FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Rivaldinho dezvăluie ce oferte are și de ce e tentat să rămână în România + ce sfat i-a dat tatăl său

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2017 09:00

Rivaldinho a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor ce planuri are pentru 2018, ce sfaturi i-a oferit tatăl său, Rivaldo, și de ce meseria de fotbalist e extraordinară.

-Riva, cu ce rămâi la final de 2017?
-Putea fi mult mai bun, nu sunt fericit cu ceea ce am realizat. Eu trebuia să dau mai multe goluri, Dinamo trebuia să fie mai sus în clasament. Dar, uneori, lucrurile nu se întâmplă așa cum îți dorești, deși eu am muncit, colegii au muncit. Să sperăm că vom ajunge în play-off, iar situația se poate schimba în bine.

-Care e cea mai puternică echipă din Liga 1?
-Sunt de apreciat CFR Cluj, FCSB, Viitorul.

-Ce jucător îți place cel mai mult în România?
-N-aș putea nominaliza doar unul: Budescu, Ioniță, Ganea, Țucudean.

-Cel mai dificil adversar cu care te-ai duelat?
-Mie îmi place cel mai mult de Ioniță, de la Astra. Aaa, îmi place și de "Bizon", de la Steaua.

Polonia și Spania

-Vei continua din 2018 la Dinamo?
-Nu știu. Am niște oferte. Nu le-am luat în calcul până acum. Ca să fiu clar, eu aș prefera să stau la Dinamo până la finalul campionatului, apoi să vedem ce va fi. Dacă va fi o ofertă bună și pentru club, atunci o să mă gândesc. Îmi place la Dinamo, sunt foarte fericit, vreau să ne calificăm în play-off, în primul rând.

-Dar șansele sunt mai mari să rămâi sau să pleci?
-Eu zic că să continuu. Eu aș vrea asta. Însă vreau să joc mai mult ca să dau mai multe goluri, trebuie să vorbesc cu cei de la Dinamo dacă se bazează pe mine. De fapt, de asta contează. Repet, eu sunt fericit să fiu la Dinamo, să joc în continuare. Totuși, dacă va veni o ofertă bună atât pentru mine, cât și pentru club, vom vedea, vorbim.

-Ai vreo propunere concretă?
-Da. Luna trecută, a fost ceva din Polonia, însă am transmis că nu vreau să vorbesc la acel moment, să amânăm pentru la iarnă. Nu știu dacă mai e ceva. Apoi, cam acum o lună jumătate, tata a fost sunat de cineva care i-a zis că are o ofertă din Spania, liga a doua. A rămas să vorbim tot în iarnă.

-Tatăl tău ce te sfătuiește?
-Îmi zice să închei sezonul aici, să joc bine până în vară, apoi dacă va fi să fie ceva, atunci să iau în calcul un transfer.

"Până la transferuri, e vina noastră"

-Probabil că ai auzit și tu că Ionuț Negoiță vrea să vândă Dinamo. Te afectează cumva acest detaliu?
-Da, am auzit. Negoiță a fost corect cu noi până acum, sper că dacă va vinde Dinamo s-o ia un patron bun. Eu sunt calm. Suntem plătiți la timp, totul este OK. Eu l-am văzut pe patron doar de trei sau patru ori în acest an, nu apare prea mult, nu ne ceartă, nu cred că trebuie să stea mereu lângă echipă.

-Bănuiesc că l-ai văzut pe Gigi Becali la TV...
-Da, da, doar că nu înțeleg ce zice. Știu că apare mai mereu când deschid televizorul, e la telefon vorbind cu jurnaliștii, înțeleg că vrea să cumpere mulți jucători sau că deja a cumpărat. Nu știu ce relație are el cu jucătorii lui, nu pot vorbi.

-Dar ți-ar plăcea să fie și la Dinamo un patron care să investească în achiziții?
-Nu știu care sunt planurile lui Negoiță și ale clubului. Eu cred că mai degrabă ar trebui ca noi, jucătorii de acum, să arătăm mai mult, să avem rezultate mai bune. Când o echipă merge prost e vina tuturor, doar că a noastră e cea mai mare, fiindcă noi suntem acolo, pe teren, cu cea mai mare responsabilitate. Până să se facă întăriri, să jucăm noi mai bine ca să o ducem pe Dinamo sus!

Cu ce a rămas după un an de România

-Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat aici?
-În fotbal, am învățat să joc ca număr 10, ca vârf secund. Până aici, am jucat doar ca vârf împins. Cred că pot să joc cel mai bine ca număr 10, alături de Adam Nemec. În societate, m-am adaptat ușor. Am mai trăit în Europa, în Grecia, în Spania, când eram mic. E o mentalitate tipic europeană și-n România, sunt tratat bine, n-am ce reproșa.

-Ai avut necazuri aici, la început, când cu pierderea actelor. Altceva?
-Au mai fost două situații, când mi s-a vorbit urât, cu nervi, însă am considerat că au fost erori. Am zis că, poate, cei ce-au avut un astfel de comportament au avut o zi mai proastă. Mi s-a întâmplat la un restaurant și la un supermarket. Cazuri izolate. Nu le-am luat în considerare.

-Cum crezi că sunt românii?
-N-am nimic de rău de zis despre ei. M-au tratat bine de la început, sunt oameni educați, europeni. Altă mentalitate decât în Brazilia. În țara mea, nu știi cine este periculos și cine de încredere. Aici, știi că cei mai mulți oameni sunt corecți, nu ai de ce să te temi.

"Sunt norocos, n-am dreptul să mă plâng"

-Cum e viața la București?
-Cred că în Brazilia zâmbesc mai mult, sunt la mine acasă, e normal. În România e liniște, n-am teamă că mi se poate întâmpla ceva. În Brazilia, există pericolul să vrea să te fure cineva. În România, viața e mai relaxantă, oamenii vor să te ajute.

-Ce nu suporți în București?
-Traficul! Deși știu că așa e în marile orașe, eu sunt din Sao Paulo.

-Există ceva ce te sperie?
-Aici, nu. În Brazilia, există riscul să se întâmple ceva rău cu mine, cu familia mea, trebuie mereu să fiu precaut. La București, mi-e foarte bine. Joc la o echipă mare, am salariul la timp, am casă și mașină. Oamenii care trebuie să muncească 12 ore pe zi ca să aibă ce aduce acasă sunt mai speriați, eu nu am dreptul să fiu astfel. Sunt un om norocos, căruia Dumnezeu i-a oferit multe. Eu nu trebuie să mă gândesc cum să-mi hrănesc familia, n-am dreptul să mă plâng. Am văzut în viață oameni cu probleme mai mari.

"Nu poți trăi cu teamă"

-Ce ai făcut de Crăciun?
-Cu familia, cu tata, la Barcelona. Prima oară acolo după 15 ani.

-Crezi că Europa mai e un loc sigur după atacurile teroriste din ultimii ani?
-Când am fost acum vreo doi ani cu soția la Paris, atunci eram mai speriat. Vedeam polițiști cu arme, figuri mai dure. Așa, dacă ți-e frică, atunci nu mai ieși din casă! Dacă e să ți se întâmple ceva, oricum ți se va întâmpla. Nu poți trăi cu teamă. 

4 goluriîn 21 de meciuri a înscris Rivaldinho în acest sezon pentru Dinamo

2 goluriși un assist a reușit în primăvară în 14 partide jucate

"Îmi place cum joacă PSG în prezent, încerc să văd cât mai multe meciuri ale echipelor mari. Apreciez și Barca, și Real. Am o aplicație pentru TV și pot să opresc partidele la anumite faze ca să iau notițe despre cum s-au exersat.

Fiul meu, Davi, este cel mai frumos cadou pe care îl am de Sărbători. Când eram copil, îmi plăcea să ajut oamenii sărmani cu cadouri, îmi voi învăța fiul să nu fie materialist, ci să fie un om sufletist" Rivaldinho

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
caminero
caminero  •  31 Decembrie 2017, 01:16
Postat de Ioana-Denisa Munteanu pe 30 Decembrie 2017, 10:34

Dinamo nu trebuie sa mai transfere nimic.Atat timp cat e sanatos Coltescu,Barsan Chivulete prind play-offul mult visat

Te-ai împăcat cu calul mult-visat?

wertusi
wertusi  •  30 Decembrie 2017, 18:40
Postat de ionutstv pe 30 Decembrie 2017, 10:31

A 3-a echipa care se desfiinteaza dupa ce e antrenata de Miriuta.

intr-un viitor foarte apropiat poate antreneaza FCSB

arsenie_b
arsenie_b  •  30 Decembrie 2017, 15:31

Nu-l ia nimeni pe *** asta.. Daca nu era ta-su, la ora asta intindea sezlonguri pentru turisti la Rio

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close