FOTBAL  »  Superliga  »  ISTORIE

Și-au pierdut toți istoria? Criteriul prin care Dinamo poate fi deposedată de palmares: "Ajunge în aceeași situație ca FCSB!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 martie 2017 12:35

"FCSB păstrează palmaresul din 2003, anul în care s-a înființat societatea lui Becali", a susținut, la DigiSport, Emilian Hulubei, șeful sindicatului fotbaliștilor.

Un asemenea criteriu le-ar deposeda de palmaresul întreg pe majoritatea formațiilor din România! Pentru că toate au rulat pe mai multe societăți de la Revoluție până acum, majoritatea ca să scape de datorii.

Înființau o societate nouă, care prelua contractele cu jucătorii, iar datoriile rămâneau pe vechea firmă, ca o piele de care se dezbrăcau ca să scape de ea.

FC Dinamo 1948, societatea lui Negoiță, s-a înființat în 2001, deci n-ar avea istoria din 1948 a "câinilor roșii".

Rapidul lui Valerii Moraru, aflat în faliment, era fondat în 2006, nu în 1923, cum spune tradiția giuleștenilor. Dinamo s-a privatizat în 2002 prin ordin al ministrului de interne de înființare a FC Dinamo.

Apoi s-a trecut, în 1994, pe AFC Dinamo, devenită pe urmă CSFC Dinamo și, mai nou, Dinamo 1948. E drept că există o deosebire între ce s-a petrecut în Ștefan cel Mare și evenimentele de acum de la Steaua: roș-albii n-au pierdut în niciun moment dreptul de a avea cuvântul Dinamo în denumire. 

Marius Mitran, directorul de comunicare al LPF, confirmă că Dinamo o poate lua pe urmele lui FCSB: "Dacă s-a deschis această uşa, probabil că şi Dinamo poate ajunge în aceeaşi postura. Clubul a fost preluat identic de acţionari, în urmă ruperii de CS.

La acea vreme, cluburile au fost nevoite să se transforme în societăţi comerciale, pentru că nu putea UEFA să trimită plăti în contul Ministerului de Interne sau în contul Ministerului Apărării. Nu putea UEFA să finanţeze cumpărarea de tancuri", a spus Mitran la TV Sport ro.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
bakunin
bakunin  •  31 Martie 2017, 15:27
Postat de cpt.ahab pe 31 Martie 2017, 14:30

E un fan Craiova care uraste Dinamo!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Martie 2017, 14:30
Postat de Stan Nelu pe 31 Martie 2017, 13:59

Mitran mai bine ar tacea ca tine partea fcsb tare de tot !

E un fan Craiova care uraste Dinamo!

ertyuiop
ertyuiop  •  31 Martie 2017, 14:18

Raman neprihanitele, vorba vine, Chiajna, Voluntari, Juventus, Afumati, Berceni, Lozoveni, Oprisanesti, Flamanzi, Fraieri, Tanatalaia si Turcaia! :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează