FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA VS. DINAMO

Steaua o poate scoate pe Dinamo din play-off: trupa lui Reghe va decide soarta marii rivale

În ultimele două sezoane, dinamoviștii i-au încurcat mereu pe steliști, în toate competițiile în care s-au întâlnit
În ultimele două sezoane, dinamoviștii i-au încurcat mereu pe steliști, în toate competițiile în care s-au întâlnit

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2017 00:00

Vicecampioana decide soarta rivalei de o viaţă în meciul pe care îl va juca duminică la Gaz, unde i-ar putea facilita Mediaşului accesul în primele 6 şi, implicit, le-ar bara drumul "câinilor".

Steaua se află înaintea unui meci important, deplasarea cu Gaz Metan, formație în faţa căreia a pierdut în tur, pe Arena Naţională, 0-1, dar mai ales în faţa unei dileme majore.

E o partidă în care o poate scoate, practic, în afara play-off-ului pe Dinamo, rivala tradiţională. O echipă pe care roş-albaştrii nu şi-ar dori-o sub nicio formă ca adversară în partea a doua a sezonului, care va decide viitoarea campioană.

Dintre primele 7 în acest moment, Dinamo e cea mai expusă pentru a pierde accesul în play-off, iar Gaz Metan, în ciuda faptului că şi-a recuperat punctele, ar fi principala vizată de gruparea lui Contra pentru a o depăşi şi a-i lua locul.

Steaua chiar se va afla în faţa unui mare semn de întrebare: să joace pentru a câştiga cele 3 puncte la Mediaş şi astfel să-i ofere un mare ajutor rivalei din Ştefan cel Mare, cu care ar avea de jucat două meciuri pe viaţă şi pe moarte în play-off, sau să-şi urmărească principalul interes, acela de a avea o trupă la îndemână în ultimele 10 etape şi de a o împinge pe Dinamo în prăpastia play-out-ului?

Gazul e în momentul de faţă la 38 de puncte, iar după partida cu Steaua are parte de un alt meci infernal, deplasarea cu Craiova. Cum la "directe" cu Dinamo stă mai bine, 1-1 şi 4-0, chiar şi numai un punct în faţa lui Alibec şi compania i-ar oferi în proporţie foarte mare garanţia că ar juca în play-off.

Anul trecut, chiar Dinamo i-a pus piedică Stelei

În campionatul precedent, Astra a câştigat titlul în faţa trupei lui Reghecampf, terminând în clasament cu un avans de 5 puncte. Chiar Dinamo a fost cea care a făcut, practic, diferenţa în play-off. În două meciuri cu Steaua, Dinamo a terminat de două ori la egalitate, 1-1, în timp ce în faţa trupei din Giurgiu a pierdut de două ori: 1-4 şi 2-4.

MM cere rezultate anti-Dinamo

Directorul sportiv al Stelei a avut o postare pe o pagină de socializare, imediat după victoria de la Severin, în care a lăsat clar să se înţeleagă că îl interesează mai mult ca Dinamo să fie scoasă în decor, chiar cu riscul de a avea în CSU Craiova o echipă care să stea aproape în clasament.

"Bobonete Mihai, etapa viitoare e a voastră", a scris MM, un mesaj care îi era adresat actorului care joacă într-un serial TV şi despre care se ştie că e mare fan Craiova.

Practic, MM îşi doreşte ca sâmbătă, la meciul Dinamo - Craiova, să câştige oltenii, deşi trupa lui Mulţescu reprezintă o ameninţare mai mare pentru Steaua în lupta la titlu.

Şumi anunţă o alianţă anti-Steaua

Antrenorul Astrei a spus încă din finalul anului trecut: "O să vedeţi ce circ va fi dacă voi prinde eu play-off-ul, atât vă spun!". Mai mult, după victoria cu Viitorul a declarat că şi-ar dori şi o altă rivală a Stelei între primele 6.

"Evident că îmi doresc Dinamo. Vreau ca în play-off să fie Astra, Dinamo, Craiova şi mai vreau pe cineva, dar nu spun ca să nu se supere ceilalţi", a adăugat Şumi, lăsând să se înţeleagă că ar vrea prezenţa CFR-ului, o altă formație care nu se află în sfera de influenţă a Stelei.

9meciuri consecutive a bifat Dinamo, fără înfrângere în faţa Stelei, ultimul succes al roş-albaştrilor datând din returul sezonului 2014-2015, cu Gâlcă antrenor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (80)
chris_bu67
chris_bu67  •  22 Februarie 2017, 13:01
Postat de spinoza pe 21 Februarie 2017, 21:40

Steaua va baga echipa a doua! By by Dinamo!!!

băgați un blat că dacă nu v-o dăm de două ori în play-off

spinoza
spinoza  •  21 Februarie 2017, 21:40

Steaua va baga echipa a doua! By by Dinamo!!!

sorin72seb
sorin72seb  •  21 Februarie 2017, 18:06

Sa joace Steaua la Medias ,asa cum a jucat Dinamo ,cu CFR Cluj cu ASTRA Giurgiu ,in campionatele trecute.Afara cu Dinamo din Playoff

Vezi toate comentariile (80)
Comentează