FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cifrele o arată: Dică, cel mai bun antrenor din Liga 1 » Detaliul cu care tehnicianul stelist își surclasează rivalii

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 16:47

Trupa lui Nicolae Dică a bifat încă o partidă în care a reușit să puncteze în clasament deși era condusă la finalul primelor 45 de minute. FCSB e de departe cea mai bună din Liga 1 la acest capitol.  

Derby-ul de duminică cu Dinamo, 2-2, a fost încă o probă de caracter din partea roș-albaștrilor. FCSB a fost din nou condusă la pauză, ca în foarte multe partide de pe parcursul acestui sezon, însă a reuşit să revină şi să evite înfrângerea.

A fost al 6-lea meci, dintr-un total de 7, în care Dică a izbutit să remonteze pe parcursul reprizei secunde. Într-un asemenea mod a câştigat 6 puncte, iar jumătate dintre ele sunt în derby-urile cu CFR, de la București și din Gruia, şi în cel de acum cu Dinamo.

Au mai existat şi alte jocuri în care FCSB a fost condusă în Liga 1, iar elevii lui Dică nu doar că n-au pierdut, dar au câştigat: 2-1 cu Chiajna şi Juventus, ambele în deplasare!

La fel şi în Europa

Nu e o întâmplare ceea ce a reuşit FCSB în Liga 1, fiindcă există acelaşi tip de argumente şi în confruntările din Europa League. La Bucureşti, cu Plzen, în turul 3 din Champions League, Gnohere şi compania au revenit după ce au fost conduşi de două ori de cehi.

Apoi, la fel s-a întâmplat şi în Elveţia, cu Lugano. Elveţienii au deschis scorul, la pauză a fost 1-0, dar FCSB a întors şi a câştigat graţie golurilor marcate de Budescu şi Morais.

20
din cele 21 de meciuri în care FCSB a condus la un moment dat pe tabelă s-au terminat cu victorie pentru roş-albaştri. Excepţia a fost returul cu Beer Sheva, 1-1

Şi Mangia ştie să întoarcă

Craiova e şi ea specialistă la întors rezultate defavorabile la pauză. Mangia a reuşit să ia 5 puncte din astfel de situaţii: 1-1 cu Astra, 2-2 cu Dinamo, 3-1 cu Viitorul. Restul jocurilor de acest fel au însemnat înfrângeri: 1-2 cu CFR, 2-5 cu FCSB şi 0-1 cu Botoşani.

La polul opus în acest clasament e Sepsi: a fost condusă de 10 ori la pauză şi în toate aceste jocuri rezultatul final a fost defavorabil trupei din Sf. Gheorghe. 

Dan Petrescu a pierdut mereu

Lider în clasamentul la zi, CFR n-a ştiut însă să gestioneze niciunul dintre meciurile în care a fost condusă la pauză. S-a întâmplat de 3 ori şi de fiecare dată a pierdut jocul. La Timişoara a fost 2-0 la pauză pentru gazde, care s-au impus şi la final, 4-3.

Apoi, la Viitorul, a fost 1-0, scor stabilit încă din prima repriză, iar la Craiova a fost 1-0, apoi 2-1! În aceeași situație sunt Dinamo şi Astra, care au pierdut toate jocurile în care au fost conduse la pauză: 3 din 3 în dreptul fiecăreia!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
1654392864790165
Mayra Moldoveanu  •  21 Februarie 2018, 10:43

Mie unele comentarii mi se par rautaciose omul va explicat clar a vrut sa pdihneasca jucatorii. Si dupa parerea e celbmsi bun antrenor chiar daca e tanar si nu are experienta lui Dan Petrescu.

694944880609608
Laurentiu Nichita  •  21 Februarie 2018, 10:10

Dica e cel mai bun antrenor care sta cu mainile in buzunar si scuipa in tot cursul meciului! I-a intrecut sub acest aspect pe Murinho, pe Venger, Ancelotti si ceilalti !!!

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  21 Februarie 2018, 09:44

La cati bani s-au bagat la FCSB in ultima vreme Dica este sigur un antrenor slab numai ca ziaristi prost educati si subdezvoltati intelectual nu vad in fata ochilor decat ... Becali. Pentru ca sunt atat de corupti si fara de onoare isi argumenteaza curvarasenia prin aceia ca, vezi Doamne, Gigi machedonul ar fi un brend care se vinde. Nu, domnilor ziaristi, scrieti de Iasi si iesenii toti vor citi, scrieti de Medias si mediesenii toti vor citi, scrieti de Craiova si oltenii toti vor citi, invatati meserie de reporter sportiv, faceti analize pe subiect, curate si obiective si toti impatimitii de sport vor citi. Din pacate sunteti atat de imorali, atat de departe de priceperea de a sti ce meserie aveti ca oamenii va citesc cu sila - pentru ca si celelalte ziare sunt la fel de tampite. Cinava va indemna sa luati in mana un ziar de pe vremea lui nea Nicu. Aveti curaj? Emil Dica? Un antrenor marunt care nu stie sa antreneze milioanele lui Becali. Ma rog, nici putenia unui cioban.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează