FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

Rapid a luat atitudine după incidentul cu Wellington, de la Chiajna » Giuleştenii se dezic de suporterul care a făcut gestul rasist

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 octombrie 2014 13:05

Clubul Rapid a luat atitudine faţă de incidentul rasist a cărui victimă a căzut brazilianul Wellington, de la Concordia Chiajna. Oficialii rapidişti au emis un comunicat în care spun că sînt alături de fotbalistul ilfovenilor şi se dezic de suporterul care a aruncat cu banana în jucătorul lui Marius Şumudică.
"Suntem alaturi de Wellington Carlos da Silva, victima a rasismului, asa cum am fost si noi in repetate randuri!

1. Suntem profund dezgustati de faptul ca la un meci al echipei noastre, un jucator de fotbal a fost victima unor atacuri rasiste. A fost un gest izolat, al unui singur spectator, un atac murder si las, petrecut pentru prima oara la un meci al Rapidului.

2. Intelegem foarte bine prin ce trece Wellington Carlos da Silva si suntem intru totul alaturi de el, pentru ca de foarte multe ori in ultimii ani, suporterii si jucatorii nostri au fost victimele scandarilor cu caracter rasist, pe diferite stadioane din Romania. Daca atunci ar fi fost luate masurile care se impuneau, probabil ca gestul regretabil de vineri seara nu s-ar fi produs.

3. Facem precizarea ca gestul condamnabil nu s-a produs in sectorul rezervat echipei oaspete pe stadionul clubului Concordia, astfel incat societatea FC Rapid nu poate fi facuta responsabila de acest gest si nici marea masa a suporterilor rapidisti. A fost un gest individual, iar autorul trebuie sa suporte rigorile legii.

4. Rugam institutiile statului si pe responsabilii clubului Concordia sa contribuie la identificarea cat mai rapida a autorului acestui gest reprobabil. Indiferent cine ar fi, odata identificat, va primi interdictie PE VIATA la toate meciurile organizate de FC Rapid", se arată în comunicatul emis de giuleşteni.

Cazul Wellington ar putea ajunge pe masa UEFA. Citeşte detalii AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (65)
andytheblue
andytheblue  •  17 Octombrie 2014, 21:32

RAPID E PRIMA ECHIPA COMUNISTA!pentru gestul asta ,meritau 1 an suspendare fiindca sunt recidivisti !

realrapid
realrapid  •  06 Octombrie 2014, 17:47

Injuraturile si scuipatii lui Wellington sunt legale,bananele sunt interzise pe stadioane,eu zic sa se duca sa reclame la ma-sa.

borat101
borat101  •  06 Octombrie 2014, 09:07
Postat de cristi.rapid pe 05 Octombrie 2014, 16:56

Pai logic cum zicea si Rada, de ce sa bagi in aceiasi oala si merele bune. Ala trebuie idendificat si interzis pe stadion, cum se intampla in strainatate. Iar la Wellington datii o batista sa nu mai planga ca si-o p/da.

Wellington asta sa nu se mai planga, ca este mai rau chiar pe Continentul lui. Sa nu mai zic la ce presiuni RASISTE ii asteapta in Argentina pe Brazilieni.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează