FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CONCORDIA 2-1

Steaua s-a chinuit să bată Chiajna » Roşu norocos

Rusescu este golgeterul Stelei, cu 4 reușite. FOTO Raed Krishan
Rusescu este golgeterul Stelei, cu 4 reușite. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 00:49

Steaua a părut ameţită o repriză, dar s-a trezit după pauză şi a reuşit să dovedească nou-promovata: Tănase şi Rusescu au întors tabela după ce Chiajna a condus la pauză


Cu creditul obţinut de la "banca" Maccabi steliştii au mers la "cazinoul" din Chiajna să-l joace la ruletă. Băieţii lui Ilie Stan încercaseră iniţial să achite aseară cu cecuri fără acoperire, dar au fost descoperiţi repede. Multe petarde aruncate de pe stînga de Tănase s-au prefăcut în fumigene în careul oaspeţilor şi au făcut doar fîs. La cea mai clară ocazie stelistă, singur, în marginea careului mic, Bicfalvi a înjunghiat barbar obiectul muncii şi mingea s-a înălţat la cer (31).

Fotbalul a fost jucat simplu o singură dată în primele 45 de minute şi momentul a fost răsplătit. Tocmai cel mai dinamovist om al Concordiei a fost lăsat într-un marcaj invizibil la un corner şi pe tabelă a apărut scris "0-1 Vlad Munteanu minutul 33". Precum bucăţi din tavan, peste stelişti au început să cadă fluierături din tribune şi cifre dure din statistică: a fost PRIMA oară în acest sezon cînd Chiajna a reuşit să intre în avantaj la cabine!

SuperTănase
Dar la cabine s-a dus şi Ilie Stan. Şi foarte probabil că antrenorul a scos cureaua. Tănase a revenit pe gazon "corectat" şi a egalat în 3 minute. Gheata verde din dreptul "decarului" a pendulat perfect ca şi cu israelienii, mingea desenînd un nou supergol pînă să se liniştească în plasă. Tot la goluri de cinci stele ar fi putut să se înscrie şi oaspeţii, dar şutul violent al lui Vitinha a fost validat ca bară, nu ca bară-gol. Simţind că şansa le-a mai fost prietenă o dată, steliştii şi-au venit în fire. Rusescu a finalizat sec pentru 2-1 (73) şi la ruletă a cîştigat roşu.

CIFRELE MECIULUI
Steaua   -   Chiajna
57,2%    posesie    42,8
18    şuturi    11
7    şuturi pe poartă    6
12    cornere    6
5    ocazii ratate    3

Pe linie, nu în poartă
În minutul 72, Vitihna a şutat puternic în transversala porţii apărate de Ciprian Tătăruşanu, mingea a ricoşat pe linia porţii apoi a sărit în teren. Cei la Chiajna au cerut ca arbitrul Marius Bocăneală să valideze reuşita, dar "centralul" a lăsat jocul să continue, deoarece nici asistentul Ionel Popa nu a semnalizat că ar fi gol. Reluările TV le dau dreptate celor doi fiindcă că mingea nu a depăşit cu toată circumferinţa linia porţii. (vezi mai jos captura)

Bălan rupt din cauza gazonului!
Steaua continuă să piardă jucător sau jucători la fiecare meci pe care-l dispută, din cauza accidentărilor. Aseară, cel care a cedat a fost Tiberiu Bălan, din cauza stării gazonului! Mijlocaşul a simţit dureri musculare din minutul 30 şi a mai stat şapte minute pe teren, pînă cînd a fost înlocuit cu Năstăsie. Azi va face un consult medical, cînd mai sînt programaţi la RMN şi Gardoş, şi Tatu. Ultimii doi au, cel mai probabil, rupturi musculare. Toţi jucătorii au acuzat starea suprafeţei de joc, avînd probleme în a-şi menţine echilibrul.

Gigi i-a ameninţat înainte
Becali a fost înaintea meciului în cantonamentul steliştilor. A discutat două ore cu Ilie Stan, după care a vorbit şi cu jucătorii. “Dacă nu aveţi 2-0 la pauză cu ăştia, intru peste voi, în vestiar, la pauză! Înseamnă că ne lăsăm de fotbal dacă ne bate Chiajna”, le-a spus Becali steliştilor.

Oli lîngă Gigi
Cosmin Olăroiu a venit pe Naţional Arena şi a urmărit meciul alături de patronul Stelei, Gigi Becali. Tehnicianul lui Al Ain este în ţară în vacanţă, deoarece campionatul din Emiratele Arabe Unite este întrerupt pentru trei săptămîni. Olăroiu este pe locul doi cu formaţia arabă, la 3 puncte de liderul Al Jazira, dar cu un meci mai puţin disputat.

Tănase, din nou un supergol
Cristi Tănase a marcat şi aseară un gol fantastic, aşa cum a titrat Gazeta Sportilor în analiza făcută în ediţia de sîmbătă. Mijlocaşul a ajuns în acest campionat deja la patru reuşite în toate competiţiile, dintre care trei în Liga 1. În cel mai bun sezon al său la FC Argeş, Tănase reuşise să înscrie 3 goluri.

Nikolici anti-Timişoara
Atacantul Stefan Nikolici încearcă să se împace cu suporterii Stelei. După ce i-a înfuriat pe fanii roş-albaştrilor fiindcă a declarat după meciul cu Poli Timişoara, din Cupa României, că "îmi pare rău că nu m-am putut bucura alături de suporterii Timişoarei", muntenegreanul a mers aseară la galeria Stelei pentru a scanda împotriva bănăţenilor.

Munteanu, 5 goluri cu Steaua
Mijlocaşul Concordiei, Vlad Munteanu (30 de ani), a înscris al cincilea gol în poarta Stelei şi primul gol din Liga 1 pe Arena Naţională. Ex-dinamovistul mai are în palmares alte patru reuşite cu Steaua, în tricoul "cîinilor". Toate aceste patru goluri au fost marcate în anul 2002, în patru meciuri, două în Cupa României şi două în campionat. Vlad Munteanu a fost huiduit în permanenţă de suporterii stelişti.

"Să-i spună cineva acestui băiat care se numeşte Bourceanu că la fotbal ai voie şi chiar e indicat, mai ales la un meci cu Chiajna, să te demarci şi în faţă, nu numai în spate cum face el"
Mircea Rădulescu, la GSP TV

"Aşa se întîmplă cu echipele mici cînd nu le dai gol repede, apare o fază fixă, te surprind, după care alergi un meci întreg ca să întorci rezultatul"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"I-am zis şi lui Tănase, dar şi celorlalţi, să dea mai des la poartă, să caute tot timpul poarta, şi uite că lui Cristi i-a ieşit iarăşi o execuţie senzaţională"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"Jucătorii trebuie să mai cîştige două meciuri, cu Ceahlăul şi cu FC Braşov, şi apoi voi intra eu în joc şi o să vedeţi că vom ajunge pe primul loc"
Gigi Becali, patron Steaua

Steaua 4-4-2
12. Tătăruşanu    6
18. Martinovici    5
23. Geraldo    6
5. Brandan    6
14. Latovlevici    5
30. T. Bălan    5
# 27. I. Năstăsie, 38     5
26. Bicfalvi    4
55. Bourceanu (cpt)    5
10. Cr. Tănase    8
7. Fl. Costea    5
# 24. Rusescu, 46    7
9. M. Costea    4
Antrenor: Ilie Stan
Rezerve:  R. Stanca, Emeghara, V. Lupu,  I. Roşu, Nikolici

Concordia 4-1-4-1
1. Fl. Niţă    5
24. Cl. Dumitrescu    5
# 22. V. Dima, 30    5
21. Bozga         6
3. Mamele (cpt)    6
77. Vitinha    6
6. Muzac    5
# 90. Ad. Mihalcea, 77
7. Ad. Popa    6
9. C. Iliescu    5
20. S. Pană    5
16. V. Munteanu    6
# 99. Bîra, 64    5
11. Bălţoi       4
Antrenor: Laurenţiu Diniţă
Rezerve: Gospodinov, A. Stoica, Al. Radu, M. Chiţu 
Cartonaşe galbene: - / Mamele (38), Bozga (39)
Arbitru: M. Bocăneală (Galaţi) - 7. Asistenţi: I. Popa (Paşcani) - 7, S. Gheorghe (Suceava) - 7
Stadion Naţional Arena
Spectatori: 12.684

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
tandd
tandd  •  07 Noiembrie 2011, 17:11
Postat de corectu pe 07 Noiembrie 2011, 13:58

A fost penalty la FL.Costea! P.S.Dinamo a castigat la CFR din prea mult NOROC."Bara"CFR-ului a fost gol.

1.esti prost 2.dinamo a castigat cu noroc dar ca a fost gol la bara cfr-ului iar esti prost acum fa tu media

corectu
corectu  •  07 Noiembrie 2011, 13:58

A fost penalty la FL.Costea! P.S.Dinamo a castigat la CFR din prea mult NOROC."Bara"CFR-ului a fost gol.

puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  07 Noiembrie 2011, 12:43

Am fost din nou cu morcovul in ...... din cauza relaxarii.... Totusi avem potential....FORTZA STEAUA!!!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close