FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - CFR CLUJ 0-1

Povestea impresionată a lui Gregory Tade » Operator de call-center, golgeter în Liga 1

Tade a fost adus la Cluj de către Mircea Rednic, dar după doar 6 luni fusese pus pe lista de transferuri
Tade a fost adus la Cluj de către Mircea Rednic, dar după doar 6 luni fusese pus pe lista de transferuri

Articol de - Publicat luni, 22 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 00:25

Atacantul francez Gregory Tade a marcat golul victoriei în partida de la Galaţi, iar Iuliu Mureşan şi Vasile Miriuţă au numai cuvinte de laudă pentru jucătorul de 28 de ani, care conduce alături de Keşeru topul golgeterilor în Liga 1.

Sîmbătă seară, la Galaţi, francezul Gregory Tade a reuşit să-l egaleze pe atacantul campioanei, Claudiu Keşeru, la numărul de reuşite în acest sezon, 9.

"Cînd eu vă spuneam că Tade este cel mai bun atacant din România nu mă credeaţi. Chiar dacă n-a dat şase goluri într-un joc, el a marcat meci de meci şi asta e mult mai important pentru mine. Contează să ai un fotbalist de clasă, să te salveze atunci cînd trebuie. Tade al meu este peste Keşeru, e mai bun decît el!", spune Miriuţă.

Laudele vin şi din partea lui Iuliu Mureşan: "Ne-a salvat şi de această dată! Nici nu visam să fim chiar şi pentru o zi pe primul loc. Mi-aş dori ca la finalul campionatului să am ocazia să-mi facă poză cu clasamentul final şi noi să fim tot pe prima poziţie. Acesta este visul meu! Am deja în birou trei poze mari cu clasamentele ediţiilor trecute cînd am ieşit campioni, sper ca în mai să vină încă una".

Povestea francezului de 28 de ani este una spectaculoasă. A jucat timp de trei sezoane la o echipă din liga a III-a scoţiană, a semnat apoi cu una din liga a IV-a, an în care a devenit şi operator la call-center-ul celor de la IBM!

"Toată viaţa mea se învîrtea în jurul antrenamentelor, al deplasărilor şi al serviciului. De exemplu am avut, o dată, meci marţi seara la Elgin, o echipă din nord. Terenul era groaznic, adversarii jucau la rupere. Am cîştigat lejer, dar pînă am făcut duş, am mîncat şi ne-am întors se făcuse 2:30 dimineaţa. La ora 5:00 m-am trezit să merg la serviciu. Cred că am dormit pe mine în ziua aceea", îşi aminteşte Tade într-un interviu acordat celor de la ştiridesport.ro.

După doi ani a ajuns în Liga a 2-a, iar în 2011 a semnat cu Inverness. Înainte de a ajunge la CFR Cluj, Tade a bifat un sezon şi-n tricoul celor de la St. Johnstone, formaţie pentru care a înscris doar patru goluri.

"A fost îngrozitor cînd am realizat că în România se aştepta ca eu să fiu la cel mai bun nivel, imediat, deşi venisem din altă ţară, la o echipă care se chinuia. Nu e cel mai uşor loc în care să joci" (Gregory Tade, atacant CFR Cluj)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
vasilescugeo
vasilescugeo  •  22 Septembrie 2014, 13:01
Postat de rozu pe 22 Septembrie 2014, 12:59

keseru nu este un marcator pursange, ci mai degraba un al doilea varf, din spatele varfului impins. tade este atacant de gura portii... cu atat mai mare este meritul lui claudiu!

Pai Tade de meserie este operator de call-center!!!!

rozu
rozu  •  22 Septembrie 2014, 12:59

keseru nu este un marcator pursange, ci mai degraba un al doilea varf, din spatele varfului impins. tade este atacant de gura portii... cu atat mai mare este meritul lui claudiu!

nordik
nordik  •  22 Septembrie 2014, 12:56
Postat de vasilescugeo pe 22 Septembrie 2014, 12:55

El chiar are impresia ca ceea ce primeste se numeste suc.

e vascos...si carbogazos de cald...deci ii e perfect! :))))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează