FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

PREZENTARE GSP. Primii din Moldova! Cine a lăsat-o pe Dinamo în afara play-off-ului: "Ne confruntăm cu uzine de fotbal"

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 martie 2018 20:58

Poli Iași este echipa care a retrogradat Dinamo în play-out, moldovenii terminând sezonul regulat pe locul 6 și determinându-i pe "câini" să-l dea afară pe Vasile Miriuță, schimbat între timp cu Florin Bratu.

Gruparea din Copou este prima din zona Moldovei care a ajuns în top 6 în cele trei ediții de campionat în acest format.

Elevii lui Flavius Stoican au făcut istorie în acest campionat, reușind o serie fulminantă de 12 puncte din ultimele 15 posibile puse în joc, adică 4 victorii în ultimele 5 meciuri, decisive pentru play-off.

Stoicanetti a făcut show cu o formație refăcută vara trecută și cu jucători necunoscuți, unii dintre ei priviți cu zâmbete strâmbe în momentul în care au semnat cu gruparea din Copou.

15 noi, dar reușiți

Din vechea gardă a Iașiului au rămas Andrei Cristea, Mihalache, Frăsinescu, Bădic, Bosoi și Ștefănescu, plus Panțâru, promovat pentru regula Under 21.

Și-au venit 15 jucători noi, implanturi care s-au dovedit reușite pentru echipă: Rusu, Koșelev, Kelava, Jagodinsky, Cioinac, Qaka, Platini, Chelaru, Kizito, Pedro Mendes, Gavrilă, Sin, Zaharia, Jo Santos și Cisse. Fiecare a contribuit la un moment dat cu ceva anume ca Iașiul să ajungă în play-off. Moldovenii au egalat, deja, cea mai bună clasare din istoria grupării.

Trupa lui Stoican nu poate termina mai jos de locul 6, exact poziția ocupată la finele ediției 1965/1966. Ieșenii visează, chiar dacă nu fac paradă de acest lucru, și la participarea în cupele europene, mai ales că mai sunt și-n sferturile Cupei României, acolo unde vor întâlni pe FC Botoșani, în deplasare.

Cum a explicat Flavius Stoican succesul pentru GSP.RO

- "Statistic, cea mai mare performanță a mea rămâne locul 4 cu Dinamo. Mai ales că situația echipei era mai rea decât acum, întrucât i-am preluat pe "câini" pe locul 12. Acum, calificarea în play-off reprezintă o bucurie imensă, ceva mai mult decât o împlinire, o împlinire deosebită, dacă se poate folosi termenul"

- "Obiectivul? Vreau să ridicăm nivelul pe plan sportiv și financiar. Vreau să le învingem pe CFR Cluj și pe Craiova. Ne confruntăm cu uzine de fotbal, coloșii României, cum sunt Steaua, Clujul sau Craiova, dar încercăm să ne luptăm cu ei și să le punem probleme. Am făcut rezultate remarcabile, cu un sprint de final fantastic, dorim să continuăm în acest ritm"

- "Avem un obiectiv și-n Cupa României, ne batem și acolo. Europa este visul nostru cel mare! Chiar dacă este greu să ajungem la acel nivel, muncim să ducem echipa la cel mai înalt nivel posibil. De ce să nu visăm?"

- "Am avut și am încredere în acești băieți. Respectul este reciproc. Le-am dat încredere, iar ei m-au răsplătit cu rezultate. Regimul cantonamentelor rămâne la fel, ne vedem direct la meci, la partidele de acasă. Vom munci mult și vom rămâne modești. Capul jos și mintea la fotbal! Doar la final să ne privim adversarii, și pe noi înșine, ochi în ochi". 

- "Ne-am planificat să jucăm fotbal adevărat pe teren propriu ca să-i răsplătim pe ieșenii care ne-au susținut necondiționat. Vrem să jucăm spectaculos, de calitate, eficient. Vrem să fim frumoșii campionatului!"

3 jucătoriau evoluat în singura prezență europeană a Iașiului, în 2016, în turul II preliminar al Europa League, cu Hajduk Split (2-2, 1-2): Cristea, Mihalache și Frăsinescu

60.000 de euro este bugetul de salarii lunar la formația moldavă, la jumătate decât Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vasy86le
vasy86le  •  05 Martie 2018, 08:45

Cum sa spui "vreau sa batem CFR si Craiova" pai si pe fcsb nu? pe viitorul, astra, nu?

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  05 Martie 2018, 01:15
Postat de catalin.palcu pe 04 Martie 2018, 22:25

Multe felicitari Iasiului, dar Dinamo s-a lasat singura in afara playoffului cand a dat cu piciorul la 12 puncte in ultimele 10 minute ale meciurilor cu Fcsb, Craiova, Iasi, Astra, Chiajna

Pai ce sa mai spunem noi?? am pierdut 6 pct cu sepsi, 2 cu juventus, 2 cu gaz metan, 2 cu timisoara la Iasi in min 95...culmea, tot 12 pct sunt :) pierdute aiurea.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  04 Martie 2018, 22:30

Mult succes si FORZA POLI HAI IASUL!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează