FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-0

Primul meci, primul MVP! Gabi Tamaş a fost cel mai bun jucător al Stelei în meciul cu CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 10 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 20:04

Steaua a jucat prost cu CFR, însă a cîştigat un fotbalist: Gabi Tamaş a fost, conform cifrelor Instat, cel mai bun jucător al campioanei


Cel mai slab meci al Stelei din 2015 a avut şi bile albe pentru campioana en-titre. Gâlcă l-a folosit pentru prima dată ca titular pe Gabi Tamaş, fundaşul echipei naţionale bifînd toate minutele pe teren. Tamaş nu doar că n-a resimţit faptul că a revenit după o accidentare extrem de gravă, ruptură a ligamentelor încrucişate, dar conform firmei de monitorizare Instat, cu care Gazeta colaborează, a fost cel mai bun stelist.

Fostul dinamovist a avut cel mai mare index Instat, practic media tuturor parametrilor şi realizărilor dintr-un meci, fiind chiar peste Arlauskis, care a salvat echipa de la înfrîngere cu paradele sale. Măcar în privinţa parametrilor defensivi, Tamaş a fost impecabil. A fost primul în privinţa duelurilor aeriene, dar şi a celor la sol şi tot primul în privinţa recuperărilor. El a cîştigat nu mai puţin de 16 baloane, aproape cît au reuşit împreună Varela şi Bourceanu.

Despre prestaţia bună a lui Tamaş a vorbit la finalul partidei şi Fernando Varela, cel cu care Gabi a făcut cuplu în centrul defensivei. "Gabi are atît de multă experienţă. Din păcate, eu am jucat foarte rău în prima repriză, eram afectat în pauză, în vestiar, dar Gabi a venit la mine şi mi-a zis să fiu liniştit şi să joc cu calm, să joc ce ştiu eu. Şi cred că în repriza secundă mi-am revenit, chiar am jucat cum ştiu eu", a declarat fotbalistul născut în Portugalia, dar care evoluează pentru naţionala Insulelor Capului Verde.


Topul Indexului InStat la meciul cu CFR
1. Tamaş 277
2. Tănase 273
3. G. Iancu 266
4. Arlauskis 251


87% a fost procentajul duelurilor cîştigate de către Tamaş în meciul cu CFR, cel mai mare dintre toţi jucătorii Stelei, următorii în top fiind Neagu, 80%, Tănase, 57%, şi Guilherme, 56%


Au spionat campioana
Edward Iordănescu continuă să surprindă. Dacă înainte de plecarea în cantonamentele de iarnă a decis să achiziţioneze o dronă pentru a filma antrenamentele echipei de la înălţime, tehnicianul a mai inovat o dată. Duminică seară, Iordănescu jr. şi-a dus tot lotul pe stadion la meciul Stelei cu CFR Cluj. Gorjenii vor juca week-endul viitor la Tg. Jiu contra campioanei, duminică, de la ora 20:30.

Petrecere pentru Gâlcă
La finalul meciului cu CFR Cluj, steliştii au revenit în cantonament, unde l-au sărbătorit pe Costel Gâlcă. Tehnicianul campioanei a împlinit chiar în ziua meciului 43 de ani, iar la hotel au ciocnit un pahar de şampanie şi au mîncat din tortul oferit special cadou antrenorului. Gâlcă a primit din partea steliştilor un afiş personalizat cu mai multe poze cu cele mai importante momente la Steaua, dar şi un tort special din partea staffului tehnic.

Fără frică la Giurgiu
Nicandro Breeveld nu are emoţii înaintea meciului de mîine seară, cu Astra, din Cupa Ligii: "Nu e nici un fel de presiune pe umerii noştri, momentan sîntem pe primul loc în campionat şi asta contează cel mai mult. Acum vom merge la Giurgiu, iar rezultatul din tur ne dă linişte că vom ajunge în finala competiţiei pe care ne dorim să o cîştigăm. Cît despre campionat, trebuie să cîştigăm cît mai multe meciuri pentru a nu avea probleme pînă la final". Breeveld va putea juca în Cupa Ligii, dar etapa viitoare cu Pandurii este suspendat!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
der.bomber
der.bomber  •  15 Martie 2015, 09:23

fotbalist de mare clasa...sta bine pe picioare si e foarte bun la mijlocul terenului

i.love.putin
i.love.putin  •  10 Martie 2015, 12:20

Nu a jucat prea bine, a fost varza in aparare in multe momente, noroc ca franarii au ratat incredibil multe ocazii rarisime.

zizu
zizu  •  10 Martie 2015, 11:37
Postat de vladutz13 pe 10 Martie 2015, 10:07

Interesant, mie mi s-a parut slab in meciul asta.... nesigur, a gresit o groaza de pase...

ca sa vezi ce ti e media care scrie numai ptr banii lui becali si mm........ inainte cat juca la dinamo sau in strainatate nici nu era bagat in seama sau din betiv nu era scos,acum e mare jucator! asa si restul jucatorilor romani! un cuvintel nu suflati de cei din franta,grecia italia etc...dar petardele stelei de la arabi sau aiurea,sunt ridicate in slavi....si mai vrem echipa nationala competitiva

Vezi toate comentariile (12)
Comentează