FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-0

Scandalul de la Steaua - Rapid continuă » Becali: "Noi avem mai mulţi ţigani în galerie!"

Din cauza comportamentului propriei galerii, şefii Stelei trebuie să plătească acum amenzi de 35.000 de euro
Din cauza comportamentului propriei galerii, şefii Stelei trebuie să plătească acum amenzi de 35.000 de euro

Articol de - Publicat joi, 27 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 26 septembrie 2012 22:19

Becali respinge acuzaţiile de rasism şi oferă ca argument faptul că printre suporterii roş-albaştrilor sînt mai mulţi de etnie romă decît sînt în galeria Rapidului.

Steaua a fost amendată de Comisia de Disciplină a LPF pentru scandările rasiste ale fanilor, dar şi pentru bannerele pe care ultraşilor roş-albaştrilor le-au afişat şi care făceau trimitere la faptul că rivalii rapidişti sînt ţigani.

Gigi Becali nu numai că respinge faptul că a fost vorba despre rasism sau discriminare, dar aduce un argument prin care încearcă să elimine orice suspiciune. "Hai să terminăm cu tîmpenia asta că suporterii noştri sînt rasişti pentru că le strigă ălora de la Rapid «ţiganii!». Păi, vă spun eu, garantat, că în galeria Stelei sînt mult mai mulţi ţigani decît în Giuleşti. Şi atunci, cum să strige nişte ţigani către alţi ţigani şi să-i acuzi de rasism?! Astea sînt nişte ironii între ei, ca suporteri. Atît", a spus Gigi la GSP TV.

Becali a fost unul dintre cei care, în ultima vreme, au marşat cel mai mult pe ideea că Rapid e asemuit cu un club de ţigani. "George Copos este bulibaşa, îi spun mereu aşa şi cînd vorbesc cu el la telefon şi el nu se supără" a fost una dintre frazele repetate în ultima lună de finanţatorul roş-albaştrilor.

Concluzia comisiei LPF: "Sînt metafore!" :)
Argumentul pe care l-au avut membrii Comisiei de Disciplină atunci cînd n-au sancţionat Steaua pentru respectivele bannere a fost că ele reprezentau o figură de stil. "Mesajul «nu răguşiţi, nu vă agitaţi, mîine fiare vechi trebuie să strigaţi!» nu e deloc în neregulă. Şi românii strigă «fiare vechi, fiare vechi», deci nu văd care e problema, e o metaforă" a fost punctul de vedere, în cadrul şedinţei, al unuia dintre membrii comisiei, acceptat imediat de toţi ceilalţi.

Amendă record pentru Steaua: 30.000 de euro
Pe lîngă sancţiunea de 20.000 de lei, încasată din partea LPF, Steaua a aflat ieri că a fost amendată şi de Jandarmeria Capitalei cu 127.000 de lei, aproape 30.000 de euro, sumă-record pentru un meci de fotbal. Jandarmeria a prezentat şi "capetele de acuzare":
- nerespectarea obligaţiei de a nu permite folosirea sistemelor de comunicare cu publicul pentru incitarea spectatorilor la violenţă, la producerea de distrugeri sau la denigrarea imaginii participanţilor la competiţii
- nerespectarea obligaţiei de a interzice afişarea simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială
- nerespectarea obligaţiei de a nu efectua la intrarea în arenă a unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, avînd ca scop împiedicarea introducerii unor obiecte sau materiale interzise
- nerespectarea obligaţiei de a nu permite accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea, al persoanelor care se afla în stare vădită de ebrietate sau se află sub influenţa substanţelor halucinogene

"Simt de ceva vreme o tensiune incredibilă atunci cînd se joacă Steaua - Rapid, chiar o ură, mult peste Steaua - Dinamo. Chiar nu ştiu de unde au plecat toate lucrurile astea" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Nu vreau să marşez foarte tare pe acest lucru, însă chiar cei de la Rapid cînd au cîştigat campionatul scandau «după 30 de ani vine titlul la ţigani», aşa că despre ce vorbim?" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (104)
afc13
afc13  •  29 Septembrie 2012, 00:52

In sfarsit Jijigodie a spus un adevar!!! De retinut acest lucru!!!

caminero
caminero  •  28 Septembrie 2012, 22:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nu-i adevărat. CAO din Oradea (club mult mai important decît CFT pe vremea aia) a jucat și ea în campionatul unguresc din timpul războiului al doilea ... ba chiar a luat un tilu (sau o cupă, nu mai știu exact)

varsity
varsity  •  27 Septembrie 2012, 20:16

meme, esti prost!

Vezi toate comentariile (104)
Comentează