FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA // CORESPONDENŢĂ DIN OLIVA NOVA

Raul Rusescu rememorează accidentul suferit în toamna trecută: "O lovitură similară mi-ar încheia cariera"

Masca de protecție va trebui purtată de Raul și în retur
Masca de protecție va trebui purtată de Raul și în retur

Articol de , - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 21:16

Raul Rusescu, 26 de ani, a rememorat accidentarea suferită după lovitura cu cotul încasată de la Gabi Mureşan şi a explicat de ce nu s-a acomodat la Sevilla.

- Raul, cum a fost meciul cu Dortmund? Consideri că meritaţi un egal?
- Nu mai contează. A fost un amical frumos, cu o echipă bună, pe un stadion cochet, cu suporteri, aşa cum trebuie să se joace orice meci de fotbal. Am înţeles că, din păcate, cu elveţienii se joacă cu porţile închise.

- Gabi Iancu s-a întors la antrenamente cu kilograme în plus. Ai avut şi tu astfel de probleme în trecut, ce-l sfătuieşti?
- (rîde) Eu n-am păţit aşa. S-a vehiculat doar, dar n-a fost adevărat. Pentru Gabi e foarte greu, dar se antrenează şi îi doresc să-şi revină cît mai repede. Dacă a ajuns la Steaua înseamnă că are valoare şi va arăta asta.

- Venirea lui Ţucudean face lupta pentru titularizare mai încinsă?
- Concurenţa este benefică şi nu poate lipsi de la o echipă de talia Stelei. Dacă va veni, îl vom primi aşa cum l-am primit şi pe Tamaş. Nu cred că vor fi probleme. Mai departe, nu depinde de noi. Avem un antrenor şi el decide pe cine bagă.

- Cum vezi transferul lui Tamaş?
- E un jucător bun, de echipa naţională, cu experienţă şi sînt convins că ne va ajuta. Cred că a ajuns la un punct în cariera lui în care şi-a dat seama că trebuie să se concentreze mai mult. Sînt sigur că se va acomoda foarte bine.

- Impresarul său a zis că Tamaş nu se va bucura dacă va marca în poarta lui Dinamo.
- Şi care e problema? Să dea el gol, că mă bucur eu. O fac şi pentru el.

- Agentul a mai zis că deja aţi ieşit împreună la o bere.
- Nu pot să comentez aşa ceva. Majoritatea fotbaliştilor români ne cunoaştem între noi, sîntem prieteni, dar dacă managerul lui Gabi spune prostii nu înseamnă că sînt şi adevărate.

"La Steaua voi fi mereu acasă"

- Ce se va întîmpla cu tine din vară?
- Pînă la finalul acestui sezon sînt jucătorul Stelei, apoi mai am trei ani de contract cu Sevilla. Steaua are prima opţiune de cumpărare, dar trebuie să achite o clauză destul de mare. Dacă o va face, aş fi bucuros, dar încă nu ştiu exact ceea ce vrea Sevilla. În vară am ajuns tîrziu la Steaua pentru că a fost foarte greu să se îndeplinească condiţiile impuse de spanioli.

- Ştii de ce nu ai reuşit să confirmi în străinătate?
- Nici eu nu mă aşteptam să revin acasă atît de repede. Am avut o perioadă grea la Sevilla, cînd nu prea am jucat, în care m-am antrenat mai mult singur. A fost dificil. Probabil pentru că am schimbat tot, echipă, ţară, mentalitate. N-am nici un regret. Cît am jucat în Spania cred că am făcut-o bine, apoi am fost la Braga şi cred că am avut un retur acceptabil.

- Te simţi ca acasă la Steaua?
- Sînt acasă şi cred că aici tot timpul voi fi acasă.

"Cel mai greu moment din viaţa mea"

- Te-ai refăcut complet după operaţia suferită la ochi?
- În principiu, da. Totuşi mai sînt anumite chestii pe care încă le mai simt. Important este că s-au rezolvat problemele mari. Am avut o perioadă în care am văzut dublu. Acum sînt bine, mă bucur că mă pot antrena, că pot face parte din viaţa echipei Steaua.

- Există vreun risc să-ţi reapară unele simptome în viitor?
- Nu, dar o lovitură similară ar fi echivalentă cu un dezastru pentru mine.

- Cum te-ai simţit la primul meci după accidentare?
- A fost ciudat pentru că nu e uşor să joc cu acea mască, dar am fost extraordinar de bucuros. Nu mă aşteptam să revin atît de repede.

- Te-ai obişnuit cu masca?
- Nu, dar din păcate trebuie să o port, nu am ce să fac. Cel puţin pînă la vară, mă voi antrena şi voi juca cu ea.

"N-am ce să discut cu Mureşan"

- Ce ai simţit cînd ai văzut că Gabi Mureşan a fost iertat la comisii?
- Nu vreau să fac din Gabi Mureşan un martir. Eu îmi doresc ca el să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut. Nu vreau să mai văd aşa ceva pe un teren de fotbal. Dacă el consideră că e normal ce a făcut, atunci avem o problemă destul de mare. Nu doresc să-l dau în judecată pe cale civilă, aşa cum s-a vehiculat, dar vreau ca gestul său să fie pedepsit pe cale sportivă. D-asta am rugat clubul meu să meargă la TAS. Ceea ce mi s-a întîmplat mie nu trebuie să se mai întîmple nimănui.

- Te-a sunat să-şi ceară scuze? I le-ai acceptat?
- Nu am vorbit şi probabil că nu o să discut niciodată cu el. Chiar nu avem ce să ne spunem. A încercat să mă caute, dar atunci nu eram pregătit să vorbesc. Am suferit o intervenţie chirurgicală complicată. Nu sînt un tip care să se sperie uşor, dar acela a fost cel mai greu moment din viaţa mea.

"Sînmărtean şi Szukala nu sînt de judecat pentru că au plecat. Amîndoi trebuie să se gîndească la viitorul lor. Atunci cînd ai o vîrstă şi primeşti o ofertă aşa cum au avut ei, este foarte greu să o refuzi" ( Raul Rusescu)

"Mi-aş dori să mai ajung să joc în Spania. Pentru mine Primera Division este cel mai frumos campionat din lume" (Raul Rusescu)

"E urît ce s-a întîmplat cu sigla. Din păcate, asta este România şi nu facem nimic să o schimbăm. Steaua a avut şi are un patron care a investit şi a băgat mulţi bani. Cînd a venit momentul să culeagă roadele, unii au încercat să ciugulească şi ei ceva şi d-asta s-a ajuns aici" (Raul Rusescu)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
mathed
mathed  •  21 Ianuarie 2015, 12:16

Foarte primitiv esti Valaah cu "clona basista",in vocabular nu ai alte expresii.Rusescu nu a avut timp sa raspunde la telefonul lui Muresan,,probabil a calculat minciunile lui,a mintit permanent dupa accidentare,om fara caracter,nu a facut nimic in SP.si POR.

cipet
cipet  •  21 Ianuarie 2015, 10:37

urat accident,bine ca rusescu si-a revenit relativ repede.dar continuarea discutiei pe aceasta tema seamana cu povestea cu drobul de sare.cine-l pune pe rusescu sa continue discutiile despre un accident care spre fericire nu a lasat urmari deosebit de grave greseste.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează