FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-au sucit DIN NOU! » Bonetti s-a înţeles cu Dinamo! Ciobi şi-a dat demisia!

În 2009, Bonetti a rezistat 8 etape la cîrma lui Dinamo: 4 victorii, o remiză şi 3 eşecuri
În 2009, Bonetti a rezistat 8 etape la cîrma lui Dinamo: 4 victorii, o remiză şi 3 eşecuri

Articol de - Publicat marti, 10 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 aprilie 2012 12:26

UPDATE // Dario Bonetii va fi prezentat în această după-amiază jucătorilor dinamovişti, urmînd să efectueze şi primul antrenament, alături de staff-ul cu care a lucrat Liviu Ciobotariu

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Bonetti: "Dinamo îşi va reveni, e cea mai bună echipă din Liga 1!"

UPDATE //
Liviu Ciobotariu a renunţat la funcţia de antrenor principal al formaţiei din Ştefan cel Mare, locul acestuia urmînd să fie preluat de Dario Bonetti. Tehnicianul şi-a dat azi-noapte demisia după ce, ieri, fusese anunţat că italianul Bonetti va fi director tehnic la Dinamo.

Noul antrenor al cîinilor va debuta într-un meci oficial, joi, în returul semifinalelor Cupei României, cu Gaz Metan Mediaş (21:30, PRO TV şi liveTEXT pe GSP.RO şi M.GSP.RO)

UPDATE // Dario Bonetii va fi prezentat în această după-amiază jucătorilor dinamovişti, urmînd să efectueze şi primul antrenament, alături de staff-ul cu care a lucrat Liviu Ciobotariu

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Bonetti: "Dinamo îşi va reveni, e cea mai bună echipă din Liga 1!"

UPDATE // Liviu Ciobotariu a renunţat la funcţia de antrenor principal al formaţiei din Ştefan cel Mare, locul acestuia urmînd să fie preluat de Dario Bonetti. Tehnicianul şi-a dat azi-noapte demisia după ce, ieri, fusese anunţat că italianul Bonetti va fi director tehnic la Dinamo.

Noul antrenor al cîinilor va debuta într-un meci oficial, joi, în returul semifinalelor Cupei României, cu Gaz Metan Mediaş (21:30, PRO TV şi liveTEXT pe GSP.RO şi M.GSP.RO)

UPDATE // Dario Bonetti a ajuns la o înţelegere cu şefii lui Dinamo şi de azi va începe treaba. Deşi ieri seară părea că totul căzuse, după miezul nopţii părţile au ajuns la un acord.

Italianul a fost numit ieri dimineaţă de Badea şi de Săvulescu director tehnic, peste Ciobotariu. Seara, cei doi s-au răzgîndit la presiunea fraţilor Becali şi a jucătorilor şi l-au confirmat pe Ciobi, cel puţin pînă la meciul de joi cu Gaz Metan.


Ieri după-amiază, Dinamo părea să-şi fi găsit salvatorul: Dario Bonetti! Alături de colaboratorul său Claudio Bozzini, italianul a aterizat la Bucureşti, s-a cazat în grabă la Hotel Phoenicia, apoi a plecat către firma Computerland, unde-l aşteptau Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.

Exasperaţi de eşecurile în lanţ ale echipei din retur, aceştia stabiliseră să-i aducă un superior lui Liviu Ciobotariu, iar alesul era Bonetti. "Toate meciurile din primăvară au demonstrat că din punct de vedere fizic, dar mai ales tactic stăm foarte prost! E nevoie urgentă de o schimbare", a fost argumentul şefilor.

Cum Ciobi a refuzat colaborarea cu Dario, se decisese ca returul semifinalei Cupei de joi, de la Mediaş, să fie ultima partidă a actualului antrenor pe banca roş-albilor, indiferent de deznodămînt.

Spre miezul nopţii însă, totul a căzut. Sau măcar s-a amînat pînă vineri. Ce se petrecuse între timp? Surse autorizate au dezvăluit pentru GSP că principalii adversari ai lui Bonetti, Victor şi Ioan Becali, dar şi administratorul delegat Cornel Dinu, speriat că-şi pierde influenţa, au făcut presiuni uriaşe pe lîngă Badea şi Săvulescu să renunţe la peninsular!

Cum cei doi acţionari se ţineau tare, impresarii au apelat la jucători, care au mers la Badea şi s-au declarat susţinători totali ai lui Ciobotariu! În acest moment, trei sferturi din fotbaliştii lui Dinamo au contracte de reprezentare cu fraţii Becali! Ca să nu-şi pună în cap propriii jucători, puternica familie Becali şi pe Dinu, Badea şi Săvulescu ar fi acceptat astă-noapte un compromis: "Joi antrenor va fi tot Ciobi, după aia mai vedem".

"Borcea şi Giovanni încercau să-mi impună anumiţi jucători în echipă. Agentul voia ca fotbaliştii pe care îi avea sub contract să aibă continuitate pentru a fi mai uşor transferaţi"
Dario Bonetti, la finalul primului mandat

"Nu ştiu ce-l recomandă pe Bonetti! Dacă a format «naţionala» Zambiei, de ce n-a condus-o şi la Cupa Africii?! Eu aş fi mers pe mîna lui Ion Marin ori a altui român"
Victor Becali, impresar


"Borcea e nimeni!"

Dario Bonetti a rezistat numai patru luni în precedentul său mandat, din iulie pînă în octombrie 2009. Italianul a fost artizanul "Miracolului de la Liberec", a bătut Urziceniul, CFR Cluj, Steaua în Ghencea şi pe Sturm Graz la ea acasă, dar chiar şi aşa nu a fost pe placul acţionarilor. "Borcea îmi spunea pe cine să bag în echipă. Pentru mine e un nimeni, crede că dacă bagi bani la echipă, poţi face ce vrei. El nici suporter nu e pentru că e clar că nu vrea binele lui Dinamo!", a acuzat Bonetti cînd a plecat.


"Turcu e mic şi urît!"
Bonetti nu a acceptat nici un moment să fie criticat în public de şefi şi, mai mult, să se bage peste el la echipă. peninsularul a avut un conflict dur şi cu fostul vicepreşedinte Vasile Turcu. "Bonetti nu are nici o idee tactică, nu joacă nimic, este o broască rîioasă şi jegoasă", a spus atunci Turcu. Italianul avusese înainte o replică ironică: "Cînd eu jucam finala Ligii Campionilor, acest Porco-Turcu umbla în pantaloni scurţi. Ştiu de ce mă atacă mereu, pentru că eu sînt înalt şi frumos, iar el e mic şi urît!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (340)
adrio1979
adrio1979  •  10 Aprilie 2012, 15:33

Poate ca este ok cu Boneti,dar imi e frica de fratii Becali care ar putea sa vorbeasca cu jucatorii sa nu traga la fel de tare si asta e grav ,in special ca in retur nu a pre putut mai mult.Pacat de suporteri pt. ca suntem luati in ras de toti stelisti pentru niste javre ca fratii Becali si Borcea.Totusi FORZZA DINAMO

ipsilante
ipsilante  •  10 Aprilie 2012, 13:42

Crescatoria fratilor "fecaly" (cum scria aici "antalmihai") de pseudofotbalisti de la Dinamo si Steaua, va impiedica orice urma de prformanta, indiferent de antrenorii de pe banca... Acesti geambasi de jucatori, n-au decit interesele lor strict mafiot-financiare. Ce interes ar avea ei, de aducerea de jucatori valorosi, care nu sint sub contract cu ei? Nici unul... Deci? Antrenorii care vor jucatori, altii decit cei sub contract cu ei, NU SINT BUNI! Spun asta, nu ca Bonetti ar fi vreo mare scula de antrenor, ci pentru ca nu-i agreaza pe "fecaly" si vrea alt tip de jucatori... Ce va fi, vom vedea...

valah.redandblue
valah.redandblue  •  10 Aprilie 2012, 12:21
Postat de gipanaul pe 10 Aprilie 2012, 12:19

"S-au sucit DIN NOU! " Asta inseamna ca au citit mesajele postate in articolul de ieri. Dar asta e doar un prim pas. Asteptam si pe urmatorii: inlocuirea actionarilor!

Așteaptă tu sa plece ăștia de la ciolan, o sa iți crească par cărunt în cap și ăștia nu pleacă de acolo.

Vezi toate comentariile (340)
Comentează