FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-3

Rapid, mai slabă decît Corona » Steaua a dominat derby-ul tradiţional din Giuleşti şi a produs cifre uimitoare

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 19:16

Campioana a şutat de 25 de ori la poarta lui Bornescu, un randament formidabil, pe care nu i l-a îngăduit nici măcar ”lanterna” din sezonul trecut, care a picat de pe ultimul loc şi a pierdut în Ghencea cu 0-3


Rapid - Steaua a fost derby doar datorită rivalităţii dintre suporteri. "Radiografia" pe care o creează cifrele meciului din Giuleşti arată un duel lipsit de echilibru, pe care roş-albaştrii l-au cîştigat lejer, 3-1 după ce vişiniii au condus cu 1-0, l-au dominat şi ar fi putut să învingă şi mai clar. Diferenţa a fost mare, mai mare decît în Steaua - Corona 3-0, din stagiunea precedentă, una pe care "militarii" au cîştigat-o cu 3-0!

Braşovenii au retrogradat de pe ultimul loc şi s-au comportat, în general, ca nişte condamnaţi la "matineu" de-a lungul întregului campionat. Cînd au pierdut în Ghencea cu Steaua, campioana a şutat de 14 ori la poarta lor. În Giuleşti, roş-albaştrii au trimis mingea de 25 de ori către poarta lui Bornescu! Cîte un şut la mai puţin de patru minute, o medie incredibilă, care confirmă fragilitatea trupei din Grant, o nou-promovată chinuită de problemele financiare şi de subţirimea lotului, unul mai sărac decît acela care a obţinut dreptul de promovare din eşalonul secund.

72 la sută posesie!
Pe lîngă frecvenţa cu care oaspeţii au şutat la poartă, mai există un parametru care completează imaginea dezechilibrului: posesia. Campioana a avut mingea în 72 la sută din timpul efectiv de joc! Un scor şocant într-o competiţie, Liga 1, în care majoritatea partidelor sînt mai echilibrate decît a fost Rapid - Steaua. Şi o realizare care ar trebui să-l satisfacă pe Gâlcă. Antrenorul şi-a exprimat dinainte de a fi numit "principal" dorinţa să impună un stil diferit de cel al lui Reghecampf, unul axat mai mult pe posesie, mai tehnic.


105-63 a fost scorul atacurilor, în favoarea Stelei. 61 dintre atacurile campioanei au fost poziţionale, cu Rapid aşezată în apărare. Cele mai multe acţiuni ale giuleştenilor s-au produs pe contraatac

538 de pase precise au strîns steliştii în Giuleşti, un număr impresionant, raportat la cel pe care l-a înregistrat nou-promovata Rapid: numai 178 de pase

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 August 2014, 03:32
Postat de criticul1989 pe 28 Iulie 2014, 14:22

omule, eu vb de faptul ca si voi aveti leprele voastre de suporteri ! va credeti sfinti ? tu esti cel care a inceput sa vb despre `violente` printre suporterii rapidului; de ce nu te uiti in propria ograda ? chiar NU ai dreptul sa vb despre alte echipe cand voi sunteti la fel `civilizati`! 2 la mana, nu inteleg care e problema ta cu rapid ca joaca rau ? am jucat in B cu toate rebuturile posibile si pana si `cei mai buni dinter cei mai prosti` au plecat: nico, i. voicu, doman, dica, balan, etc; cu 0 buget ai pretentii la titlu ? vb cu totii ca niste prosti fara sa ganditi ! cu echipa tot ce putem face e sa nu retrogradam; fii happy si nu mai comenta...

salut ombre, felicitari pentru noul actionar si faptul ca aduce jucatori.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 August 2014, 03:31
Postat de andrei.33 pe 28 Iulie 2014, 09:37

Esti bolnav psihic.

..)))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2014, 18:43

cel putin in acest meci, rapid a fost o prada usoara. scorul este onorabil, dupa aspectul jocului si numarul marilor ocazii de gol.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează