FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se îngroașă gluma! Ce șanse mai are FCSB să prindă play-off-ul

Se îngroașă gluma: FCSB are numai 8 puncte din 8 meciuri și a rămas a 13-a în clasament
Se îngroașă gluma: FCSB are numai 8 puncte din 8 meciuri și a rămas a 13-a în clasament

Articol de , , - Publicat marti, 13 septembrie 2022 22:25 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 22:44

Se îngroașă gluma: FCSB are numai 8 puncte din 8 meciuri și a rămas a 13-a în SuperLiga. În 7 sezoane cu sistemul acesta de desfășurare a competiției, doar 4 formații au început atât de rău campionatul și au reușit să mai prindă locuri în turneul pentru titlu!

FCSB nu a câștigat nici cu FC Voluntari și nu mai pare să fie capabilă să bată pe cineva! Echipa lui Dică are patru partide la rând fără succes, trei în campionat și una în Conference, 1-3 la Londra cu West Ham.

FCSB, departe de play-off

Roș-albaștrii au rămas pe locul al 13-lea, cu 8 puncte câștigate în 8 meciuri. A șasea în clasament e UTA, cu 15 puncte. E drept că FCSB are două meciuri în minus față de Arad și de majoritatea contracandidatelor din campionat, însă una dintre restanțe va fi contra campioanei CFR, deci misiunea trupei lui Becali va fi una dificilă măcar în acel joc. Celălalt restant va fi împotriva lui FC Botoșani, o altă formație aflată într-o criză, tot cu patru partide la rând fără vreo victorie.

Vicecampioana înregistrează o linie de clasament cu care șochează, ea are un singur succes în primele 8 etape! Unica victorie a fost obținută într-un joc cu Chindia, a fost 3-2 pe Arena Națională. Nici punctele acelea nu au fost obținute ușor, dâmbovițenii au condus cu 2-0 după prima repriză, apoi ei au cedat total în partea a doua a meciului și au încasat trei goluri între minutele 48 și 59.

Istoricul competiției de când există sistemul acesta cu play-off și cu play-out îi încurajează pe roș-albaștri să creadă în continuare că mai pot obține un loc în turneul pentru câștigarea campionatului. În 7 sezoane, doar 4 echipe au început la fel de rău ca FCSB acum și apoi au izbutit să se califice în play-off. Într-unul dintre cazuri s-au aflat chiar oamenii lui Becali. În stagiunea 2019-2020, ei aveau 7 puncte după primele 8 partide, cu unul mai puțin decât au câștigat până acum! Aveau să încheie sezonul pe locul al patrulea.

Greul nu a trecut pentru FCSB

În ediția 2016-2017, CFR obținuse 7 puncte din 8 meciuri, iar Astra avea numai 5. Ambele aveau să participe în play-off. Și a mai reușit o astfel de revenire Viitorul în campionatul 2017-2018, atunci când dobrogenii câștigaseră 8 puncte în 8 partide, exact câte are și FCSB acum.

Pentru roș-albaștri nu va fi ușor nici de acum înainte, pentru că ei vor avea de jonglat cu două competiții, Liga 1 și Conference League. Programul rămâne încărcat și dificil. FCSB va juca joi acasă cu Anderlecht, iar duminică va evolua la Craiova împotriva Universității, o altă echipă dezamăgitoare, și ea aflată în afara zonei de play-off, pe poziția a opta.

Se îngroașă gluma! Ce șanse mai are FCSB să prindă play-off-ul

Gigi nici nu concepe să nu fie campion

Parcursul foarte slab al FCSB-ului nu l-a descurajat pe Becali, el calculează în continuare cum poate să fie campion. Socoteala e tot una financiară, nu-l încântă aspectul sportiv al unui astfel de succes: 

Trebuie să câștigăm titlul ca să intrăm în Champions League pe traseul campioanelor. Mi-am dat seama în meciul cu West Ham că e o diferență uriașă între noi și cei din campionatele bune ale Europei. Dar pe traseul campioanelor am avea adversari accesibili, nu am da peste nicio echipă din vreun campionat tare.

FCSB nu a mai câștigat titlul de campion din 2015. Gâlcă îi conducea pe roș-albaștri atunci, iar Becali a fost în pușcărie în prima parte a sezonului. Gigi l-a dat afară pe Gâlcă la finalul acelui sezon, supărat că antrenorul îl folosise într-un meci pe Rusescu deși Gigi îi interzisese să-l titularizeze pe Raul.

Gigi Becali: „Am luat bănuțul, la revedere!”

FCSB nu câștigă meciuri din campionat, chiar dacă Becali insistă că doar competiția internă îl mai interesează. „În Europa ne-am calificat în grupe, am luat bănuțul, la revedere!”, a spus Gigi la DigiSport. El va fi în tribună la partida de joi, cu Anderlecht, după multă vreme în care a urmărit meciurile doar de acasă, la televizor. 

„Nu am nicio emoție, merg la stadion ca la teatru. Am vândut deja 26.000 de bilete doar online, o să mai iau 600.000 sau 700.000 de euro din bilete. Acum avem bani, putem să investim”, a mai declarat Becali. 

Din participarea în Conference League, FCSB va încasa în jurul a 6 milioane de euro în total. Gigi a cheltuit deja 5,2 milioane de euro pentru achizițiile din vara aceasta, doar sumele de transferuri, fără banii plătiți la semnarea contractelor, fără a lua în calcul salariile fotbaliștilor noi. Becali a mai primit trei milioane de euro din vânzarea lui Florin Tănase la Al Jazira, în Emiratele Arabe Unite. Mihai Stoica a anunțat că la jocul cu Anderlecht va fi prezent și Mihai Neșu, fostul fundaș stânga al roș-albaștrilor.

Toate detaliile despre partida FCSB - Anderlecht:

Mai multe știri despre FCSB:

Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate
FCSB
Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate
Își mai revine Omrani? FCSB și-a transferat un atacant care nu mai știe să dea gol
FCSB - ANDERLECHT
Își mai revine Omrani? FCSB și-a transferat un atacant care nu mai știe să dea gol

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
tororosso
tororosso  •  14 Septembrie 2022, 14:15
Postat de cluj_cluj pe 14 Septembrie 2022, 10:29

Gigistii cand nu joaca arbitrii cu ei 90 de minute se considera defavorizati

Frânarii tăi cu cooperativa Dâncu srl. v-au dus în brațe în 5 campionate iar acum se vede valoarea echipei tale ... locomotivă cu aburi !

grid
grid  •  14 Septembrie 2022, 12:39

Du-te Dică, du-te!

muzica
muzica  •  14 Septembrie 2022, 12:05

Stau sa citesc numai critici negative dupa esecul Stelei cu Voluntarii!Oarre unde este FAIRPLAYUL,ca asa zisi specialisti sa constate ca a fost un meci BUN pe care l-a facut Steaua, cu 11-12 ocazii de gol,ca adversari s-au aparat si au iesit pe contre (de 2-3 ori),ca portarul lor a facut meciul vietii,ca arbitrul si varul n-au validat cotul (hent clar,care a evitat golul lui Olaru)-Pai d.lor.cum se poate vorbi de o criza CAND AM AVUT,o eliminare (un galben la un hent cu UMARUL),Si...ERONAT suntem privati de cel mai bun JUCATOR,Edjouma,si va lipsi si cu Craiova !NIMENI NU VORBESTE DE ACEASTA REALITATE !!!Rusine asa zisilor jurnalisti si asa zisilor SPECIAISTI! Ati dori voi sa vedeti Steaua in playout,Vrabia malai viseaza! Mai sunt 22 de etape,O SA MURTI DE INVIDIE ,CAND STEAUA VA LUA TITLUL !Atentie,GSP, nu cenzurati textul,este dreptul meu la OPINIE,MULTUMESC !!!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează