FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Schimbă apărarea » Mihai Teja vrea alţi jucători în defensiva lui Dinamo, plus un fost portar de la CFR Cluj

Eduard Stăncioiu e portarul dorit de Mihai Teja
Eduard Stăncioiu e portarul dorit de Mihai Teja

Articol de - Publicat joi, 08 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 07 ianuarie 2015 21:29

”Cîinii” rebranduiesc defensiva, care este la retrogradare după sezonul de toamnă. Au plecat patru jucători, vor mai pleca încă pe atît, cel puţin, se vor face transferuri.

"Pot răspunde peste o săptămînă, zece zile, cine va pleca de la echipă. Trebuie să ne formăm o idee", a transmis ieri noul antrenor al roş-albilor, Mihai Teja. Ca şi ceilalţi oficiali, tehnicianul a evitat să dea orice indiciu în privinţa celor care vor părăsi Dinamo, precum şi în privinţa fotbaliştilor ce-ar putea întări "haita" în primăvara lui 2015.

Cine pleacă
Portarii Cătălin Samoilă, Zoltan Kovacs, fundaşul Constantin Grecu, mijlocaşul Dragoş Firţulescu au divorţat deja de "cîini", vor mai urma şi alte plecări, se mai aşteaptă confirmările de check out.

Stoperii Andrei Cordoş şi Alexandre Durimel, mijlocaşii defensivi Elton şi Wanderson Miranda, atacantul Joel Thomas îşi pot rezilia contractele pînă la finele săptămînii. Se aşteaptă noi propuneri financiare de la Sampdoria privind eventualul transfer al lui Ionuţ Nedelcearu, roş-albii nu-l cedează sub două milioane de euro.

Cine vine
Se va întări defensiva, în primul rînd. Portarul Eduard Stăncioiu, 33 de ani, de la ASA, fundaşul dreapta Patrice Feussi, 28 de ani, de la Tîrgu Mureş, fundaşii centrali Andrei Marc, 21 de ani, de la Ceahlăul, Florin Plămadă, 22 de ani, de la CSMS Iaşi, mijlocaşul central Alexandru Ciucur, 24 de ani, de la Iaşi, sînt pe lista dinamoviştilor.

Dar şi mai multe nume din străinătate sînt în atenţia staff-ului din Ştefan cel Mare, se va negocia cu respectivii în aceste zile. "E mai ieftin să aduci din afară, direct, decît să aduci din primele două ligi din România", au comentat bucureştenii.

15 este locul ocupat de apărarea lui Dinamo în Liga 1, defensiva încasînd 26 de goluri în 17 etape. Doar FC Braşov (28 de goluri), CSMS Iaşi (28 de goluri) şi Ceahlăul (32 de goluri) îi depăşeşc pe "cîini" în acest clasament

"Dacă Dinamo termină anul ăsta în primele 5, e foarte bine. Eu mă voi întoarce doar într-un proiect în care să mă regăsesc. Cu o floare, Marius Niculae, nu se face primăvară" (Giani Kiriţă, ex-fotbalist Dinamo)

Staff-ul tehnic al "cîinilor"
Mihai Teja - antrenor principal
Ilie Alexe, Dragoş Radu - antrenori secunzi
Gheorghe Niţu - antrenor cu portarii
Marco Oneto - preparator fizic
Liviu Bătineanu - medic
Valentin Toma, Sorin Gurbăneanu - masori

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Căpitanul are numărul 29
Marius Niculae va prelua funcţia de căpitan de echipă, ia banderola de la Vali Lazăr. Va avea numărul 29, cele cu care a jucat el în Ştefan cel Mare, 9 şi 10, fiind ocupate, momentan, de către Bilinski, respectiv Cosmin Matei.

Anghelache, Il Consigliere
Constantin Anghelache îşi pierde funcţia de preşedinte, rămîne doar apropiat de Ionuţ Negoiţă şi club. "Tot ceea ce a făcut dînsul a fost din pasiune. Şi la rugămintea mea, pentru că fotbalul e un fenomen complex, dar l-am decriptat, astfel că am deprins uşor, uşor cum stă treaba. Domnul Anghelache ne-a promis că va rămîne alături de Dinamo, e consilierul meu personal, ştie regulamentele. Nu s-a eschivat în momentele grele, a fost prompt. Avem nevoie de oameni care să se implice şi cînd nu e soare".

Inbox
- Negoiţă despre insolvenţa din care Dinamo speră să scape pînă pe 31 mai: "E o chestiune de timp, bine că planul de reorganizare a fost aprobat. Avem încredere că va fi bine clubului".
- N-au fost uitaţi foştii oficiali, Flavius Stoican, respectiv Cristi Bobar: "Le mulţumim pentru că ne-au ajutat în momente delicate, puţini pot fi bărbaţi şi să intre în luptă. Amîndoi au făcut lucruri extraordinare. Bobar mi-a promis că va rămîne dinamovist şi după ce va merge la alt club".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
zecs93
zecs93  •  08 Ianuarie 2015, 22:09
Postat de unico_biancorossi pe 08 Ianuarie 2015, 17:58

bun, lamuritor si foarte clar. cat priveste plecarile, cat priveste venirile, mercato de romania e abia la inceput. cred ca in vreo 2 saptamani, vor fi multe figuri noi in lotul lui dinamo. mai nou, un israelian de 186 a semnat pentru postul de fundas stanga/dreapta, este contactat si fc botosani pentru ngadeu, se discuta despre un uruguayan si un argentinian(mijlocasi). vom vedea in timp cine sunt acesti jucatori pe care ii au in vedere teja si stanciu. dar cred ca nu vor fi la fel de slabi ca multi dintre cei de dinainte.

fi sigur ca astea care vor veni vor fi mult mai buni decat: Duracell,Adi Popa239399487,Grecoteiul,Jeleu Thomas, MIRINDA,etc.....de argentinean si uruguayan chiar nu stiam, speram sa fie adusi, vom vedea multe fete noi in perioada imediat urmatoare :))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Ianuarie 2015, 18:00
Postat de danmarkx pe 08 Ianuarie 2015, 13:16

26 de goluri sunt multe pentru apararea unei echipe cu pretentii. Raman insa pe pozitie si spun: nu aici este principala buba la echipa ci la mijlocul terenului. Cu cine sprijinim apararea si mai ales cu cu cine se construieste. Nu pot sa cred ca, exceptand Brasovul si Iasul, toate celelalte echipe din Liga I, au aparare superioare. Sper ca Teja sa "lucreze" pentru intarirea mijlocului terenului aici e cheia.

apararea a fost depasita frecvent din cauza unui mijloc inexistent, habarnist si diletant. inchizatorii si lateralii erau jalnici, deseori.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Ianuarie 2015, 17:58

bun, lamuritor si foarte clar. cat priveste plecarile, cat priveste venirile, mercato de romania e abia la inceput. cred ca in vreo 2 saptamani, vor fi multe figuri noi in lotul lui dinamo. mai nou, un israelian de 186 a semnat pentru postul de fundas stanga/dreapta, este contactat si fc botosani pentru ngadeu, se discuta despre un uruguayan si un argentinian(mijlocasi). vom vedea in timp cine sunt acesti jucatori pe care ii au in vedere teja si stanciu. dar cred ca nu vor fi la fel de slabi ca multi dintre cei de dinainte.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează