FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL GHENCEA

S-a hotărât! Stadionul Ghencea va fi demolat complet » Câte locuri va avea noua arenă + Ce spune CSA

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 martie 2017 19:11

Ministerul Apărării și Compania Națională de Investiții au decis ca stadionul Ghencea să fie demolat în totalitate, în locul acestuia urmând să fie construită o arenă de cel puțin 30.000 de locuri.

"În prezent au fost finalizate de către Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. studiile de teren (studiul topografic, studiul geotehnic), expertiza tehnică și studiul de prefezabilitate. Studiul de prefezabilitate care a propus 3 variante, doua cu demolare totală și o variantă cu demolare parțială și păstrarea tribunei oficiale.

Urmare a expertizei tehnice și soluțiilor propuse de proiectanți, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. au ales una din variantele care presupune demolarea totală a stadionului existent", se arată în răspunsul CSA pentru HotNews.ro.

"Valoarea estimată a proiectului precum și indicatorii tehnici (nr locuri, suprafață totală construită, acoperiș, numar inele etc) se stabilesc prin studiul de fezabilitate care va sta la baza aprobării indicatorilor tehnico economici prin hotărâre de guvern[...]"
Răspunsul CSA

Caracteristicile cheie ale noului stadion:
- minimum 30.000 de locuri;
- spații de cazare pentru sportivi, cel puțin 12 camere duble și spații conexe;
- un muzeu amenajat pe o suprafață estimată între 1.500 - 1.700 mp;
- 150 de locuri de parcare securizate pentru oficiali, conform normativelor UEFA.

Decizia construirii unui nou stadion vine după ce Bucureștiul a câștigat organizarea a patru meciuri de la Campionatul European din 2020.

28.000 de locuriare stadionul Ghencea acum, arenă inaugurată în 1974

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
catalynn
catalynn  •  18 Martie 2017, 10:43
Postat de jalabert pe 17 Martie 2017, 22:51

pe bune? chiar trebuia sa spui prostia? eu am trecut prin ghencea si in drumul meu spre parcul tineretului imi aduc aminte ca am luat-o pe calea ferentari.

***, ce treaba are Ghencea si Prelungirea Ghencea cu Ferentariul?! Nu-s nici macar in acelasi Sector! E ca si cum as spune ca Stadionul Dinamo e in Colentina sau Arena Nationala in Dristor ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  18 Martie 2017, 09:55
Postat de kulcsar pe 17 Martie 2017, 21:34

Bine ca o sa aiba Bucurestiul 4 stadioane noi (dintre care numai 2 or sa fie folosite constant -Arena si Dinamo)La Tg Jiu se termina stadionul si echipa e pe cale de disparitie.La Ploiesti Petrolul e in liga 5.Poate ca la Craiova stadionul o sa fie utilizat ca baga PSD bani in echipa.Bani aruncati.Orasele cele mai mari (Timisoara,Brasov ,Sibiu,Constanta)au stadioanele in paragina,In loc sa faci 3 stadioane noi in Bucuresti,mai bine mai faceai in orasele astea cate unul si apareau si sponsori pt echipele locale.Dar noi traim in tara lui Papura Voda...

Idolul tău, Orban, a făcut un stadion superb în satul lui natal care are, probabil, câteva sute de locuitori. Da' de ăla tu nu zici nimic. Până una-alta, Bucureştiul, capitala României are un singur stadion mare şi modern: Naţional Arena. Deocamdată. Iar Sibiul nu intră în categoria ,,mari oraşe'', pt. că el nu este un mare oraş...pur şi simplu...

559269484264984
La Natu Pensiune-Restaurant  •  18 Martie 2017, 08:40

Ce vrajeala ! Pentru doar 2000 de locuri in plus il darima definitiv.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează