FOTBAL  »  Superliga  »  CARIERĂ

Povestea din spatele carierei lui Flavius Stoican » Cine l-a salvat de la o retragere prematură

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 18:41

Flavius Stoican şi-a încheiat cariera de fotbalist în 2008, la Dinamo, însă puţină lume ştie că fostul tehnician al lui "cîinilor" a fost aproape să o termine cu fotbalul încă din 1997, cînd juca la Universitatea Craiova şi avea doar 21 de ani.
Fotbalist de perspectivă la acea vreme, Stoican tocmai suferise o accidentare la genunchi, iar cel care i-a salvat cariera a fost Ion Crăciunescu, ex-arbitru FIFA.

"Eram prin '97 cred, iar eu trebuia să merg la Craiova. Cînd să plec, îmi zice Piţurcă: «Bă, vezi că este un copil talentat acolo, unu' Stoican, vezi ce e cu el». Am ajuns eu acolo şi îl întreb pe Cristescu: «Băi, cine e Stoican ăsta?». «Aa, e un fotbalist la noi, dar nu mai joacă, are probleme mari cu genunchiul».

Le-am zis să îl aducă la club, l-au adus şi avea ligamentele încrucişate rupte. George Păunescu era patron atunci, eu i-am propus să îl ducem în Elveţia să îl operăm, dar a zis că trece printr-o perioadă dificilă, că nu are bani, nu ştiu ce.

Am luat de la mine 10.000 de dolari şi l-am trimis pe Stoican la operaţie în Elveţia. S-a operat, a venit în ţară, Păunescu mi-a dat ulterior banii, nu a fost problemă. Poate dacă nu interveneam atunci, cine ştie ce s-ar fi întîmplat cu el", a povestit Crăciunescu pentru Ring.

Flavius Stoican a cucerit din postura de jucător al lui Dinamo un titlu de campion şi două Cupe ale României, iar pe cînd evolua la Şahtior Doneţk, românul a cîştigat două campionate, o Cupă şi o Supercupă a Ucrainei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează