FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ultimă oră! Vestea URIAȘĂ primită azi de fanii dinamoviști în privința stadionului

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 aprilie 2017 14:26

Marea dorință a fanilor dinamoviști, aceea de a avea un nou stadion, este foarte aproape de a deveni realitate. 

Conform ultimelor informații,  Nicolae Badea ar fi fost de acord cu modificarea contractului de asociere dintre entitatea controlată de el, SC FC Dinamo, și CS Dinamo, societatea aparținând Ministerului de Interne.

Actele ar urma să fie semnate săptămâna viitoare, cel mai probabil marți. 

"Da, e adevărat că lucrurile sunt foarte avansate", a fost declarația scurtă a lui Nicolae Badea pentru Pro sport.

Singura necunoscută din această ecuație rămâne, deocamdată, întrebarea dacă noul stadion al dinamoviștilor va avea sau nu pistă de atletism.

"Cu pistă, fără pistă, nu este hotărârea mea, ci a constructorului. Statul construiește ceva tot pentru stat. Va fi hotărârea lor. Pista are și ea o legalitate a ei. De această legalitate se ocupă cei care construiesc stadionul", a dezvăluit ieri Monica Iagăr, președintele CS Dinamo

CUM S-A AJUNS AICI

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

  • dacă societatea lui Badea intră în faliment
  • dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
  • dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care urmează să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, doar că a existat riscul de a fi exclus din listă, din cauza animozităților dintre societățile controlate de Nicolae Badea și Ministerul de Interne. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
155870978100568
Marin Urlan  •  30 Aprilie 2017, 15:38

Mai fangigi sa stii ca primul club comunist di romania a fost rapid creat dr comintern.cele 2 cluburi militare dinamo si steaua au adus atita glorie sportiva tarii incit tu nici nu iti poti imagina. Baiete ai intrat pe un teren alunecos o sa te ptabusesti.ai grija de tine spui numai prostii.

khal_37
khal_37  •  30 Aprilie 2017, 01:14
Postat de moshu_shukaru pe 29 Aprilie 2017, 18:24

Cine, *** ți-a spus că ne interesează opinia ta ?

Lesinatule, nu este opinia mea este pur si simplu REALITATEA! :))

khal_37
khal_37  •  30 Aprilie 2017, 01:13
Postat de fangigi pe 29 Aprilie 2017, 21:40

Corect! Pana la urma se pare ca fcsb e singura care ramane fara stadion!;)

Iar tu singurul fara echipa...primul club de fotbal comunist din Romania a fost desfiintat, radiat definitiv prin declararea falimentului lucru care intrerupe continuitatea si automat pierderea palmaresului. Indiferent de deciziile justitiei corupte din ROManaia, indiferent de dezinformarile presei aservite sistemului neocomunist de la putere, fotbalistic si juridic vorbind rapid nu mai exista dovada site-ul UEFA: http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=59039/profile/index.html si despre Steaua, cel mai iubit club de fotbal din Romania pe care sistemul neocomunist de la putere a vrut sa-l distruga prin cele trei ministere, mapn, m.a.i. si justitiei corupte merge mai departe: http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50065/profile/index.html

Vezi toate comentariile (32)
Comentează