FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Șeful lui Dinamo susține regula lui Burleanu: "Așa se poate ridica nivelul fotbalului românesc"

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2016 18:50

Mai multe cluburi din Liga 1 printre care și Steaua nu sunt de acord cu regula impusă de FRF prin care acestea ar trebui să foloseasc din sezonul viitor un jucător sub 21 de ani în teren.

Totuși, această regulă are și susținători. Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, spune că e de acord ca echipele din Liga 1 să folosească un jucător de sub 21 de ani pentru ca fotbalul românesc să progreseze.

"Trebuie neapărat să existe un proiect al fotbalului românesc și să existe o gândire pe termen lung, o gândire serioasă, profesionistă, dacă vrem să revenim la nivelul la care am fost. Aproape nimeni nu are curajul să folosească jucători tineri în Liga 1, ceea ce este o mare greșeală.

A avea un centru de juniori înseamnă o cheltuială, o muncă în plus, o responsabilitate, dar fără aceste centre nu putem avea viitor. Se ratează o serie întreagă de puști români care pot deveni fotbaliști, care pot avea o valoare și de vânzare și care pot ridica și nivelul echipei naționale și al campionatului românesc", a spus Negoiță la Digisport.

"Nu vom putea avea fotbaliști buni, dacă îi așteptăm să facă 20 și de ani și după aceea să-i punem în valoare. Se preferă să aducem jucători de peste tot, îi recomandă impresarii și ne trezim cu ei, cu salarii mari, iar mulți dintre ei nu confirmă la nivelul acesta. Și din punct de vedere financiar este mai bine să folosim jucători tineri și români, deoarece costurile sunt mai mici și cluburile, majoritatea, sunt în dificultate din punct de vedere financiar, așa că nu poate să fie decât bine" Ionuț Negoiță

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
tb73
tb73  •  11 Iulie 2016, 06:28

Oamenii de valoare au plecat din tara asta si ***.. Mare branza...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tb73
tb73  •  11 Iulie 2016, 06:26

Ce rezultate a avut dimano cu tinerii in echipa? ZERO ! Si vine desteptul asta de *** sa ne invete pe noi cum sta treaba cu fotbalul, sa bagam tinerii in echipa! VARZA

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

faneatiku
faneatiku  •  11 Iulie 2016, 01:42
Postat de khal_37 pe 10 Iulie 2016, 21:02

Când îi văd pe păcălicii ăstia. ..nici rău nu mai pot fi, mă pufnește râsul frate.

Gandire de turma! Daca ai auzit in *** ca Negoita e nu-stiu-cum, acum o tii tot asa. Percepe informatia aia, trece-o prin filtrul mintii, gandeste, analizeaza, apoi comenteaza. Cum poate aceasta regula sa nu fie buna ? Cum? Cand in RO se aduc toate pocnitorile din strainatate. De ce sa nu obligam cluburile sa bage un copil in teren? avem urmatoarele avantaje: 1. 14 echipe, minim 14 pusti in teren(cel mai probabil vor fi aceiasi meci de meci - de aia zic minim), astfel ai asigurat ca din 14 se nimeresc 2-3-4 din aceeasi generatie, sa ridice si nationala aia, mama ei de nationala! 2. Atunci cand echipele vor fi obligate sa tina un jucator U21, dar in acelasi timp vor si trofee, o sa fie obligati sa il caute pe cel mai bun, nu il vor mai lua pe pile. (valabil pentru echipele care vor trofee) 3. Copiii prind experienta, devin mai experimentati de mici. De ce e nevoie sa faca 21-22-23-24 de ani? Uite la Sanmartean, nu l-a bagat nimeni in seama mult timp.... si acum ne pare rau ca nu e mai tanar. 4. Avand nevoie de copii, cluburile vor fi tentate sa isi faca grupa/e de juniori, ca sa creasca ei jucatori. Poate in felul asta oierul tau nu mai baga banii in buzunar si face si ceva pentru fotbalul din tara asta. Si exemplele ar putea continua, dar tu oricum mergi ***, ca atat poti. Atat puteti, voi, toti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează