FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO TBILISI 1-1 (ÎN TUR 2-0)

Roma revine în pole-position » Steaua a răscumpărat procentele deţinute de Pandurii şi e pregătită să-l vîndă pe Chiricheş

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 07 august 2013 09:22

Italienii au trimis o nouă ofertă pentru Vlad şi egalează propunerea lui Tottenham, de 8 milioane euro. Cumpărătorul trebuie să aştepte pînă după play-off ca să-l obţină pe apărătorul de 23 de ani


Steaua e interesată să-i facă pe plac lui Chiricheş permiţîndu-i transferul în străinătate şi jonglează astfel încît să-şi satisfacă şi propriul interes, calificarea în grupele Champions League. Roş-albaştrii au pus pe "hold" oferta de 8 milioane de euro a lui Tottenham şi au atras-o din nou în tratative pe AS Roma. Peninsularii au transmis că sînt dispuşi să crească propunerea iniţială de 6,5 milioane de euro pînă la valoarea pe care o solicită Steaua, 8 milioane de euro.

Îl lasă în play-off
Ambele cluburi, şi Tottenham, şi Roma, trebuie să aştepte pînă după play-off ca să perfecteze afacerea Chiricheş. Datele ultimei faze dinaintea grupelor Ligii Campionilor: 20/21 august turul şi 27/28 returul. Ligile din Anglia şi Italia încep înaintea manşei a doua din play-off-ul Champions League, în Albion pe 17 august şi în Italia un weekend mai tîrziu, astfel că Vlad ar rata startul sezonului indiferent cu cine va semna. Tottenham şi Roma sînt interesate să-l ia chiar şi în aceste condiţii, după debutul campionatului.

E doar al Stelei
Steaua a făcut două demersuri în negocieri: a transmis că e dispusă să se despartă de apărător şi a stins coproprietatea cu Pandurii. Gorjenii aveau 25 la sută dintr-un transfer al lui "Chiri", procente pe care campioana le putea răscumpăra, pînă la 31 decembrie 2013, cu 500.000 de euro. Bucureştenii au achitat ieri jumătatea de milion de euro şi acum îl deţin integral pe fundaşul "naţionalei". Iar suma totală a transferului din Oltenia în Ghencea a crescut la 1,3 milioane de euro, după ce iniţial se plătiseră 800.000 de euro.


"Era normal să ne dorim să-l deţinem total pe Chiricheş, dar asta nu înseamnă că e vîndut sigur «afară»"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Obiectivul principal e calificarea în grupele Champions League. Miza e imensă, mult mai mare decît vînzarea unui jucător, fiindcă noi nu discutăm la transferuri ca Tottenham sau ca Real Madrid"
Mihai Stoica, manager Steaua


Bani mai mulţi în Anglia
Tottenham pare un pic mai atractivă pentru Chiricheş. Clubul din nordul Londrei a cheltuit 50 de milioane de lire sterline în campania de achiziţii din vara asta. Din Premier League, doar Manchester City a investit mai mult, 88,5 milioane, aşa că Tottenham pare să poată lupta în sezonul următor pentru a sparge "big four" United-City-Chelsea-Arsenal, în spatele căruia a terminat stagiunea trecută. Tottenham e în Europa League, în vreme ce Roma, care a numit un antrenor nou în vara asta, pe francezul Rudi Garcia, ex-Lille, e în afara eurocupelor. Cea mai importantă achiziţie a lui Tottenham: Soldado, de la Valencia, 30 de milioane de euro. A Romei: Benatia, de la Udinese, 13,5 milioane.

5 milioane pentru un copil
Tottenham şi cluburile din Anglia, în general, cheltuiesc mai mult decît formaţiile din Serie A, dar Roma a făcut în vara asta o mutare cu care arată că e capabilă să concureze cu britanicii. Clubul din Capitală a plătit 5 milioane de euro pentru Tin Jedvaj, un fundaş central de doar 17 ani adus de la Dinamo Zagreb. Roma a încasat 32 de milioane de euro tot dintr-o afacere care a implicat un soper, pe Marquinhos, un brazilian de 19 ani vîndut la PSG.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
pimenton
pimenton  •  07 August 2013, 08:54
Postat de botizan pe 07 August 2013, 01:05

Cum sa dai 5 milioane pe unu de 17 ani ???...Astia is nebuni de la Dinamo Zagreb

Stiu sa vanda,cand tu ca echipa campiona dai golgheterul de 24 de ani cu 2 milioane cine itzi da tie 8 miliaone pe un fundas?? baloane de presa marca gsp daca pleca, pleca pe bani putini ca asa stiu romanii sa vanda

pimenton
pimenton  •  07 August 2013, 08:54
Postat de uefa pe 07 August 2013, 01:08

n-ai nici o rusine, autorule? a declarat Reghecampf ca nici macar dupa playoff nu pleaca nimeni, ci raman sa joace in Liga Campionilor.

Stiu sa vanda,cand tu ca echipa campiona dai golgheterul de 24 de ani cu 2 milioane cine itzi da tie 8 miliaone pe un fundas?? baloane de presa marca gsp daca pleca, pleca pe bani putini ca asa stiu romanii sa vanda

viorescu
viorescu  •  07 August 2013, 07:37

Buna afacere pentru pandurii! Au vindut leul cu cincizeci de bani. Poate avind in vedere ca-i vorba de banul public!?!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează