FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Pot ajunge jucătorii brazilieni de la Trencin la Steaua? » FRF: "Este foarte clar! Nu se pot transfera"

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iulie 2015 09:53

După ce Gigi Becali a anunţat ieri că vrea să aducă 3 jucători de la Trencin, reporterii Gazetei s-au interesat dacă fotbaliștii brazilieni (Wesley și Jairo) ai slovacilor pot fi legitimaţi la campioană ținînd cont că ei sînt extracomunitari și nu au cel puţin 3 convocări la echipa naţională în ultimele 12 luni.

Aseară, surse de la LPF au explicat pentru GSP că legea respectivă nu a intrat încă în vigoare, urmînd să se aplice abia din sezonul viitor, iar jucătorii pot ajunge la roş-albaştri fără probleme.

Astăzi însă, FRF a intervenit prin vocea lui Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu: "Este foarte clar: regulamentul este deja în vigoare din aprilie 2015!".

Ceea ce înseamnă că fotbaliștii de la Trencin nu pot fi transferați de Steaua. Mai exact, nu acum, ci doar după ce vor fi bifat măcar 3 convocări la "naționalele" lor!

Conform limitărilor din noul regulament, echipele din Liga 1 pot transfera jucători străini doar dacă ei sînt comunitari sau dacă au fost convocaţi de măcar 3 ori la echipa reprezentativă a țării lor în ultimul an. Dacă legea ar fi funcționat și în trecut, în Liga 1 n-ar fi putut ajunge fotbaliști ca Pecanha, Lacina Traore, Brandan, Wesley sau Alvaro Pereira!

 Regula e menită să încurajeze cluburile să promoveze tineri jucători români, în folosul echipei naţionale.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
godot
godot  •  28 Iulie 2015, 23:17

O lege idioata. FRF ar trebui sa protejeze jucatorii romani prin controlul strict al nivelului de pregatire al antrenorilor, al controlului bugetelor, al obligatiilor de investitii in copii si juniori, reglementari stricte in ceea ce priveste transferurile si statului jucatorilor. Lege, educatie, strategie. Prin aceasta lege se ataca - inutil - niste efecte, ignorandu-se cauzele, si dezvoltandu-se alte probleme. Avand in vedere ca pot veni oricat de multi jucatori comunitari, este total ineficient in sensul protejarii jucatorilor romani. Pierd cluburile, nu castiga nimeni.

mama.is.here
mama.is.here  •  28 Iulie 2015, 19:15

DACA VOR SA SE RATEZE SA VINA LA fcsb!

1653655278187534
Daniel Andrei  •  28 Iulie 2015, 19:05

O lege interne a FRF extrem de proasta tinand cont de faptul ca "muraturile de fotbalisti" romani costa mult si nu fac performanta! Legea asta are exact efect invers ..cresc pretul romanilor care neputand fi cumparati obliga cluburile sa caute straini, in acest fel omoram concurenta. Ca de obicei asa e romanul prost ca nici unul!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează