posibilitatea de a ajunge aici, l-am rugat pe impresarul meu să intensifice negocierile şi să se pună de acord cu Steaua şi Sampdoria cît mai repede. Am spus DA instantaneu. Abia aşteptam să mă întorc din vacanţă şi să vin alături de noii mei colegi, care erau deja în cantonament.

Care era percepţia ta despre echipa noastră înainte de a primi propunerea?
Ştiam că este cea mai importantă echipă din România, fiindcă a fost mereu prezentă în cupele europene şi am văzut multe meciuri, mai ales în ultimii ani. Îmi vin în minte acum acel 3-3 cu Napoli, de la Bucureşti, în care Steaua a jucat foarte bine, dar şi jocurile cu Ajax şi Chelsea, din sezonul trecut, în care băieţii au avut evoluţii excelente. De asemenea, am văzut că Steaua are suporteri foarte "fierbinţi", care pun o presiune extraordinară pe adversari. Ce poate fi mai frumos decît să ai o asemenea atmosferă la meciuri?

Şi ce altceva te-a făcut să accepţi aşa repede oferta?
Steaua este o echipă foarte bună, este campioana şi are mari şanse să joace în grupele UEFA Champions League. Să ajungi în această competiţie supremă este ceva extraordinar, reprezintă o lovitură de imagine pentru orice jucător. Ar fi prima dată pentru mine şi m-aş bucura enorm. Am venit să joc cît pot de bine şi cît mai devreme posibil, deşi sînt conştient că am mult de recuperat la nivel de pregătire în comparaţie cu colegii mei.

Ce aşteptări ai de la acest sezon? Atît la nivel de echipă, cît şi în plan personal?
Atît la nivel de echipă, cît şi personal, sper să cîştigăm Supercupa, campionatul, Cupa României şi să jucăm în grupele UEFA Champions League. Strict personal, sper să răsplătesc încrederea acordată de către conducere şi antrenor. În plus, ştiu că am fost adus aici să dau goluri şi să-l înlocuiesc, cît de bine voi putea, pe golgeterul Raul Rusescu. Acesta a făcut o impresie extraordinară la Steaua şi ştiu că va fi dificil să-l ajung. Promit că voi încerca!

Ce mesaj le transmiţi suporterilor?
Le pot spune că voi da totul pentru a recupera zilele de pregătire pierdute şi că mă voi strădui să dau cît mai multe goluri, pentru a-i face să exulte. M-aş bucura să înscriu încă de la debut şi să mă bucur alături de ei şi de colegi! Şi încă ceva: Uniţi spre titlul 25 şi Champions League!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
malakian
malakian  •  06 Iulie 2013, 12:04

Si legat de "mediocru", "necunoscut".... mai e o echipa care a transferat din Serie B si nu a mai criticat-o nimeni (Maah, Dokovic, Bjelanovic, Piccolo). Din astia cel putin unul a confirmat (Piccolo), iar Maah e pe drumul cel bun, deci nu e obligatoriu sa iti iei teapa daca aduci jucatori din Serie B

malakian
malakian  •  06 Iulie 2013, 12:03

Nu-i mai sariti ma in cap, e interviu pt site-ul oficial, va dati seama ca a stat cu foile in fata. Site-ul ala face propaganda mai ceva ca GSP-ul. Dupa fiecare meci apar cronici: "Steaua a pierdut aseara, desi jocul din teren a aratat altceva" sau "Echipa noastra a castigat doar cu 2-0 desi prestatia echipei a fost una formidabila" etc... Si faza cu: "Uniti spre 25", credeti ca o stia el? I-a bagat-o Mimi fortat, la fel ca tricoul cu nr 25...astea sunt fixatiile lui, cum a fost si inlocuirea lui Rusescu in minutul 24 al meciului cu FC Brasov in ultima etapa... La echipele profesioniste nu se intampla asa ceva

otto94
otto94  •  06 Iulie 2013, 11:52

putea sa zica si el speram sa castigam tot ..le mai si enumera ..doamne..alt visator =))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează