FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Șumudică l-a ridicat, Dică îl doboară: Alibec a ajuns ca Nikolici!

Alibec a fost decisiv pentru FCSB în meciurile din Europa, dar în Liga 1 e de nerecunoscut // FOTO: Alex Nicodim
Alibec a fost decisiv pentru FCSB în meciurile din Europa, dar în Liga 1 e de nerecunoscut // FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 26 septembrie 2017 09:15

Denis Alibec a intrat în topul celor mai slabi atacanți ai Stelei din ultimii cinci ani, din cauza randamentului dezastruos. Cel mai scump fotbalist din lot a bifat 8 apariții în primele 12 etape fără să marcheze.

Alibec nu este arma principală a lui Dică, așa cum era estimat înaintea sezonului, el e mai degrabă explicația pentru faptul că roș-albaștrii nu sunt pe primul loc. E printre cei mai slabi atacanți din campionat și unul din cei mai slabi dintre cei care au trecut pe la FCSB în ultimii cinci ani. 

Ca Rusescu în cea mai proastă formă

Prestațiile submediocre ale lui Denis nu sunt ascunse nici măcar de cifre: în primele 12 etape din Liga 1 a fost utilizat în 8 meciuri și nu a marcat niciun gol! Rar s-a mai întâmplat ca Becali să nimerească un vârf atât de lipsit de eficiență.

A mai fost cazul lui Gabi Iancu, fără gol după primele opt apariții în stagiunea 2013-2014, dar fotbalistul adus de la Viitorul era considerat mai degrabă un pariu pentru viitor decât o vedetă la zi, așa cum e văzut Alibec.

Cu un an în urmă, Nikolici fusese și el o dezamăgire, nu marcase niciodată în primele opt jocuri. Muntenegreanul a și fost etichetat ulterior ca o afacere proastă și a trebuit să plece.

Și mai e un nume care a parcurs experiența pe care o încearcă acum Alibec: Rusescu. Nu e vorba despre perioada bună a lui Raul, ci de un moment în care se afla în criză. Sevilla l-a împrumutat înapoi la Steaua în ediția 2014-2015 și n-a izbutit să-și reintre în formă suficient de repede. Ca și Alibec acum, nici Rusescu nu înscria după opt partide. 

"Bine că nu mai mârâie!"

Becali a dat două milioane de euro când l-a achiziționat pe Denis de la Astra, cea mai mare sumă plătită la un transfer intern în ultima vreme. Atacantul de 26 de ani nu justifică deocamdată investiția. Pe lângă evoluția slabă, el a mai provocat și incidente, conflicte cu staff-ul. S-a certat recent cu Mihai Stoica, pe care l-a pus la punct în timpul jocului cu Viitorul, pierdut cu 0-1: "Taci, mă, din gură! Vorbești tu despre fotbal?".

Gigi nu-i mai reproșează că nu înscrie, e mulțumit că Alibec măcar nu mai face scandal: "Credeam c-o să mârâie c-a fost schimbat la jumătatea jocului cu Dinamo, dar am înțeles că a fost chiar vesel după victorie. El trebuie să priceapă că la Steaua nu e întâi Alibec și apoi vine echipa! Este exact invers! Aici echipa contează, că nu suntem la Astra, să fie Alibec cel mai important!".

"Alibec nu poate să dea gol de la jumătatea terenului, unde coboară el în majoritatea fazelor! El nu se comportă ca un vârf, nu joacă aproape de poartă, își consumă energia în faze din care nu poate fi periculos"
Ianis Zicu, la DigiSport 

Și Contra e îngrijorat

Schimbarea selecționerului nu-l apropie pe Alibec de convocarea la echipa națională. Contra a privit cu atenție cifrele lui Denis și s-a speriat. Cosmin a comentat la TV Telekom Sport:

"E un atacant care nu a marcat niciun gol în campionat! Când eram la Dinamo nu mă preocupau statisticile astea, dar acum, ca selecționer, am început să privesc și în funcție de cifre. Atacanții noștri nu marchează mult și fără vârfuri în formă e greu să câștigi meciuri la echipa națională. Alibec are calități extraordinare, l-am lăudat și când o antrenam pe Dinamo, am spus că e un fotbalist capabil să facă diferența, doar că trebuie să fie mai aproape de careu, mai aproape de poartă".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  26 Septembrie 2017, 22:27
Postat de Vasile Frincu pe 26 Septembrie 2017, 16:58

Total gresit. Acesta este adevarul. FCSB (Steaua) a stricat multi jucatori. Acestia au fost luati de la echipelele lor numai de frica, numai sa fie ele mai slabe si sa poata lua oierul campionate. Dar precum vedeti nu s-a intamplat asa.

Deci cioby a dat milioane pe ei ca sa nu înscrie nimic, sa le plateasca salarii mari ani de zile si sa nu faca echipa puncte dar....cum zici tu....sa nu faca nici altii ? Genial

manty_one
manty_one  •  26 Septembrie 2017, 18:59
Postat de Vasile Frincu pe 26 Septembrie 2017, 16:58

Total gresit. Acesta este adevarul. FCSB (Steaua) a stricat multi jucatori. Acestia au fost luati de la echipelele lor numai de frica, numai sa fie ele mai slabe si sa poata lua oierul campionate. Dar precum vedeti nu s-a intamplat asa.

Vasile...gandesti ca un berbeck!!

risc_mix
risc_mix  •  26 Septembrie 2017, 18:44

Aoleu! Păi dacă a ajuns ca Nicolici urmează un transfer la Sepsi Sf. Gheorghe

Vezi toate comentariile (27)
Comentează