FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghe, te simți bine? » Gigi Becali a plătit 2,4 milioane de euro pentru doar două puncte în plus :)

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 13:32

Steaua joacă în Europa și e lider în Liga 1. Asta e partea plină a paharului. Dar echipa lui Reghecampf are prestații dezamăgitoare și în campionat, și în grupele Europa League. GSP.ro analizează diferențele față de sezonul trecut. 

Acum un an, cu Rădoi antrenor, roș-albaștrii erau pe locul 2 în Liga 1, cu 25 de puncte după 13 etape. În acest sezon, cu Reghecampf pe bancă, echipa conduce ierarhia fără emoții, deși are doar două puncte în plus față de toamna precedentă.  

În ultimele 5 runde, Steaua are două înfrângeri și un egal, dând reprezentații jenante contra unor trupe slab cotate, ca ASA Tg. Mureș, Gaz Metan sau CFR. Concluzia? Steaua nu joacă mai bine cu Reghecampf decât o făcea cu Rădoi. Dar adversarii din campionat sunt mult mai slabi acum. Un singur exemplu: liderul de anul trecut, Astra, este acum abia pe locul 12!

Clasament 2015-2016 după 13 etape

screenshot 3

Clasament 2016-2017 după 13 etape

2015

Interesant este că fix acum un an, când Steaua suferea evident cu Rădoi pe bancă, circulau insistent informații despre cum Reghecampf îl "săpa" pe acesta în discuțiile cu Gigi Becali :) Până la urmă, chiar i-a luat locul lui Rădoi pe bancă!

Fostul căpitan al roș-albaștrilor, fără experiență și fără licență de antrenor, a demisionat, pentru că Steaua era evident o pălărie prea mare. Echipa mergea din ce în ce mai rău în Liga 1 și ratase calificarea în grupele Champions League sau Europa League. 

Ce nu înțeleg suporterii Stelei acum este de ce Steaua lui Reghecamopf joacă așa de prost, deși lotul a primit întăriri mai multe și mai de calitate în 2016, cumparativ cu Steaua lui Rădoi. 

transferuri impresionante, progres minim

Steaua a transferat în acest sezon unii dintre cei mai buni jucători din Liga 1: Boldrin și De Amorim, de la Astra, Florin Tănase, de la Viitorul, Jakolis, de la CFR. Pe lângă aceștia au mai venit Achim, Aganovici, Moke, Mitrea, Golubovici, Stăncioiu, Ov. Popescu, Dan Popescu și Dennis Man. În curând va sosi și Denis Alibec, vedeta Astrei. Iar Reghecampf cere mai multe întăriri pentru iarnă!

3.840.000 €a cheltuit Steaua în acest sezon pentru transferuri

Anul trecut, Gigi Becali era mult mai reținut în investiții. Lui Rădoi i-au fost aduși Alcenat, Carp, Tahar, Tudorie, Muniru, Tade, Hamroun, Mihalcea și Kharja, pe care s-au plătit doar 1,4 milioane de euro.

Prezența în Europa League este marele plus al lui Reghe față de Rădoi. Prin performanța care a adus în bugetul clubului milioane bune de euro, Reghecampf și-a cumpărat practic liniștea pentru o bucată de vreme. Dar jocul Stelei continuă să dea rateuri majore. Și în Liga 1, și în Europa. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (58)
201.
201.  •  24 Octombrie 2016, 19:13
Postat de andy_2008 pe 24 Octombrie 2016, 18:28

O juca Steaua lui Reghe prost dar joaca de pe primul loc si in Europa.Steaua lui Radoi n a prins Europa si era pe 4 sau 5 cu Dinamo in fata noastra,deci despre ce vorbim?

Cine joaca de pe primul loc si-n Europa?Cu 2 pct e pe primul loc?Nu mai citi clasamentul invers!

838079199619417
Ionel Ghita  •  24 Octombrie 2016, 18:30

cum se fc ca doar pe steaua o vd toti ca nu joaca bine asta este mai mult invidie dc nu era steaua nu mai eram asa cunoscuti in europa vb de parca mincati fotbal pe piine cel putin am scos un egal dar dinamo au furato de la ei ai sa ne vd de ale lor si sa nu ne doara de capra vecinului

andy_2008
andy_2008  •  24 Octombrie 2016, 18:28

O juca Steaua lui Reghe prost dar joaca de pe primul loc si in Europa.Steaua lui Radoi n a prins Europa si era pe 4 sau 5 cu Dinamo in fata noastra,deci despre ce vorbim?

Vezi toate comentariile (58)
Comentează