LIGA 1    •   ACS POLI

Planuri mari la ACS Poli Timişoara » Ce a promis primarul Nicolae Robu

Alin Buzărin

De ce s-a golit stadionul din Ploiești

Luni, 29 Iulie 2013, 17:13

Performanţele echipei lui Vali Velcea îl fac pe primarul Timişoarei să îşi ţină promisiunea de la începutul mandatului. Acesta este încîntat de startul sezonului şi spune că va construi la Timişoara un stadion de peste 40.000 de locuri.

După drama trăită în urmă cu doi ani de fanii fotbalului din Banat, Timişoara respiră din nou fotbal. Ambiţia noului primar de a conduce un oraş care să aibă echipă pe prima scenă fotbalistică s-a materializat după un singur un, ACS Poli ajungînd să reprezinte vestul României în prima ligă după fuziunea cu ACS Recaş. Galeria nu a asimilat cel puţin pentru moment noua echipă, dar 20.000 de suporteri au susţinut formaţia timişoreană la primul meci pe teren propriu. Primarul Nicolae Robu a promis un stadion cu 40.000 de locuri, iar acum susţine că elevii lui Vali Velcea îl motivează să îşi ţină promisiunea


- Domnule Robu, ACS Poli este "copilul" dumneavoastră, care pare că o duce foarte bine încă de la început.
- Pentru mine este un sentiment foarte plăcut pentru că văd o echipă care a fost construită cu multă migală, care a reuşit să confirme, chiar dacă este încă puţin devreme. Au existat unele probleme în exprimarea jocului în sezonul trecut de liga a 2-a, dar Vali Velcea m-a asigurat înaintea de startul sezonului că nu îmi va veni să cred cînd voi realiza ce progrese a făcut această formaţie. Şi a avut dreptate. Jocul cu Dinamo nu a fost o întîmplare, pentru că a venit jocul de la Cluj, care a confirmat jocul bun din prima etapă.

- Cum s-a născut această ambiţie numită "ACS Poli"?
- Eu sînt un împătimit al fotbalului, chiar îmi place să şi practic acest sport, dar am considerat că înainte chiar şi de pasiunea mea pentru acest sport, timişorenii trebuie să se bucure de o echipă de fotbal care să joace la cel mai înalt nivel. Timişoara iubeşte foarte mult fotbalul, iar acest lucru s-a văzut chiar din prima etapă. De acum înainte, lucrurile pot merge doar pe un drum ascendent.

- Vă referiţi aici şi la promisiunea legată de noul stadion?
- Aceea este o promisiune electorală, pe care mi-am asumat-o şi o voi respecta. Era absurd însă să pornim proiectul unui stadion cu 40.000 de locuri fără a avea o echipă la un anumit nivel. Acum ideea unui asemenea plan sună mult mai bine.

- Contestatarii dumneavoastră vorbesc despre faptul că unul din secretele acestei echipe este o relaţie specială pe care o aveţi cu preşedintele Mircea Sandu, dar şi cu Dumitru Dragomir.
- Eu cred că este o relaţie normală şi nicidecum una ocultă cu cei de la Federaţie şi de la Ligă. Este o relaţie normală, bazată pe respect reciproc. Eu îi asigur pe fani că toate rezultatele obţinut pînă acum se datorează numai jucătorilor, echipei tehnice şi climatului care a existat la această echipă.

- Se vorbeşte deja despre faptul că cei de la "Alexandrion Group" sînt pregătiţi să investească la echipă
- În acest moment sînt doar nişte discuţii. Oricum, în acest moment nu ne mai dorim un investitor majoritar, care să controleze tot ce se întîmplă la acest club. Ne dorim mai mulţi investitori serioşi şi chiar şi mai mulţi investitori mai mici, care să vină alături de noi. În plus, eu îmi doresc ca alături de noi să vină cît mai mulţi fani care să ne susţină. În primul rînd prin achiziţionarea abonamentelor şi apoi prin donaţii pentru că acest club este o organizaţie guvernamentală non profit. Puţin cîte puţin de la cît mai mulţi. Pe viitor, eu îmi doresc ca această echipă să rămînă doar Timişoarei.

- Tocmai din această cauză nu credeţi ca este riscant ca echipa să ia din nou palmaresul, culorile şi implicit şi datoriile fostei echipe?
- Eu cred că nu vor apărea probleme. Vrem drepturile, palmaresul şi culorile, dar nu vrem să facem uz de ele în acest an. După ce se clarifică lucrurile cu toţi creditorii ne vom putea concentra pe această situaţie, dar eu îmi doresc ca această echipă să joace în alb-violet şi să se numească Politehnica Timişoara.

- Vă mai gîndiţi să aduceţi jucători cu experienţă de liga I?
- Pentru moment eu zic că ne vom opri, chiar dacă mai avem în vizor doi jucători. Mai mult nu ne putem întinde în acest moment. Mai trebuie să lucrăm la anumite momente ale jocului, la gestionarea momentelor cheie şi cred că ne vom descurca şi vom termina în final pe un loc foarte bun.

Comentarii (37 ) Adaugă comentariu

crazy1  •  22 August 2013, 12:39

esti din recas mihnea80? zi`mi zi mie cum putea tine recasul echipa in prima liga. ah, nu poti? atunci taci dute-n p u l a mea de invidios =)))

mihnea80  •  08 August 2013, 23:06

"Pe viitor, eu îmi doresc ca această echipă să rămînă doar Timişoarei." N-am inteles ce a vrut sa spuna prin asta. Dar nu e a Timisoarei? N-a ucis primarul Recasul , le-a distrus identitatea, pentru a-si satisface un capriciu?

gemminy55  •  08 August 2013, 09:10

acuma se oftica stelemistii cu STEOAIA LOR ! au simtit ca nu mai au sanse la titlu ca anu trecut cind am lipsit noi,si vin cu tot felul de vorbe!ei care au facut excrocherii cu terenuri vorbesc/ia sa se uite sa vada pe unde le sunt ciobanii ascunsi dupa atita "munca"!si corectitudine desigur! eu sper sa se faca un stadion nou european modern si cu o echipa de TOP ce se va bate mereu in cupele europene!BRAVO POLI SUCCESE PINA LA FINAL! SA SE UITE TOTI LA NOI DE JOS IN SUS!

thumbzilla..  •  02 August 2013, 01:23

Ar fi bine daca s-ar tine de cuvant.

flava  •  30 Iulie 2013, 15:26

Am toata in crederea in capacitatea si intentiile d-lui Robu, pana acum s-a tinut de cuvant, a readus Timisoara in prima liga si a facut o echipa de valoare intr-un timp foarte scurt!!!

flava  •  30 Iulie 2013, 15:24

Postat de slickbubu pe 29 Iulie 2013, 19:23

degeaba are 32.000 de locuri stadionu lu' Poli daca primele 10 randuri de jos, din toate sectoarele, sunt goale indiferent ca joaca Poli cu Man City sau Poli cu Navodari (pt ca nu se vede nimic). Nu e de ajuns sa ai un stadion comunist mare ... trebuie sa mai fie si conditii. La infrastructura, Poli are o infrastructura de toata jena daca ne raportam la pretentile pe care le are lumea de la un asemenea oras. (Stau vis-a-vis de stadion, deci, degeaba ma contrazici ca nu ai cum sa cunosti mai bine.) Prefer un Ilie Oana, Cluj Arena sau chiar Dr. Constantin Rădulescu Arena decat Dan Paltinisanu.

Pe langa faptul ca Poli are cel mai mare stadion de club din tara, strange si cei mai multi spectatori, vezi statisticile de acum 2 ani sau pe cele care se vor face la sfarsitul acestui sezon....

flava  •  30 Iulie 2013, 15:20

Postat de putregaiu pe 29 Iulie 2013, 21:09

ACS Recas Fulgerul Bragadiru AEK Bucuresti poli timisoara astia si-ar vinde si mama la kilogram pt un loc in prima liga

Pai Steoaia e vanduta de mult, nimeni nu mai stie cate manevre s-au facut acolo, cu echipa, clubul, palmaresul, armata, etc...doar ca fiind la Bucuresti chestiie s-au tinut mai ascunse. La TImisoara totul s-a facut legal si pe fata si oricum mai bine ACS Poli decat FC Becali......

flava  •  30 Iulie 2013, 15:19

Postat de robotzel pe 29 Iulie 2013, 23:27

huh ... si ai putut sa spui tot numele in doar atat de putine litere. inca putin si ma pierdeam in tot ce ai spus tu.

Pai Steoaia e vanduta de mult, nimeni nu mai stie cate manevre s-au facut acolo, cu echipa, clubul, palmaresul, armata, etc...doar ca fiind la Bucuresti chestiie s-au tinut mai ascunse. La TImisoara totul s-a facut legal si pe fata si oricum mai bine ACS Poli decat FC Becali....

viorescu  •  30 Iulie 2013, 08:41

Postat de emeel88 pe 29 Iulie 2013, 23:30

Eu sunt timisorean iar replicile pentru noul stadion pot fi si pro si contra. Din 2010 se tot spune ca pana in 2015 va exista un nou stadion in Timisoara , cu sala de 10.000 de locuri langa , baza sportiva misto samd, in 2012 au zis ca pana in 2016 ca totusi e de lucrat, a cazut sistemu'lu nea Ciuhandu si zice Robu ca va face , banuiesc ca termenu e pana in 2017. Problema nu e asta ca stadionul va exista, mai devreme mai tarziu, pana in 2020. Problema e!: va fi o echipa care sa aibe rostul pe un stadion de 40.000 de locuri , daca nu sunt echipe degeaba este infrastructura , si la Craiova , Cluj , Iasi , Constanta oriunde in tara. E corect Timisoara vrea fotbal , nu cancan ce am vazut 2 etape

Si cum te impaci cu facatura impinsa in sus de mafioti si nu de suporteri? Furt de identitate, furt de palmares, furt total. Imi pare rau sa constat ca noi care tinem cu echipe studentesti asistam la asa ceva....

dreamer123  •  30 Iulie 2013, 02:34

numele spune tot...e un ROB !

Vezi toate comentariile (37)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii

1500 de caractere ramase