FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

EXCLUSIV 6 fotbaliști din Liga 1 și unul din Liga a 2-a au dat în judecată Federaţia!

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 12:06

7 jucători de peste 30 de ani consideră că regula Under 21 impusă de FRF e discriminatorie și i-a scos din lot în fața puștilor obligați să joace.

Impusă de mai bine de un an, regula Under 21 stârnește încă proteste! Mai mulți jucători ai celor de la Poli Iași au dat în judecată Federația Română de Fotbal, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, considerând că n-au mai bifat minute în echipă datorită acestei reguli.

Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Mădălin Ciucă, Andrei Cristea, Vasile Gheorghe, Ionuț Voicu și Ovidiu Mihalache s-au adresat instanțelor de judecată și-și cer drepturile în contencios administrativ şi fiscal.

"Jucătorii consideră că această regulă impusă de FRF este discriminatorie și le-a făcut rău din momentul în care aceasta a fost impusă în Liga 1! Nu sunt de acord cu obligativitatea ei, tocmai din acest motiv au dat în judecată FRF și CNCD!", spun reprezentanții jucătorilor.

În urmă cu un an, când a fost impusă regula, Gazeta s-a adresat Consiliului, iar instituția considera că "regula nu constituie discriminare directă, ci un tratament diferențiat justificat obiectiv și rezonabil de un scop legitim, iar modalitatea de atingere a scopului este una adecvată și necesară".

Mai mult, "fotbaliștii sunt supuși unor presiuni și reguli de selecție care nu țin în permanență și în exclusivitate de performanțele sportive, ci țin și de interesele comerciale ale cluburilor și ale impresarilor" e concluzia la care a ajuns CNCD ca urmare a corespondenței cu FRF.

Primul termen al procesului celor 7 jucători împotriva celor două instituții este programat la Curtea de Apel București pe 16 octombrie, de la ora 12:00. 

"Nu poate să ne oblige Burleanu pe noi, societăți comerciale, cum să folosim banii noștri! O să facem noi o acțiune să-l dăm afară pe acest Burleanu, că el e de pe planetă cu extratereștrii dacă vine cu asemenea reguli"
Gigi Becali, patron FCSB

Cine sunt cei 7 jucători care se judecă cu FRF

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
10212390977342314
George Enculescu  •  11 Octombrie 2017, 23:39

Crăițoiule, te-ai făcut de toată bafta. În text se face vorbire despre 7 jucători ai Politehnicii Iași. În tabel se vede clar că doar 5 ar mai activa la Politehnica Iași. În realitate doar 4 mai sunt la această echipă (Ionuț Voicu e la Gaz Metan Mediaș). Mai lăsați ciobanul ăla și mai vedeți ce se întâmplă și pe la alte echipe.

demolarii
demolarii  •  11 Octombrie 2017, 19:54

Cei care au peste 21 de ani concurează pentru 10 locuri. Cei sub 21 de ani pentru 1 loc. Unde e discriminarea? Așa pot sa dea in judecata regula cu 11 jucători pe teren....de ce nu 20, că să joace și ei.....

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  11 Octombrie 2017, 18:19

fraierilor ,daca nu aveti valoare ce atata galagie?Si,logic vorbind,-dar,se pare ca la voi si logica e in ...suferinta!- mai raman 8-9 posturti de acoperit!Dar,daca sunteti ,,pe langa,, si antrenorul considera ca sunteti...ciumeti de ce nu mergeti sa va castyigati banii prin MUNCA CINSTITA si nu,,pozand,,in fotbalisti(ceea ce nu sunteti)? Asa ca ciocu mic si gata cu vrajeala!Demarand acest proces nu v-ati facut decat de...***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează