FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Răspunsul FRF în cazul Silviu Bogdan-AJF-CSU: "Statutul a fost aprobat, trebuie pus în aplicare pînă în martie 2016"

cvlpress.ro
cvlpress.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 mai 2015 17:20

Gazeta Sporturilor de azi a atras atenţia că preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, este în acelaşi timp şi angajat al clubului de Liga 1 CSU Craiova, de situaţie fiind anunţată şi Federaţia Română de Fotbal.

Iată răspunsul oficial al FRF:

"Cadrul normativ la nivel de Statut al AJF-urilor, creat și implementat sub fosta conducere a Federației Române de Fotbal, nu prevedea obligația ca un președinte de Asociație Județeană să nu dețină o altă funcție în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF/AJF.

Din dorința de a reglementa acest cadru normativ și, totodată, de a acoperi și astfel de situații precum cea la care faceți referire, în baza principiilor obiectivității și transparenței, conducerea Federației Române de Fotbal a supus Comitetului Executiv spre aprobare un nou statut cadru pentru AJF-uri.

În ultima ședință a Comitetului Executiv, din data de 11 mai
2015, s-a aprobat cu unanimitate de voturi noul Statut Cadru al
AJF-urilor, care prevede, în premieră, la articolul 44, alineatul 8:
“Președintele AJF/AMFB nu poate deține nicio altă funcție în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF/AJF, iar în situația în care deține o astfel de funcție are obligația de a renunța la aceasta în termen de 60 de zile de la data la care a fost ales în funcția de președinte al AJF/AMFB, în caz contrar alegerea sa în funcția de Președinte al AJF/AMFB urmând a fi nulă de drept. De asemenea, nici un angajat al AJF/AMFB nu va putea deține nicio altă funcție în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF/AJF/AMFB”

(http://www.frf.ro/public/images/uploads/files/statut%20cadru%20AJF%2007%2005%202015.pdf).

Asociațiile Județene au obligativitatea, sub consecința sancțiunilor prevăzute în documentul mai sus menționat, să implementeze noul Statut Cadru, în urma Adunărilor Generale la nivel AJF, până în martie 2016.

Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează