FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - STEAUA 0-1

Ştefan Preda învaţă de la AC Milan » Antrenorul de portari al Stelei îi va urmări pe Diego Lopez şi Christian Abbiati

Preda, 44 de ani, se află la cea mai importantă aventură ca tehnician
Preda, 44 de ani, se află la cea mai importantă aventură ca tehnician

Articol de GSP - Publicat luni, 01 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 23:49

Asistentul lui Gâlcă se duce în Italia pe banii lui, fără să fie susţinut de club pentru acest training. Arlauskis, Niţă şi Cojocaru se vor antrena precum Diego Lopez şi Abbiati, goalkeeperii principali din lotul lui Pippo Inzaghi.

Ştefan Preda se specializează din mers. Noul antrenor de portari de la Steaua, venit în Ghencea o dată cu Gâlcă, va pleca în zilele următoare la Milano, ca să asiste la antrenamentele "Diavolului". Ajutorul lui Costel urmăreşte să deprindă metodele de pregătire ale rossonerilor.

Este interesant şi că specialistul pe care merge să-l spioneze Preda are 74 de ani! Alfredo Magni, antrenorul de portari cu care colaborează Filippo Inzaghi, a venit şi el recent la Milan, după ce a lucrat pentru Brescia, în Serie B. La "rîndunele", Magni a colaborat cu mai mulţi "principali", printre care şi Cristiano Bergodi, fostul tehnician de la Steaua şi de la Rapid.

Din Ghencea prind arabii
Experienţa lui Magni conţine şi colaborări cu tehnicieni mai faimoşi şi mai de succes decît Bergodi: Prandelli, plecat de curînd de la "naţionala" Italiei la Galatasaray, Marcello Lippi, Francesco Guidolin, Emiliano Mondonico.
Preda, a cărui recrutare în Ghencea a surprins, dat fiind trecutul său de jucător, legat puternic de Dinamo, cu care a fost campion în L1, încă se pregăteşte pentru jobul pe care îl îndeplineşte printre "militari".

Cel mai important element din CV-ul său de "allenatore", înainte să ajungă la Steaua, era perioada petrecută alături de Gâlcă la lotul de juniori sub 17 ani. Costel l-a putut păstra în staff-ul lui pentru că nu mai exista nici un antrenor de portari în staff-ul campioanei.

Florin Tene a plecat alături de Reghecampf în Arabia Saudită. Înaintea lui Tene, Eugen Nae dăduse şi el lovitura: munca pe care o prestase cu Tătăruşanu i-a adus o ofertă din partea lui Cosmin Olăroiu, alături de care a mers în Ţările Arabe.

Îl vede pe Diego Lopez
Arlauskis se va antrena precum Diego Lopez şi Christian Abbiati dacă va beneficia de trainingul pe care îl face Preda la Milano. Lopez tocmai a semnat cu AC Milan, după un sezon în care l-a ţinut pe bancă pe Casillas la Real Madrid. Albii l-au cedat întrucît şi-au mai luat un portar în vara aceasta, pe costaricanul Keylor Navas, una dintre revelaţiile Mondialului din Brazilia.

Inzaghi l-a cerut şi primit pe spaniol deoarece titularul din sezonul trecut, Abbiati, a împlinit 37 de ani. Iar ceilalţi doi goalkeeperi pe care "Diavolul" îi mai are în proprietate, italianul Agazzi şi brazilianul Gabriel, nu sînt luaţi în calcul pentru titularizare.

Fane va plăti din buzunarul propriu călătoria în Peninsulă şi lecţiile cu Alfredo Magni, deoarece Steaua nu îi suportă costurile cu deplasarea de "specializare". O dată cu trainingul lui Preda, în Ghencea vor exista două "şcoli" diferite în staff: Gâlcă şi Roşu au jucat şi s-au specializat ca tehnicieni în Spania, ambii au recunoscut că sînt fani ai fotbalului jucat în Primera, iar antrenorul de portari merge să "fure" meserie în Serie A.

5 sezoane a petrecut Preda la Dinamo, ca jucător, alături de care a cîştigat campionatul. El a făcut parte din lotul "naţionalei de aur" la CM 1994, unde "tricolorii" conduşi de Hagi şi de Răducioiu au jucat sfert de finală

3 portari are Steaua în lot: Arlauskis, 26 de ani, titular de drept, Cojocaru, un tînăr de doar 18 ani, şi Niţă, 27 de ani

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

ADVERSAR EUROPA LEAGUE / Aalborg
2-2 cu ultima clasată
Aalborg nu s-a impus ieri în partida de pe terenul lui Silkeborg, "lanterna roşie" a clasamentului, ajungînd la cel de-al patrulea meci fără victorie în campionat. Rivalii Stelei au marcat prin Jacobsen (8, 78). Tehnicianul Kent Nielsen a folosit următoarea formulă: Larsen - Kristensen, Pedersen, Peterson, Gorter (Enevoldsen, 71) - Borsting (Dalsgaard, 60) , Risgard, Wurtz (Augustinussen, 86), Thomsen - Jacobsen, Helenius.

Salvaţi de Jandarmerie
La finalul partidei de la Chiajna, suporterii stelişti şi-au luat în colimator propriii jucători. Motivul supărării fanilor?! Eliminarea din Liga Campionilor, dar şi pentru prestaţia slabă din meciul cu Viitorul. Cei mai contestaţi fotbalişti au fost Nicuşor Stanciu, Cornel Rîpă şi Gabi Iancu. Înjurat în timpul meciului, dar şi la final, Stanciu le-a reproşat acestora atitudinea avută: "Ce vreţi, mă?! Sîntem pe primul loc!". După mai bine de 20 de minute de la sfîrşitul partidei, ultaşii nu plecaseră de la stadion, aşteptîndu-i pe jucători în zona vestiarelor. Doar intervenţia celor de la Jandarmerie i-a făcut pe elevii lui Gâlcă să scape de un nou val de înjurături.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
portardelegenda
portardelegenda  •  02 Septembrie 2014, 06:52

multi se duce si vede , putini pricepe

conasu_boeru
conasu_boeru  •  01 Septembrie 2014, 22:03

Cand auzi prostii de genul asta iti vine sa innebunesti ! Se duc astia o zi doua pe acolo, se plimba pe langa terenurile de antrenamen ale marilor echipe si..... GATA !!!!!! : S-A SCOLIT la ....AJAX, REAL, BARCELONA, MANCHESTER, MILAN, etc !!!! Ba voi sunteti nebuni ?!

reddogsv
reddogsv  •  01 Septembrie 2014, 14:14

Degeaba se duce. E sarac cu duhul, am mai semnat si cu Stana.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close