FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAŢII

Prima reacție a Ligii, după acuzele Viitorului: "Nu e vorba că ajutăm FCSB-ul la TAS. Vrem să omologăm clasamentul mai repede din două motive"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 mai 2017 11:04

Marius Mitran, directorul de comunicare al Ligii Profesioniste, a explicat de ce LPF urgentează omologarea clasamentului în Comitetul Executiv, acțiune contestată de Viitorul prin intermediul unui comunicat. FCSB poate face plângere la TAS în problema titlului de campioană numai după ce clasamentul final este omologat. 

"Sunt cel puțin două motive pentru care se întâmplă asta:

1. Există această acțiune pe care FCSB o va face oricum la TAS. Așa cum e firesc, nu suntem de partea cuiva, noi trebuie să arătăm că nu ascundem nimic și nu e nimic ilegal. Orice acțiune a noastră de a tergiversa lucrurile ar sugera că ceva e în neregulă. De aceea am hotărât să urgentăm procedurile.

2. Având în vedere că play-off-ul e un campionat și că play-out-ul e alt campionat, noi putem cere doar omologarea play-off-ului. E și dovada care arată clar că avem două campionate. Faptul că ele pot fi analizate separat dovedește că play-off-ul e un campionat de sine stătător", a explicat  Marius Mitran, la TV Sport Ro. 

REPLICA Viitorului: "GRABĂ MARE DUPĂ CE GIGI A DAT DECLARAȚIILE"

"În fiecare an, Comitetul Executiv a omologat rezultatele și clasamentele după ce s-a terminat întreg campionatul. 

Din păcate, la câteva zile după ce au apărut acele declarații ale lui Gigi Becali în spațiul public, lucrurile au început să se precipite. Mi se pare deranjant, dacă nu nefiresc.

Cel mai important va fi modul în care cele două instituții chemate la TAS de FCSB , LPF și FRF, vor gestiona situația. Sper să aibă o argumentare extrem de serioasă și de regulamentară. Ne-am făcut de râs în trecut la TAS", a spus Cristian Bivolaru, directorul general al campioanei.

Citește și: Hagi suspectează LPF de blat cu FCSB pentru TAS! » Comunicat oficial Viitorul: "De unde atâta grabă?! Încălcați regulamentele!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
138672209828437
Gelu Oanca  •  19 Mai 2017, 21:12

Domnilor gazetari ,cine este acest Gigi Becali , ce functie are la FCSB de tot il dati prin ziare si la tv.El nu este patronul echipei in acte finantator este nepotul lui,asa ca nu mai spuneti Gigi patronul fcsb. El este patron la ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

montgomerry
montgomerry  •  19 Mai 2017, 19:34

In Liga lui papura voda,se poate intampla orice.Chiar si contestarea Campioanei de drept.Ma intreb de ce nu apelam la TAS sa programeze si etapele din Campionatul regular,din play-off si play-out,sa elaboreze ROAF-ul,ca oricum astia care sunt platiti pentru asta,nu o fac,ei au alte probleme de rezolvat.

sexilian
sexilian  •  19 Mai 2017, 19:01

porcarii cu ARANJORI cu aere de titrati......

Vezi toate comentariile (44)
Comentează