FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Sabău explică de ce a refuzat Steaua în '88: "Simţeam că nu se vor menţine sus"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 20:22

Ioan Ovidiu Sabău, fostul mijlocaş al lui Dinamo, a povestit cum în 1988, cînd evolua pentru ASA Tg. Mureş, a fost aproape să ajungă la Steaua, dar a preferat să meargă în "Ştefan cel Mare". Un an mai tîrziu, "roş-albaştrii" ajungeau pentru a doua oară în istorie în finala Cupei Campionilor, pierzînd în faţa lui AC Milan, scor 0-4.

"Am făcut un retur excelent la Tîrgu-Mureş şi, astfel, a intrat pe fir Steaua, dar mă dorea şi Dinamo. La fiecare două săptămîni mergeam la Bucureşti pentru a discuta cu domnul Valentin Ceauşescu şi cu Ilie Ceauşescu, fratele dictatorului, care doreau să mă convingă să vin la Steaua cu orice preţ. Au fost discuţii foarte dure, chiar şi ameninţări. Am decis să nu mă duc.

Ideea e că simţeam că Steaua a ajuns la un nivel în care era foarte greu să se mai menţină. Am considerat că Dinamo era o echipă de viitor, care avea foarte mulţi jucători tineri. Am purtat şi foarte multe discuţii cu Mircea Lucescu. Plus presiunile şi ameninţările din partea steliştilor care nu mi-au plăcut deloc. Pînă la urmă nu aveau ce să-mi facă pentru că eram, totuşi, un jucător de naţională“, a spus Ioan Ovidiu Sabău, conform citynews.ro.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (35)
thefisherking
thefisherking  •  04 Iulie 2013, 16:44

Cred ca Sabau a inceput sa imbatraneasca, are probleme cu proprietatea termenilor. In rest, tot respectul pt el, a fost un jucator exceptional si poate va ajunge si un antrenor pe masura. Iar pt cel care spune ca istoria Stelei nu poate fi separata de fam Ceausescu, i-as raspunde ca Valentin Ceausescu a avut mai mult bun simt decat toti actualii conducatori, creditori, manageri si antrenori din Romania. Si ma bucur ca el a fost cel care a condus Steaua si nu Postelnicu sau vreun alt general de Securitate frustrat si analfabet, ca in cazul lui Dinamo sau al Victoriei. Pe timpul lui, stelistii au adus onoare si respect cetateniei pe care o detin. Atat sportiv, cat si prin conduita.

dreamer123
dreamer123  •  04 Iulie 2013, 00:29

pacat ca ai ales calea asta nelutule...

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  03 Iulie 2013, 22:42

foarte interesant. sabau foarte rar accepta sa dea interviuri si mai ales sa vorbeasca despre el. personal nu retin sa fi auzit multe declaratii ale lui sabau, si asta inca de prin 87-88 incoace. cum el e un om foarte serios, presupun ca nu minte. si in toata povestea asta a cantarit afectiunea fata de lucescu mai mult decat ca el intuia nus ce despre steaua (ca nu se va mentine sus), pentru ca pe atunci era un tanar fotbalist, fara mare experienta, deci imi e greu sa cred ca era mare vizionar al fotbalului. cat despre povestile cu fam ceausescu, mda...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează