FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Şi-au ales atacant din Liga 1 » Vîrful care a venit la Bucureşti să semneze cu Steaua

Tony are propuneri și din Ucraina și ia în calcul să schimbe campionatul dacă nu va ajunge la un acord cu Steaua
Tony are propuneri și din Ucraina și ia în calcul să schimbe campionatul dacă nu va ajunge la un acord cu Steaua

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 13:40

Anthony Nwakaeme Nuatuzor, acesta e numele complet al lui Tony, atacantul care a terminat sezonul trecut în tricoul Universităţii Cluj şi care a venit la Bucureşti pentru a negocia un transfer în Ghencea.

Nici Bokila, nici Perrone, nici Ebagua. Numele primului atacant cu care Steaua e foarte aproape de a se înţelege şi de a şi semna în aceste zile e Anthony Nwakaeme Nuatuzor! Pe scurt, Tony, vîrful celor de la Universitatea Cluj, dar care şi-a terminat contractul cu "şepcile roşii" şi e liber în acest moment.

A negociat deja cu MM
Şefii Stelei l-au contactat în vederea unui transfer, iar fotbalistul a venit în Bucureşti şi a avut deja o primă rundă de negocieri cu Mihai Stoica. Managerul roş-albaştrilor i-a făcut o propunere de salariu de 100.000 de euro pe an, dar i-a solicitat nigerianului să accepte efectuarea unei vizite medicale.

Tony a fost de acord şi a efectuat la o clinică privată un set complet de analize, dar şi un RMN, cei din Ghencea, în principal Reghecampf, dorind să se asigure că vîrful african e OK medical şi că nu are probleme, în principal la genunchi. Încă nu s-a bătut palma între cele două părţi, dar sînt şanse mari ca în zilele viitoare Tony să semneze un contract pe minimum doi ani.

Vine ca rival al lui Nikolici
Steaua a anunţat prin vocea lui Mihai Stoica faptul că va aduce doi atacanţi în această vară, mai ales că Adi Rocha nu va mai rămîne sub comanda lui Reghecampf. Posibila venire a lui Tony îl va plasa pe nigerian ca principal rival al lui Nikolici pentru postul de titular ca atacant de careu. Pe lîngă muntenegrean, roş-albaştrii îi mai au în lot, ca oameni de atac, pe Rusescu, Tatu şi Mihai Costea.

Cel mai bun meci: împotriva lui Dinamo
Tony a evoluat pentru U Cluj în 10 partide din returul campionatului care s-a încheiat săptămîna trecută. Cea mai bună evoluţie a avut-o în partida cu Dinamo, jucată pe Arena Naţională şi terminată la egalitate 1-1. Atunci a fost rezervă, a intrat în minutul 60, a marcat golul egalizator peste un sfert de oră, iar pînă la final s-a distrat cu fundaşii centrali ai lui Ţălnar. A primit nota 8 din partea Gazetei Sporturilor, fiind MVP-ul acelui joc.

Acum 15 luni costa 1,5 milioane
Steaua l-a mai dorit şi în pauza dintre turul şi returul sezonului 2011-2012. În ianuarie anul trecut, Gigi Becali a anunţat că îl vrea pe Tony, însă Florian Walter i-a fixat un preţ de 1,5 milioane de euro! Transferul s-a blocat imediat şi atacantul n-a mai ajuns în Ghencea. În schimb, în vara trecută, Tony a făcut parte din contingentul de jucători care a trecut de la U Cluj la Petrolul. Mircea Rednic însă, tehnicianul "lupilor", nu l-a dorit, l-a folosit foarte puţin, l-a adus pe Bokila, iar Tony a revenit în iarnă la Cluj.

S-a şcolit în Danemarca
Tony a venit în România în 2009, cînd avea doar 20 de ani. N-a venit însă direct din Nigeria. În 2006, a ajuns în Danemarca, la Academia de Fotbal a clubului Vejle, unde a evoluat şi s-a format timp de 3 ani. Abia apoi a ajuns la Arieşul Turda, în liga secundă din România.

574508-tony-romania.jpg

Randament mai bun ca Nikolici
O comparaţie între Tony şi muntenegreanul din atacul Stelei, pe prestaţiile din sezonul încheiat recent, arată că nigerianul a produs 7 goluri pentru U Cluj, faţă de doar cele 6 goluri create de Nikolici. În plus, Tony a jucat doar jumătate din minutele pe care Nikolici le-a bifat în tricoul Stelei.


Comparaţie între atacanţi
Tony.....Parametru....Nikolici
644  Minute jucate 1.157
2  Goluri  5
5  Pase de gol  1
38%  Şuturi precise  32%
73%  Pase precise  75%
33%  Duelurile cîştigate  43%
6,60  Media notelor GSP  5,50

Cîţi ani are de fapt?
În ianuarie 2012, atunci cînd Steaua l-a mai dorit, s-a iscat o întreagă discuţie despre vîrsta reală a nigerianului născut în Lagos. În actele de la U Cluj apărea că are 22 de ani, însă pe diverse site-uri de specialitate, inclusiv pe cel al Federaţiei nigeriene de fotbal, dar şi pe soccerway, apărea că ar fi mai bătrîn cu 6 ani şi ar avea 28 de ani!

"Nu vă grăbiţi să mă pensionaţi! Am auzit şi eu glume legate de vîrsta mea, dar vă spun sincer că nu mă deranjează. Fiindcă eu ştiu foarte bine cine sînt şi cînd m-am născut" (Tony, în ianuarie 2012)

CV - Anthony NWAKAEME Nuatuzor
- a împlinit în martie 24 de ani
- s-a născut în Lagos, capitala Nigeriei
- evoluează ca atacant central, dar poate fi folosit şi în dreapta, şi în stînga, într-un sistem 4-3-3
- are 1,85 metri şi 80 de kilograme
- a debutat în Liga 1 în februarie 2011, în meciul U Cluj - FC Braşov 1-1

50 de meciuri a jucat Tony în Liga 1, pentru două echipe, U Cluj şi Petrolul

550 de mii de euro e suma la care e cotat Tony pe site-ul de specialitate transfermarkt.de

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (184)
forumeer
forumeer  •  07 Iunie 2013, 18:32

Se pare ca nu vine Tony. Pana la urma, oricine ar veni, e aproape sigur mai bun ca Nikolic, deci.... Sa vina cineva, ca deja e un plus mare in dreptul echipei!

bazileon
bazileon  •  07 Iunie 2013, 18:09

Nikolici e parametrul perfect pentru comparatie: nici un jucator din diviziile profesioniste ale Romaniei (a fortiori ale Balcanilor) nu poate iesi mai prost. Toni e un mediocru, foarte potrivit cu Steaua si, mai ales, cu politica pro-causa-sua lui MM: un nou tun in portofelul lui Jiji (a la Tatu). Tot inainte!

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  07 Iunie 2013, 18:00
Postat de rad1cal pe 07 Iunie 2013, 14:41

Nu te-ai plictisit de cat ai aberat pe aici? Mai ia o pauza, du-te afara si bea o bere ca e frumos.

da, e aer curat. ma gandesc la faptul ca poate si de la ploaia asta, s-a mai racorit nitel..)

Vezi toate comentariile (184)
Comentează