FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Rezultatele cer demiterea lui Dică » Ce îl mai salvează pe antrenorul de la FCSB

Dică, 42 de ani, e la a doua experiență pe banca FCSB/ FOTO Cristi Preda
Dică, 42 de ani, e la a doua experiență pe banca FCSB/ FOTO Cristi Preda

Articol de , , - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 07:02 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 09:30

FCSB are trei meciuri la rând fără victorie, o serie cum înregistrase Petrea înainte să părăsească postul de antrenor principal. Luni, tehnicianul poate să întrerupă seria slabă cu o victorie în partida cu FC Voluntari sau să-și complice și mai rău situația.

  • FCSB - Voluntari se joacă luni, 12 septembrie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1

Pe Dică l-au bătut Farul (3-1) și West Ham (3-1) și i-a fost egal Hermannstadt (2-2) în cele mai recente trei partide ale FCSB-ului, o serie de rezultate cum înregistrase și Anton Petrea înainte să părăsească funcția și să permită revenirea pe bancă a fostului internațional. Toni avea tot trei partide consecutive fără victorie: eșecuri cu Saburtalo, în preliminariile Conference, și cu Rapid și un egal cu nou-promovata U Cluj.

„Nick” va avea luni ocazia să-și amelioreze parcursul, s-o bată pe FC Voluntari și să-și securizeze postul. Adversarul va fi unul la fel de motivat cum este FCSB, pentru că primarul Pandele îi presează în ultima vreme pe președintele Bălănescu și pe antrenorul Ciobotariu, pe care-i amenință cu demiterea.

Număr impresionant de bilete vândute pentru FCSB - Anderlecht: „Se dau chiar dacă prețurile sunt mari”
FCSB
Număr impresionant de bilete vândute pentru FCSB - Anderlecht: „Se dau chiar dacă prețurile sunt mari”

Cât îl mai salvează banii din Europa pe Dică?

Becali a insistat înaintea partidei pierdute cu West Ham, 1-3, că pe Dică nu-l paște vreun pericol. Antrenorul beneficia, conform patronului, de un credit pe care Gigi l-a calculat în bani: „M-a calificat în grupele Conference League și mi-a adus șase milioane de euro. Datorită calificării nu mai e nevoie să dau bani de la mine ca să completez bugetul. Și atunci, cum să-l dau afară?”.

Fostul atacant vorbise și el despre o posibilă demitere a sa în urma înfrângerii suferite cu Farul, 1-3. Atunci a spus că avea de gând să efectueze niște schimbări în echipă, „dacă voi mai fi eu antrenor aici în continuare”.

Eșecul de la Londra nu a fost unul surprinzător, însă Becali tot i-a găsit o vină lui Dică: „A greșit schimbările, eu l-am sunat pe MM și l-am întrebat de ce era Octavian Popescu pe teren, nici nu văzusem că ieșise Olaru. Mihai mi-a spus că Olaru ceruse să fie schimbat. Bine, chiar și așa, de ce să-l bagi pe Popescu și să nu închizi jocul cu ăsta adus de la Chindia, cu Marco «Van Basten» Dulca?”. 

Degeaba spuneți voi că am jucat bine în primele 68 de minute, că s-a văzut o diferență clară între englezi și noi. Suntem departe de valoarea lor, acesta e adevărul. Dică a riscat și a pierdut, dar așa a gândit omul, eu îl susțin. Am vrut doar să mă conving care e diferența dintre noi și West Ham

- Gigi Becali, la DigiSport

6 puncteo despart pe FCSB de locul al 6-lea, ultimul care permite participarea în play-off. Roș-albaștrii sunt pe locul al 13-lea acum, cu două meciuri mai puțin disputate, restanțele cu FC Botoșani și cu CFR

Pe Dică nu-l protejează nicio clauză

Becali a povestit, după ce l-a reangajat pe Dică, o discuție pe care o avuseseră în timpul tratativelor. Nicolae propusese ca și contractul lui să fie protejat cu o clauză de reziliere, așa cum fusese în cazul lui Edi Iordănescu. 

Becali l-a demis pe actualul selecționer și a scăpat de achitarea clauzei după ce l-a șicanat și l-a amenințat pe Edward că nu-i mai permitea să intre în baza de pregătire din Berceni. Ca să-l determine să plece fără pretenții, Gigi l-a sunat și pe Anghel Iordănescu și l-a presat și pe el să-și convingă fiul să renunțe la bani. 

„Puiu” i-a cerut lui Edi să semneze rezilierea și să ignore clauza care îi dădea dreptul să primească 300.000 de euro. Când Dică a cerut și el o astfel de clauză, Gigi a refuzat hotărât și a povestit în declarațiile publice că i-a tăiat imediat ideea noului antrenor. 

Dică: „Mă sperie poziția din clasament”

Dică e conștient și el că misiunea în care se află e una dificilă, cu un program încărcat și cu nevoia de a câștiga încontinuu în campionat ca să se apropie de zona de play-off: „Mă sperie poziția din clasament, chiar nu e în regulă. 

Trebuie să putem să jucăm la fiecare trei zile, să câștigăm în campionat și să urcăm în clasament”. FCSB va juca luni cu FC Voluntari, joi va evolua acasă cu Anderlecht, iar în duminica următoare va merge la Craiova pentru partida cu Universitatea. 

De când există sistemul acesta cu play-off și cu play-out, FCSB nu s-a mai aflat niciodată atât de jos în clasament după primele șapte meciuri pe care le-a disputat. Roș-albaștrii au mers atât de rău încât au și golaveraj negativ, minus trei. 

Citește și:

El e noua marfă de export la FCSB » Hagi l-a dat afară, Becali visează să ia 5 milioane de euro

MM Stoica a dezvăluit ce s-a întâmplat imediat după West Ham - FCSB + răspuns acid pentru specialiști: „Sunt orbiți de ură”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
maradona79
maradona79  •  10 Septembrie 2022, 13:06

In liga 2 e locul vostru, ciumetilor!

costeltudor
costeltudor  •  10 Septembrie 2022, 12:08

Dica NU a fost , NU este și NU va fi niciodată antrenor !!! Retine-ți , nu orice musca face miere !!!

valentindragobete
valentindragobete  •  10 Septembrie 2022, 12:06

Chiritoaie, ce mai faci mă? Tot analize, tot analize!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează