FOTBAL  »  Superliga  »  CLAUZĂ

Poate profita de clauza pusă de Steaua? Cum se poate răzbuna Marius Șumudică după transferul lui Denis Alibec

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 11:48

Denis Alibec a semnat cu Steaua și se va alătura echipei antrenate de Laurențiu Reghecampf în iarnă. Gigi Becali i-a pus în contract o clauză pentru a se asigura că atacantul nu va juca împotriva viitoarei sale echipe, însă UEFA nu recunoaște astfel de înțelegeri.

Întrucât forul european nu este de acord cu astfel de condiții existente în contractele fotbaliștilor, Marius Șumudică l-ar putea folosi pe Alibec într-un meci contra Stelei.

Ciudat este și că tehnicianul Astrei a vorbit despre clauza din contractul lui Alibec: "S-a pus clauza să nu joace cu Steaua. Jos pălăria pentru Gigi Becali. Salvează fotbalul românesc. Bravo lui! E un negociator bun".

Acest tip de clauză este contestată și în civil deoarece este văzută drept o îngrădire a dreptului la muncă.

Nu e prima oară pentru Steaua

Steliștii s-au regăsit într-o situație asemănătoare și la începutul acestui an, înaintea unei partide cu FC Voluntari.

În acel moment, Tudorie, Enceanu și Ștefănescu erau împrumutați de roș-albaștri la Voluntari și, deși nu aveau clauze conform cărora le era interzis să joace împotriva Stelei, exista o înţelegere verbală în acest sens între Gigi Becali și Dumitru Dragomir, președintele ilfovenilor la acel moment.

Ionel Ganea, antrenorul ilfovenilor ar fi vrut ca cei trei jucători să joace, însă înțelegerea dintre oficiali a avut în cele din urmă câștig de cauză.

Courtois, situație asemănătoare în 2014

În 2014, Chelsea și Atletico Madrid au jucat în semifinalele Ligii Campionilor, în condițiile în care Thibaut Courtois era împrumutat de londonezi la Atletico.

Portarul avea în contract o clauză care prevedea ca, în cazul unei dispute între cele două echipe în cupele europene, Atletico ar fi trebui să plătească 3 milioane de euro pentru fiecare meci în care l-ar fi folosit pe Courtois.

UEFA a publicat la acel moment un comunicat în care informa că nu ia în calcul astfel de clauze, pe care le consideră "nule".

"Orice clauză a unui contract privat între două cluburi care violează această condiție este totalmente nulă, invalidă și inaplicabilă din punct de vedere al UEFA", nota la acel moment forul european.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
551117378378889
Cristi Cebuc  •  29 Septembrie 2016, 15:34

Ca sa intelegem corect. Daca este vorba de un imprumut de jucatori la alta echipe, acea clauza ca jucatorul respectiv sa nu joace contra echipei de care apartine este foarte corecta. Daca jucatorul urmeaza sa se transfere definitiv la alta echipa peste o anumita perioada de timp, nu poate exista o astfel de clauza.

demolarii
demolarii  •  28 Septembrie 2016, 15:21

Vaslui a fost una dintre echipele salvate cu 3,3 milioane euro pentru Stanciu, Sanmartean si Varela. In 2008-2009 principalul furnizor a fost pentru Fc Sb, Unirea Urziceni. S-a desfintat. Inainte a fost Fc Arges. Apoi Otelul Galati. Si Cfr Cluj. Si Pandurii. Fc Arges disparuta. Otelul faliment. Cfr Cluj in insolventa. Astra si Pandurii probleme cu bugetele pentru sezonul actual....nasol sa fi salvat de Fc Sb. Anaf ar trebui sa fie un pic pe faza........ceva e putred in Pipera....dar ce sa-i iei?

valentinn10
valentinn10  •  28 Septembrie 2016, 14:11

Acum Gigi e salvatorul tau , nenorocitule , ai uitat , niciodata , cat traiesc eu , niciodata Alibec la STEAUA *** *** , ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează