FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Rădoi încurajat după ce l-a dat afară pe Tamaș: "Dacă închizi ochii, eşti terminat ca antrenor!"

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iulie 2015 00:00

Liderul de selecţii al "naţionalei" spune că n-a întîlnit în toată cariera un alt fotbalist care să aibă probleme mai mari cu alcoolul decît are Tamaş

Gazeta a apelat la un model de profesionism în fotbalul românesc pentru a analiza situaţia lui Tamaş. Dorinel Munteanu, 135 de selecţii în echipa naţională şi 8 ani în primele două ligi din Germania, e şocat de ce s-a întîmplat cu stoperul actual al Stelei.

"L-am avut coleg, îl cunosc, dar mi-e imposibil să intru în mintea lui să înţeleg de ce se comportă aşa. Fiecare mai bea un şpriţ, o bere, două, hai trei, dar să faci ce a făcut el... Cum dracu' să faci aşa ceva?! Mintea mea nu poate pricepe, aşa ceva mă depăşeşte. N-am întîlnit în toată cariera mea un jucător care să aibă problema asta cu băutura cum are Tamaş", spune Dorinel.

Fostul tricolor are un punct de vedere extrem de tranşant şi în privinţa deciziei lui Rădoi de a-l exclude din lot: "Ca antrenor, niciodată n-am făcut concesii în astfel de cazuri. Niciodată, niciodată şi chiar am avut cîteva. La Oţelul, pe Antal şi pe Cojoc i-am prins după miezul nopţii în oraş şi noi aveam meci peste două zile. Antal era jucător de bază, dar asta nu m-a împiedicat să-l trimit două săptămîni la echipa secundă. Unde-i lege nu-i tocmeală, asta e legea care guvernează şi în Germania. Dacă ai închis ochii, eşti terminat, nu mai poţi controla vestiarul. Faci un compromis, iar prima reacţie a celorlalţi jucători ştiţi care e? «A, dacă a făcut ăla și-a fost iertat, de ce să nu fac şi eu?!»".

Munteanu a păţit-o chiar şi la Astra, în această primăvară. "A venit Ben Youseff la mine și mi-a zis că el nu stă în cantonament. De ce nu stai?! «Că nu vreau eu să stau în cantonament!» Am rămas interzis, i-am zis că la mine nu merge cu de-astea şi că dacă nu rămîne, nu mă bazez pe el. Cum puteam să-l las acasă, iar pe restul să-i aduc în cantonament la stadion?!".

"Pe Tamaş nu-l mai schimbă nimeni. Nici dacă ajunge la Manchester United nu mai poate fi adus pe drumul cel bun. E auf wiedersehen!"
Dorinel Munteanu

Îl distruge şi pe Mutu: "I s-au acceptat toate prostiile"

De la cazul Tamaş, Dorinel Munteanu a comentat şi subiectul unui alt fotbalist român cu o atitudine controversată: Adrian Mutu.

  • "În România s-au încurajat astfel de prostii ale jucătorilor. Unui jucător de echipă naţională din ultimi 15 ani i s-au acceptat tot felul de tîmpenii pe motiv că fără el nu facem nimic, că sîntem terminaţi, dar cu el ne-am calificat la un singur turneu din vreo 6-7 posibile"
  • "Toţi ieşeau şi îl apărau, de la preşedintele LPF pînă la cel al FRF, nu a primit nici măcar un avertisment, cum e posibil aşa ceva?! Noi, ca naţie, sîntem naivi, nu trebuie să călcăm principiile în picioare. Effenberg, care era ditamai jucătorul, le-a arătat semne obscene suporterilor şi de atunci n-a mai călcat la echipa naţională"
  • "Mutu pleca din cantonament înainte de meci, apoi, la altă convocare, l-a bătut pe unu' cu ranga. Voi realizaţi despre ce vorbim?! Să baţi pe unu' cu ranga şi nimeni să nu-ţi zică nimic! Doamne, Dumnezeule!!!".

"În Germania nu stă nimeni să-ţi explice că dacă faci prostii înainte de meci pierzi echipa. Iar acolo, dacă ieşi din primul «11», te mai bagă cineva înapoi în echipă la sfîntu' aşteaptă!"
Dorinel Munteanu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (111)
4patraulea
4patraulea  •  20 Iulie 2015, 18:31
Postat de unico_biancorossi pe 20 Iulie 2015, 14:01

ca principiu, dorinel munteanu le spune bine. tamas, mutu... 2 jucatori valorosi, alaturi de chivu si lobont, cei mai valorosi ai ultimilor 15 ani, dar cu totii niste stricati, alcoolisti si afemeiati, ca oameni, mai putin plangaciosul si instabilul de chivu. totusi, dorinel ar trebui sa ne explice si ce principii l-au facut sa isi renege familia din care s-a nascut, parintii, si care sunt cauzele reale pentru care a refuzat zeci de ani sa ii mai vada... astia ce principii majore au incalcat, ce pacate capitale au comis ?

cei mai "seriosi folbalisti" de la ajax, chivu si lobont, se pisau de la etaj in capu' "plebei" la vox maris, asa "baieti" erau, daca nu aveau in spate vreo 15 marlani , evident platiti, de teapa lor , astazi era cu RIP

redshow
redshow  •  20 Iulie 2015, 17:24

Zicea Dorinel ca n-a mai intalnit pe nimeni ??? 20 % din jucatoorii din Premier il domina categoric pe Tamas ... plus celebri nostri : Pancu, Marius Niculae, Semeghin...tata lor Mutu....etc etc etc

capitza1967
capitza1967  •  20 Iulie 2015, 14:51

Tamas nu merita nici un fel de intelegere din partea clubului . Fara sa mai punem faptul ca el stia de problemele lui Varela , acesta nu este fotbalist responsabil si apt pentru a face parte din lotul campioanei .

Vezi toate comentariile (111)
Comentează