FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Planul pentru achiziționarea lui Dinamo: ”Plătesc datoria la Badea și-l presează pe Negoiță”

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 02 aprilie 2018 09:00

Fondul de investiții ce vrea să se implice la Dinamo încearcă să cumpere sau să cesioneze de la Nicolae Badea creanța de 3,2 milioane de euro și să discute apoi de pe poziții de forță cu Ionuț Negoiță preluarea totală a clubului.

Fondul de investiții care intenționează să preia Dinamo, prin intermedierea lui Adrian Thiess, ar avea la dispoziție două scenarii menite să-l aducă în poziția de a controla clubul din Ștefan cel Mare. Surse autorizate pretind că mutarea cea mai importantă ar fi legată, în primă fază, de cumpărarea de la Nicolae Badea a creanței în valoare de 3,2 milioane de euro.

"E pasul pe care fondul îl pregătește în aceste zile. Badea lucrează deja cu o casă de avocatură specializată pe tranzacții internaționale. Dacă părțile vor bate palma, Badea personal va ieși mai departe din ecuație, urmând ca totul să fie tranșat strict între fond și Negoiță", explică sursele Gazetei.

"Maximum un milion și jumătate la Negoiță"

Iar mai departe, investitorii externi vor avea la dispoziție două piste pentru a-l scoate pe Negoiță din club. Explică mai departe aceleași persoane apropiate negocierilor: "Cu creanța achiziționată de la Badea, fondul îi va oferi probabil lui Negoiță încă un milion, un milion și jumătate de euro pentru ca acesta să-și acopere datoriile la zi către fisc, echipă sau furnizori de servicii și să rămână și cu un profit decent. În niciun caz lui Negoiță nu i se vor plăti cele cinci milioane de euro pe care le cere".

Sau există mai departe varianta B: scoaterea la licitație a acțiunilor, pe care să le achiziționeze tot fondul, urmând ca apoi să aibă la dispoziție pârghiile de a-l presa pe Negoiță.

Și ieri s-au purtat discuții

Cum se va ajunge la aceste situații? "Fie Badea cesionează fondului creanța de 3,2 milioane de euro, fie fondul, într-un acord cu Negoiță, îi plătește lui Badea datoria în numele actualului patron de la Dinamo. Pe ambele piste sunt discuții în derulare în momentul de față", explică sursele GSP. Inclusiv ieri Badea ar fi purtat o serie de negocieri cu reprezentanții fondului, iar un rezultat e așteptat să apară până la sfârșitul lui aprilie. 

"După 12 aprilie vom începe în forță negocierile. Spre finalul lunii mai ar trebui să se semneze actele"
Adrian Thiess, intermediar fond investiții

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
1218586594827331
Alex Iosif  •  02 Aprilie 2018, 17:33

La asta ma gandeam si eu.Iti dai seama ce mare fond de investitii si serios ,incat nu au bani sa plateasca vreo 5mil de euroi?! Daca chiar este ceva adevarat ,tare imi este frica sa nu avem Soarta Rapidului.

dinamo100
dinamo100  •  02 Aprilie 2018, 15:06

Un fond de investitii "serios" nu cauta cu orice pret sa-l "forteze" pe Negoita sa vand cu 0,5 mil mai ieftin! Cumparatorul ar trebui sa demonstreze ca poate investi cel putin 10-20 mil, altfel nu inteleg la ce foloseste preluarea clubului de cineva de acelasi nivel ca Negoita. Mie mi se pare ca e multa gargara, fara nimic concret, mai degraba niste incercari speculative.

ando89
ando89  •  02 Aprilie 2018, 14:13

Păi negoita a vandut tot ce a putut, sub pretextul că face rost de bani ca să-i plătească datoria lui badea. Nu merită niciun ban, a făcut destul profit. Iar ginerele lui teleagă ne-a lucrat la marele fix împreună cu marele vânător ce nu nimerește ținta de la 20 de cm. Uite unde ar putea face furori un procuror de genul Cattani, dar noi avem doar portocale...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează