FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - DINAMO

Poveste emoționantă a "perlei" din Bănie » A sfidat accidentările, problemele și refuzurile din trecut! Acum e în plină ascensiune

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2017 16:38

Andrei Burlacu a marcat golul egalizator în meciul CSU Craiova - Dinamo, 2-2, și e noul erou al Băniei. "Aripa" de 20 de ani a sfidat accidentările, problemele și refuzurile din trecut și e în plină ascensiune.

Andrei Burlacu a fost MVP-ul derby-ului orgoliilor. Intrat în minutul 58, la 0-2, a pasat la golul lui Băluță, iar apoi a semnat el însuși o bijuterie ce-a adus o remiză pe care oltenii o consideră cât o victorie din punct de vedere moral.

În minutul 89, și-a făcut o minge din stânga spre centru, depășindu-l pe Hanca, după care a tras de la 20 de metri la colțul scurt, Nedelcearu ferindu-se și încurcându-l pe Penedo. În ultimele 3 etape, Andrei a fost de neoprit: 9 minute cu Gaz Metan, 2-0, și un gol, apoi 22 de minute cu CFR Cluj și un assist, 32 de minute sâmbătă seară un gol și pasă decisivă. 

Era să se lase!

Botoșăneanul de 20 de ani a sosit în 2014 la Craiova. Cei de la FC Botoșani n-au fost de acord să-l păstreze la prima echipă. "Nu era pe gustul lor. Doar Daniel Șchiopu l-a antrenat, chiar și-n vacanțe la Botoșani, venea oriunde pentru el, iar când merge acasă, Andrei se pregătește alături de juniorii profesorului", au comentat apropiații vârfului.

Contractul în Bănie a venit la pachet cu probleme medicale, Andrei a fost pus pe antibiotice. Tratament puternic ce a condus la probleme musculare și articulare. "O perioadă foarte urâtă. Cei de la club și-au dat seama că accidentările aveau legătură cu tratamentul pe care îl urma, așa că l-au întrerupt. Acum e în regulă, dar atunci era atât de descumpănit că nu știa dacă va mai continua sau nu fotbalul", au continuat povestea prietenii fotbalistului.

Specialist în obținerea penalty-urilor

În 2016, la Craiova a sosit Gigi Mulțescu. L-a luat în cantonamentul din Austria, după care l-a trimis acasă după câteva zile, nici nu a apucat să facă trei antrenamente serioase! "Băiatul era prăbușit moral. Șansa lui s-a numit Corneliu Papură, care a venit la echipa secundă. L-a luat, l-a dădăcit, i-a dat banderola de căpitan, Andrei și-a revenit. În iarnă, a fost din nou la prima formație. Deși a intrat cu Astra în play-off și a obținut penalty, nu i s-au mai dat șanse ulterior. De fapt, e specialitatea lui, are 3 penalty-uri obținute în 10 partide în Liga 1", au precizat cei din Bănie. 

Bonus: mutat la apartament

Cel ce-a salvat onoarea oltenilor în fața "câinilor" a fost aproape de un împrumut în acest an. Fie la Botoșani, acasă, unde a fost iar refuzat, fie la divizia secundă! A plecat Andrei Ivan la Krasnodar, iar Mangia a pariat pe Burlacu.

"Devis i-a dat încredere, l-a echilibrat tactic, nu e întâmplător faptul că fotbalistul îi mulțumește după fiecare meci", au spus cei de la club. Moldoveanul e colegul de cameră al lui Zlatinski, considerat fratele mai mare al puștiului.

Evoluțiile bune din ultima perioadă au fost răsplătite astfel de către conducere: a primit apartament din partea clubului, nu mai stă cu juniorii în cantonament. Tânărul de 20 de ani va mai avea cu ce să-și umple timpul liber. Se apucă de școala de șoferi. 

2 goluri și 2 assisturi are Burlacu în acest sezon în 7 meciuri de campionat. În "dubla" cu AC Milan a fost spectator

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dansy
dansy  •  20 Septembrie 2017, 07:25

Bravo Andrei! Nu te lua dupa niste fraieri care habar nu au de fotbal

lionforever
lionforever  •  18 Septembrie 2017, 21:57
Postat de alenb pe 18 Septembrie 2017, 18:49

Alta "perla" de care n-a auzit nici dreaku si nici n-o sa auda. Apropo, ce mai face "micul balaci", mai joaca fotbal?

Pai e vina lui sau a ziariștilor marca SH care folosesc tot felul de apelative și distrug carierele unor jucători facandui sa se creadă ceea ce nu sunt ? Oricum Andrei e un băiat modest și muncitor și cu răbdare va ajunge un nume , talentat este .

alenb
alenb  •  18 Septembrie 2017, 18:49

Alta "perla" de care n-a auzit nici dreaku si nici n-o sa auda. Apropo, ce mai face "micul balaci", mai joaca fotbal?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează