FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

S-a blocat singur! Stop Morais » Becali se laudă că l-a acontat deja pe fundașul stânga, dar nu are acordul Astrei

Junior Morais a jucat de două ori împotriva Stelei în acest sezon, având de fiecare dată o evoluţie mediocră, fiind notat cu 5 în Gazetă
Junior Morais a jucat de două ori împotriva Stelei în acest sezon, având de fiecare dată o evoluţie mediocră, fiind notat cu 5 în Gazetă

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 00:00

Astra susţine că Morais nu poate ajunge la Steaua pentru că jucătorul a semnat un act adiţional prin care era de acord ca gruparea giurgiuveană să-l poată păstra până în vara lui 2018, dacă îi creşte salariul, conform negocierilor din 2016.

Chiar dacă Gigi Becali anunţă că deja l-a acontat pe Junior Morais, situaţia jucătorului este departe de a fi clarificată. Ba chiar s-a complicat teribil după ultimele informaţii dinspre apropiaţi ai fotbalistului, Liga Profesionistă şi clubul Astra.  

Act adiţional pentru un împrumut bancar?!

Persoane apropiate brazilianului susţin că în 2016, Morais a vrut să facă un împrumut mai mare la bancă. Pentru acest demers, avea nevoie ca în contract să-i apară o sumă mai mare decât cea pe care o avea în sezonul 2016/2017.

Aşa că că ar fi semnat cu giurgiuvenii un act pentru o creştere de la 7.000 la 8.500 de euro lunar, document care conţine şi o clauză specială, ce putea fi activată de club din vara lui 2017, pentru încă un an.

"Actul respectiv e deja înregistrat la Ligă, Junior l-a semnat, situaţia lui s-a cam complicat. El zice că a fost păcălit, că nu ştia că a fost un act adiţional la contractul său, ci doar unul pentru bancă. Dar acum situaţia lui s-a complicat, nu mai e deloc simplu să ajungă Steaua", susţin respectivele surse.

Chiar dacă neoficial, dinspre Liga Profesionistă a venit confirmarea că respectivul act este înregistrat: "Jucătorul Junior Morais obţinea o creştere salarială, conform acestui document. Nu este însă o prelungire a contractului din vara lui 2017, dar are o clauză că, în perioada 1 mai-31 mai 2017, Astra poate să-l notifice că este de acord cu creşterea salarială negociată, iar Morais ar urma să mai joace automat la clubul giurgiuvean încă un sezon".

"Morais ştie foarte bine ce a semnat!"

Petre Buduru, preşedintele Astrei, a acceptat să lămurească situaţia lui Junior Morais pentru Gazeta Sporturilor. Şeful giurgiuvenilor este supărat pe Steaua şi pe Gigi Becali: "Stau acum să dau explicaţii pentru ce facem noi la club?! Văd că Gigi Becali tot bate apropouri că jucătorul n-a ştiut ce semnează, a devenit avocatul lui Morais! Ne învaţă pe noi Steaua cum să ne facem treaba?! Păi, să vină jucătorul să ne acuze!".

Pe acelaşi ton, sigur, Buduru a continuat: "Noi am procedat corect, exact ca în fiecare sezon. Nu doar cu el, dar şi cu alţi fotbalişti, în special cei cu contracte mari, am făcut mereu la fel. În fiecare sezon le făceam acte adiţionale care cuprindeau creşteri salariale în anumite condiţii, inclusiv de performanţă. Acum aud prima dată de varianta cu împrumutul bancar, dar nu e adevărat.

L-am anunţat pe Morais de intenţia noastră de a negocia o eventuală prelungire a contractului din vara lui 2017. Am făcut acte în limba engleză şi în limba română, impresarul ştia, totul a fost perfect legal. Iar el a semnat pentru că avea un avantaj.

Evident, ar fi primit mai mulţi bani. Dar ne-am creat şi noi un avantaj. Am pus o clauză prin care eram de acord să-i creştem salariul, dar cu condiţia ca, dacă vom avea resursele financiare necesare, să-l putem notifica de-a lungul lunii mai din 2017 dacă activăm sau nu acest act adiţional. Iar jucătorul a semnat acest document în deplină cunoştinţă de cauză, iar actul este deja înregistrat la LPF. Deci el a fost de acord că noi avem prima opţiune.

Ne facem socotelile şi, dacă vedem că putem să ţinem un jucător cu salariul lui Morais, rămâne automat la noi încă un sezon. De ce nu, doar am plătit atâţia bani în toţi aceşti ani?! Dacă nu putem, e liber, nu-l putem ţine. Aşa că Steaua să aştepte, nu-l poate lua aşa pe Morais! Dacă avem bani, îl păstrăm, dacă nu avem, poate să plece oriunde! Dar numai după mai 2017 încolo, dacă nu activăm acea clauză de prelungire automată a contractului!"

"Am văzut că Morais e cam încurcat în declaraţii. Ba că a semnat cu Steaua, ba că nu, ba că nu ştie ce a semnat cu Astra. Cînd lua bani tot mai mulţi, de la un sezon la altul, pe actele adiţionale pe care le semna cu Astra, nu mai era aşa încurcat"
Petre Buduru, preşedinte Astra   

"Eu m-am înţeles cu Gigi Becali. Mai am contract cu Astra doar până la vară şi sper să se rezolve situația mea! Dacă Astra nu se înțelege cu Steaua, asta este, dar eu vrea să joc încă de acum pentru Steaua"
Junior Morais, fundaş Astra

500.000 €cere Astra pentru a-l lăsa pe Junior Morais la Steaua din această iarnă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
zagna
zagna  •  11 Ianuarie 2017, 16:15

In cazul asta, jucatorul trebuie suspendat !

tyriell
tyriell  •  11 Ianuarie 2017, 15:11
Postat de lapusneanul pe 11 Ianuarie 2017, 11:28

vrem un articol cu titlul, cum o sa arate fcsb in 2017 cu morais in cele doua module pe care vrea sa le implementeze manelistul....hahahahaha

un modul la astra si altul la fcsb.

sooos1ck
sooos1ck  •  11 Ianuarie 2017, 12:50

Fundasi avem, sa aduca mijlocasi!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează