FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

Record negativ în Liga 1: nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Carol al II-lea :O Cifre sumbre pentru fotbaliștii autohtoni

Articol de , - Publicat miercuri, 17 mai 2017 12:38

Actuala ediție de campionat e pe cale să stabilească un record negru: nici măcar un fotbalist român n-a reușit să marcheze mai mult de 11 goluri până acum!

Din 1932 până acum, de când se acordă titlul de golgeter, formatul Ligii 1 nefiind unul divizionar până atunci, fotbaliștii români au înscris de minimum 12 ori.

Recordul negativ fusese stabilit în 1953, când Titus Ozon a marcat 12 goluri, fiind golgeter al sezonului respectiv. Următorul în clasament, Desideriu Joszi, reușea doar 10.

Acum, românii au marcat maximum 11 goluri. Denis Alibec, Cristian Bud și Aurelian Chițu, cei trei ajunși la această cotă, au încheiat, însă, campionatul.

Singurii care mai pot emite pretenții sunt Andrei Cristea (10) și Adrian Bălan (9), ambii evoluând în play-out.

S-AU DAT ȘI ZECE PE MECI!

Dacă Andrei Cristea are 10 goluri, s-a întâmplat ca un fotbalist să înscrie tot atâtea într-o singură partidă!

E vorba de Ladislau Raffinsky. Înainte să se introducă sistemul divizionar, pe când Liga 1 se disputa ca un turneu, Raffinsky, pe atunci la Juventus București, a punctat de 10 ori într-un joc disputat împotriva Daciei Unirea Brăila (sezonul 1929-30).

Raffinsky avea să ajungă la Campionatul Mondial din 1930 în urma evoluțiilor sale.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
364058783974964
Eyrius Eyris  •  17 Mai 2017, 17:49

Totusi, trebuie sa privim si partea buna a lucrurilor si anume faptul ca strainii adusi in Liga I fac treaba.

fibra
fibra  •  17 Mai 2017, 15:34

Sunteti perspicaci rau de tot.Bravo! Pe bune,voi alta treaba nu aveti,decat sa descoperiti numai ineptii? Nu mai e mult pana o sa scrieti,de cate ori a tras apa ciobanul penal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close