FOTBAL  »  Superliga  »  BĂTĂLIA "CRAIOVELOR"

Rivalele FC U și CSU Craiova au aniversat diferit, astăzi, 69 de ani de la primul meci » "Echipa partidului joacă nemeritat în prima ligă"

FC U și CS U se înfruntă din 2013: imagine dintr-un meci direct jucat de cele două la Severin, 0-0, cu Ciucă (stânga, FC U) și Draghicevici (CS U)
FC U și CS U se înfruntă din 2013: imagine dintr-un meci direct jucat de cele două la Severin, 0-0, cu Ciucă (stânga, FC U) și Draghicevici (CS U)

Articol de GSP - Publicat marti, 05 septembrie 2017 17:31

Universitatea Craiova aniversează astăzi, 5 septembrie, 69 de ani de la prima partidă disputată. 

Pe 5 septembrie 1948, sub denumirea Uniunea Națională a Studenților din România, oltenii disputau o partidă amicală în fața lui CFR Filiași. 

Două pagini de facebook ale FC U Craiova, gruparea din Liga a 4-a, au rememorat istoricul eveniment prin postări în care au fost incluse și atacuri la CS U:

"Azi 5 septembrie 2017 se împlinesc 69 de ani de la primul meci disputat de Știința! 5 septembrie 1948 tânără grupare înscrisă în Campionatul Regional al vremii sub numele de Uniunea Națională a Studenților din ROMÂNIA (UNSR) disputa un meci amical contra echipe CFR Filiași, chiar pe terenul acesteia! De-a lungul timpului echipa a avut mai multe denumiri, precum Club sportiv Universitar (csu), Știința, Universitatea Craiova,Fc Universitatea Craiova ,însă indiferent de nume, dragostea suporterilor pt echipa a fost la fel de mare.69 de ani de emoții/bucurii/tristeti ,traite de generații întregi de suporteri din toate colturile tari și nu numai.

În întreaga sa existenta (cu mici exceptii) atributele principale ce au călăuzit acest club au fost DEMNITATEA și ONOAREA în competiția fotbalistica și activitățile conexe și nu în ultimul rand lupta împotriva sistemului opresiv /mafiot din fotbalul romanesc. În prezent,FCU Craiova 1948 si-a asumat misiunea,plecand de jos cu onoare și demnitate,sa continue tradiția începută in anul 1948 și sa readucă Știința în prim planul fotbalului romanesc. LA MULTI ANI STIINTA! Facebook FC Universitatea Craiova

"Astăzi 5 septembrie 2017 se împlinesc 69 de ani de la primul meci al Științei.
Universitatea Craiova a fost mereu o echipă care a luptat împotriva echipelor sistemului.
Echipa partidului - CSU a primit locul nostru în liga a II-a și joacă nemeritat în prima ligă, la fel cum se întâmpla în comunism cu echipele născute direct în prima ligă.
Cu sprijinul suporterilor vom putea să promovăm treptat așa cum a făcut Știința după înființare și să ne luptăm direct cu echipa partidului" 

Momentul a fost celebrat și de rivala din oraș, CSU Craiova, echipa înființată de Primărie în 2013. Echipa din Liga 1 a marcat aniversarea printr-un eveniment în care oficialii olteni s-au întâlnit cu rectorul Universității din Craiova. 

"Ar fi fost extraordinar ca această zi aniversară în care Universitatea Craiova împlinește 69 de ani de existență să fi coincis cu tăierea panglicii noului stadion "Ion Oblemenco".

Mai avem o lună și jumătate de așteptat, dar ce a fost mult a trecut. Conform portocolului semnat între cele două instituții simbol ale Băniei, studenții vor putea participa la internshipuri, atât în zona sportivă, cât și în departamentul economic, de comunicare, juridic, IT, adică la toate nivelurile care trebuie să edifice o instituție. La mulți ani tuturor celor care trăiesc sub sfintele culori alb și albastru și care iubesc Campioana Unei Mari Iubiri", a declarat președintele Marcel Popescu, conform csuc.ro 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
fcu1948
fcu1948  •  07 Septembrie 2017, 11:32
Postat de vlad_123 pe 06 Septembrie 2017, 11:29

Iar voi mulțumiti mititelului, ca daca nu tinea el protector Stiinta in buzunar fotbalul din craiova ar fi disparut, și nu în ultimul rând mulțumește-i idolului vostru Gogo, care a tinut Peluza Sud aproape de stapan cand v-a fost mai greu! Trăiască și să înflorească fcu clona 2013 (reactivata in 2017) cu calul pe stema!!! Halal proiect de renastere, cu patronul gropar ca mare salvator. Asta va interzice si ultima bruma de respect pe care vi l-ar mai putea arata cineva, mititeilor.

Tocmai voi v-ati gasit sa vorbiti de respect, voi cei care sunteti huliti de toata lumea pt modul in care nu ati respectat regulamentele frf si normele de fair play. Daca lumea care urmareste fenomenul fotbalistic v-ar fi respectat catusi de putin, nu v-ar fi gratulat cu apelativul clona si craiolguta.

860792057352229
George Jianu  •  06 Septembrie 2017, 12:47

Subiectiv , Cunosc fotbalul studentesc din Craiova din 1964 ,am cunoscut si am fost cunoscut de multi care au jucat la Stiinta Craiova ,majoritatea apreciaza (sau au apreciat ) actuala echipa ! Fotbalul de la Stiinta Craiova renaste prin cei pregatiti de clubul de copiiiii Craiovei si cei care intradevar dovedesc ca merita sa imbrace tricoul albastru ! In rest sa lasam carcoteriile si ... Respect pt Stiinta Craiova si pt fotbalul OLTEAN !

vlad_123
vlad_123  •  06 Septembrie 2017, 11:34
Postat de Adrian Addryano pe 05 Septembrie 2017, 23:38

Un hibrid politico-mafiot infiintat in 2013 finantat de mafia de la anrp care joaca meciurile de acasa intr-un anonimat total cu tribunele goale

Cum te simti ca de 4-5 ani incoace sa comentezi la absolut fiecare articol despre Universitatea si despre FC mititelu, cu aceleasi replici obositoare pe aici si cu aceleasi poze pe Facebook? Sper ca e buna ciorba la perinita!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close