FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ

Situație inedită la ASA: în lipsă de fotbaliști, joacă și preparatorul!

Preparatorul de la ASA, fotbalist de ocazie
Preparatorul de la ASA, fotbalist de ocazie

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 00:00

ASA a vânturat zeci de nume de jucători în iarna asta, dar a rămas în criză: pentru echipa lui Ilie Stan a ajuns să joace și preparatorul fizic, din lipsa unui efectiv suficient.

Vicecampioana din 2015 s-a prăbușit în timp record, ASA mai adună cu greu un lot normal! Echipa e penultima, cu doar 9 puncte. A câștigat mai multe pe teren, însă a fost penalizată cu alte 9 puncte din cauza datoriilor. Iarna nu a adus o ameliorare a situației de la Târgu Mureș, dimpotrivă!

Dan Alexa a plecat la Chiajna, disperat că nu mai putea să gestioneze un grup nemulțumit că nu era plătit. Plecarea antrenorului a produs un exod, l-au urmat și câțiva fotbaliști, printre care vedeta Zicu și fundașul Dobrosavlevici, pe care Alexa l-a luat cu el la Concordia. A venit "principal" Ilie Stan. Misiunea ex-stelistului e complicată, fiindcă seamănă mai mult cu un job din sportul amator.

Au inventat un rol nou

Cel mai recent episod ciudat: ASA l-a folosit într-un amical și pe preparatorul fizic, ca să aibă oameni suficienți! În seria de amicale pe care le-a avut programate, formația lui Stan a întâlnit și un adversar din liga a cincea turcă.

Tehnicianul a împărțit lotul așa încât fiecare fotbalist să primească minute suficiente pentru pregătire și să nu riște accidentări, în condițiile în care antrenamentele sunt mai dure decât cele obișnuite, din timpul sezonului.

Planul a avut nevoie de o improvizație: pe parcursul partidei cu amatorii turci, la ASA a intrat și preparatorul fizic Darius Miclea! Ilie Stan a avut norocul să aibă în staff un preparator fost fotbalist.

Miclea, 37 de ani, a jucat la Târgu Mureș în Divizia B și la Apulum Alba Iulia, pentru care a bifat prezențe inclusiv în prima ligă. Fostul fundaș a ajuns să îndeplinească rolul unic de jucător-preparator. Antrenori-jucători au mai fost, cei mai celebri Mircea Lucescu la Corvinul sau Dorinel Munteanu la Cluj.

Veterani și un amic al șefului

"Iliesta" și-a completat lotul cu fotbaliști din eșaloanele inferioare, unii dintre ei refuzați în trecut de formații din prima ligă, precum Bâtfoi, Eduard Pap și Nicoliță. Bănel se lăsase de fotbal, devenise președinte, patron și jucător al clubului din Făurei, localitatea sa natală. Stan l-a reactivat pentru Liga 1, la un nivel la care Nicoliță n-a mai jucat din martie 2016.

În formula din amicale și-a făcut loc și Tiberiu Petriș, un mijlocaș de 22 de ani aflat la ASA din 2012. În cinci ani n-a prins niciun meci ca titular! "A rămas în lot și mai intră din când în când pentru că tatăl său e amic cu Maior", afirmă surse de la Târgu Mureș. Fost viceprimar, Claudiu Maior e șeful clubului.

"În șase luni nu am primit niciun ban"

Ianis Zicu a hotărât să rezilieze contractul cu formația mureșeană, după ce nu și-a văzut banii timp de 6 luni de contract cu fosta vicecampioană.

"Am semnat actele de reziliere cu ASA acum două zile, dar există o clauză conform căreia mă întorc la echipă dacă problemele economice se rezolvă. Nu am luat niciun salariu timp de 6 luni, cât am stat la Tg. Mureș, asta a fost înțelegerea. Jucătorii de acolo au luat două-trei salarii, unii dintre ei. Nu mai sunt anii din România de glorie financiară. O să fac și eu ca Federer, stau trei luni acasă, mă pregătesc, iar apoi revin mai puternic, din vară", a declarat mijlocașul de 33 de ani pentru DigiSport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează