FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a pus ochii pe golgeterul ligii a doua din Franţa » Vor un colos uruguayan!

Articol de , - Publicat vineri, 11 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 10 martie 2011 20:02

Narcis Răducan a plecat astăzi să-l vadă la lucru pe Sebastian Ribas, vîrf de 1,90 metri de la Dijon, care a marcat doar în acest sezon 15 goluri în campionat

Steaua pregăteşte intens campania de achiziţii din vară. Deja a acontat două nume din Liga 1, ambii fundaşi, Gabi Matei şi Vlad Chiricheş, însă marea lovitură vrea să o dea cu un atacant extrem de bine cotat pe piaţa europeană. E vorba despre Sebastian Ribas, un vîrf uruguayan care evoluează din 2008 la Dijon, în liga secundă din Franţa.

Narcis Răducan, directorul sportiv al Stelei, îl va urmări astăzi la lucru pe cel pe care Mihai Stoica îl doreşte neapărat în Ghencea. Narcis va pleca în Franţa şi diseară, de la ora 21:00, va asista la meciul Troyes - Dijon, din etapa a 27-a a Ligii a II-a din Franţa.
Ribas a intrat în atenţia lui MM după ce Gigi Becali i-a solicitat să aducă la vară un atacant masiv, dar care şi marchează multe goluri, adică un golgeter-pur. Ribas, care măsoară 1,90 metri, e golgeterul la zi al ligii secunde franceze, avînd 15 goluri în 26 de meciuri. Chiar în etapa de săptămîna trecută a reuşit un hattrick în succesul lui Dijon în faţa lui Le Mans, scor 3-2. El e actualul căpitan al lui Dijon, echipă care l-a cumpărat cu un milion de euro în 2008 de la Spezia, din Serie B.

Alte trei lucruri care au atras atenţia Stelei la Ribas. Primul: la doar 18 ani a fost luat în lot de marele Inter Milano. Al doilea: în această vară îi va expira contractul cu Dijon şi va rămîne liber. Al treilea: chiar dacă e născut în Uruguay nu e jucător extracomunitar, el avînd şi paşaport italian.


Cel mai bun din Ligue 2 în 2010
Ribas e un fotbalist extrem de bine cotat în Franţa. La finalul anului trecut, el a fost declarat cel mai bun fotbalist din liga secundă. În perioada ianuarie - decembrie 2010 a marcat nu mai puţin de 25 de goluri pentru Dijon, formaţie care acum se află pe locul 7 în campionat.

A fost în lotul lui Inter Milano!
Ribas a fost legitimat la Internazionale Milano timp de peste un an, din 2006 pînă la sfîrşitul lui 2007, cînd a trecut la Spezia. A evoluat pentru actuala campioană a Europei într-o singură partidă, contra lui Empoli (2-0), în Cupa Italiei. Sebastian l-a înlocuit pe Hernan Crespo în minutul 79 al jocului. Antrenorul Roberto Mancini a început acel joc cu următoarea formulă: Toldo - Burdisso, Cordoba, Samuel, Grosso - Cambiasso, Dacourt, Solari - Figo - Mariano Gonzalez, Crespo.

1,5 milioane de euro e cota de piaţă a lui Ribas, conform site-ului transfermarkt.de

CV - Sebastian Cesar Ribas Helios
- va împlini chiar azi 23 de ani
- are 1,90 metri şi 86 de kilograme
- e născut în Uruguay, la Montevideo, dar are paşaport italian, deci nu e considerat extracomunitar
- a fost în lotul lui Inter Milano în urmă cu 5 ani
- a fost achiziţionat de Dijon în vara lui 2008

Tatuaj în arabă: "Te iubesc, tata!"
Ribas are mai multe tatuaje pe corp, dintre care unul e mereu la vedere, pe braţul drept. E scris în limba arabă şi înseamnă "te iubesc, tata!". Ribas e cunoscut şi ca un tip extrem de credincios.

Bilaşco poate pleca la vară
În acest moment, Steaua are un singur atacant de careu în lotul de 27 de fotbalişti. E vorba despre Marius Bilaşco, căruia însă îi va expira contractul peste 8 luni. Mai mult, chiar Bilaşco a spus că "e posibil chiar la vară să plec de la Steaua. Voi avea atunci o discuţie decisivă cu conducerea".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
paiazze
paiazze  •  11 Martie 2011, 22:22

@Steaua1986forever - Daca nu ma insel, si Beckham are un tatuaj in araba. Asta nu-l face musulman. Iar o multime de ciumpalaci de pe la noi isi tatueaza litere chinezesti. Asta nu-i face budisti. Dar, intr-adevar, nu-l vad pe golgeterul ligii a doua din Franta venind la cioban, care vrea sa faca performanta cu salarii infime. (trec peste faptul ca e un gunoi care nu se pricepe la nimic, deci nici la fotbal, si face umbra degeaba pamantului).

leoo_rapid
leoo_rapid  •  11 Martie 2011, 21:08
Postat de steaua1986forever pe 11 Martie 2011, 09:56

Nu....eu zic sa nu il aduca din urmatoarele motive: 1. Nu e crestin. Ba dimpotriva, este chiar musulman. E clar ca e musulman daca are tatuaj in araba, nu? Nu conteaza ca e din uruguay...tot musulman e. 2. Noi nu avem nevoie de atacanti, mai trebuie adusi vreo 3-4 fundasi ca sa facem 11 in total. Si sa joace toti in acelasi timp pe teren. 3. E prea scump. Tot ce este peste 0 euro este prea scump pentru Steaua. Aici se aduc doar supervedete libere de contract (burdujan?). 4. Nu il aduce MM deci e clar ca e foarte slab.

aha esti ca becali,sa nu vina ca nu are tatuaje crestine=))

galacticsteaua
galacticsteaua  •  11 Martie 2011, 16:33

ba astia sunt chiar idioti de ce l au mai adus pe Maicon ala...da nici macaar nu zic ce e cu el nu e pregatit fizic e bolnav astia sunt dusi rau..de ce l au mai luat???

Vezi toate comentariile (18)
Comentează