FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL LA PARIURI

Steaua în centrul unui scandal MONSTRU! Doi oameni au fost acuzați pentru trucarea a două meciuri din mandatul lui Reghe! Detalii incendiare

Articol de GSP - Publicat luni, 05 octombrie 2015 22:13

Două meciuri de pregătire ale Stelei, de pe vremea cînd Laurențiu Reghecampf era antrenor, ar fi fost trucate la pariuri, susțin procurorii din Singapore.

Informația a apărut ieri, într-un proces în care doi oameni din Singapore, Rajendar Prasad Rai (42 de ani), şi Francis Donahue Marcel (39 de ani), sînt acuzați că au pus la cale trucarea unui meci din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC) – Khalsa Balestier FC 0-2, jucat pe 19 iulie 2014, anunță ProSport.

Conform sursei citate, în rechizitoriu apar și sumele pe care cei doi le-au oferit. Au dat cîte 3000 de dolari către 3 sau 4 jucători de la SRC pentru a pierde meciul.

Două meciuri ale Stelei sînt pe listă

Rajendar Presad Rai (42 de ani) este director la o companie de mase plastice și este acuzat că s-ar fi implicat în trucarea unor meciuri din Europa.

Unul dintre ele este Steaua - Dinamo Moscova, scor 1-2, pe cînd Dan Petrescu era antrenorul rușilor, de pe 3 februarie 2013. Celălalt meci este Steaua - Sturm Graz, scor 3-3, din 1 februarie 2013.

Celălalt meci care apare în rechizitoriu este Charleroi - Venlo, scor 0-1. Toate meciurile au avut loc în Antalya.

Cît au costat meciurile

Conform acelor documente, Rajendar Prasad Rai l-ar fi instigat pe un anume Shree Manish Kalra Jeetender Kumar Kalra să ofere 42.000 de euro către 3 cetățeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale campioanei României.

Partida cu Dinamo Moscova ar fi costat 15.000 de euro, iar cea cu Sturm Graz 27.000 de euro susține sursa citată. Banii ar fi ajuns la arbitrul asistent macedonean Marjan Stojanchevski și alți doi cetățeni din Macedonia.

Gazeta Sporturilor a atras atenția asupra acestor meciuri

Pe 19 februarie 2013 Gazeta Sporturilor scria despre aceste meciuri care ridicaseră anumite semne de întrebare.

Atunci informațiile veneau dinspre casele de pariuri românești, care intraseră în alertă grație sistemului internațional de supraveghere.

Cu 5 minute înainte de meciul dintre Steaua și Sturm Graz, dar și imediat după începerea jocului, în Asia s-ar fi pariat sume importante pe un pariu cu peste 2,5 goluri. Cotele s-ar fi prăbușit, de la 2.15 la 1.30.

La meciul cu Dinamo Moscova s-ar fi pariat pe același lucru, iar atunci casele de pariuri au scăzut din nou dramatic cota.

Finul lui Reghe a organizat partidele

Gazeta Sporturilor a semnalat atunci că de aceste meciuri amicale s-ar fi ocupat Cristi Voicu, un apropiat al lui Laurențiu Reghecampf.

El a organizat partidele cu Sturm Graz și Dinamo Kiev. Impresar de meciuri, acesta este finul soților Reghecampf.

Contactat atunci de GSP, acesta a declarat: "De arbitri se ocupa partenerul meu şi mai era un tip, Taher. Dar ştiţi cum e în Antalya. Acolo vin la pregătire arbitri din toată lumea, la fel ca echipele, şi găseşti foarte uşor o brigadă pentru un meci.

Îi găseşti peste tot! Sincer, nu ştiu cum îl chema pe arbitrul de la partidele Stelei, nici n-am sesizat dacă e acelaşi sau au fost persoane diferite. Numai asta nu mă interesa!”.

După termenul de luni, Rajendar Prasad Rai a fost eliberat după ce a achitat o cauțiune de 300.000 de dolari, în timp ce cauțiunea pentru Francis Donahue Marcel a fost 50.000 de dolari.

Următorul termen e stabilit pentru 2 noiembrie. Dacă vor fi găsiți vinovați pentru corupție și vor fi incluse cele două meciuri amicale ale Stelei, cei doi riscă o pedeapsă de pînă la 5 ani de închisoare și o amendă de pînă la 100.000 de dolari.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (80)
vasglo
vasglo  •  06 Octombrie 2015, 09:15
Postat de vasglo pe 06 Octombrie 2015, 09:04

Si de unde rezulta ca cineva de la Steaua e implicat?? Faptul ca de organizarea turneului din Antalia s-a ocupat o cunostiinta a lui Reghe, nu inseamna ca respectivul a blatuit si meciurile! Cat despre Reghe, eu unul n-am auzit sa fi fost condamnat pentru aranjarea de meciuri la pariuri!! Inca un fiissss marca GSP....Apare numele de Steaua undeva in lume si,... gata articolul!..:))

P.S. Constat ca, fara macar sa citeasca atent ce se scrie in articol, dar e suficient sa se scrie numele "Steaua", toti gugustiucii dinamovisti, rapidisti, cheferisti si altii ca ei sar ca sa-si verse frustrarile provocate de UNICA STEAUA!..:))

vasglo
vasglo  •  06 Octombrie 2015, 09:04

Si de unde rezulta ca cineva de la Steaua e implicat?? Faptul ca de organizarea turneului din Antalia s-a ocupat o cunostiinta a lui Reghe, nu inseamna ca respectivul a blatuit si meciurile! Cat despre Reghe, eu unul n-am auzit sa fi fost condamnat pentru aranjarea de meciuri la pariuri!! Inca un fiissss marca GSP....Apare numele de Steaua undeva in lume si,... gata articolul!..:))

legendavisinie
legendavisinie  •  06 Octombrie 2015, 09:03

Nu cred ca echipa lui nea Jiji participa la meciuri aranjate... poate doar la omenii, cum a fost si meciul din campionat jucat impotriva "regelui" Hagi.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează