FOTBAL  »  Superliga  »  REZULTATE

Pe cine a ajutat întreruperea SuperLigii? » FCSB a renăscut, pe alte 3 echipe le-a scos din „priză”

FCSB a tranșat în favoarea ei, 3-2 cu FC Argeș, cel mai spectaculos meci al etapei // foto: Raed Krishan
FCSB a tranșat în favoarea ei, 3-2 cu FC Argeș, cel mai spectaculos meci al etapei // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 11:48 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 13:26

Pauza rezervată echipei naționale pare să le fi prins celor de FCSB și Chindia, în tentativa de a prinde un trend ascendent. În schimb, pe Rapid, Universitatea Craiova și Hermannstadt le-a scos din „priză”.

Între 19 și 30 septembrie, SuperLiga a luat vacanță, pentru a face loc ultimei etape din Liga Națiunilor. O pauză destul de lungă, care, așa cum a arătat și runda din weekendul trecut, pentru unii a venit la țanc pentru a întrerupe o criză, pe alții i-a scos de pe trendul pozitiv.

Fost oficial dinamovist, acum conducător de club în Danemarca, despre viața în țara scandinavă: „Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”
SILKEBORG - FCSB
Fost oficial dinamovist, acum conducător de club în Danemarca, despre viața în țara scandinavă: „Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”

1. S-a oprit „robinetul” la CSU Craiova, Rapid și Hermannstadt

Un exemplu care se înscrie foarte bine în aceste tipare e chiar Chindia - Rapid (2-1), care luni seară a încheiat prima etapă de după meciurile naționalei cu Finlanda (1-1) și cu Bosnia (4-1). 

Târgoviștenilor, care nu simțiseră gustul victoriei în acest sezon, pauza le-a priit teribil. Au schimbat și antrenorul, Toni Petrea în locul lui Adrian Mihalcea, și macazul, după trei remize și șapte eșecuri.

Pe Rapid, care venea după 5 victorii în precedentele 6 runde, vacanța a scos-o „din priză”: 

„E total vina noastră. Am intrat relaxați, am crezut că vom câștiga ușor. Când joci de maniera în care am jucat noi... Suntem singurii vinovați”, avea să comenteze căpitanul Cristi Săpunaru, la final. 

Adi Mutu a făcut două schimbări în minutul 36, pentru ca apoi să recunoască: „Aș fi făcut chiar mai multe în prima repriză. A fost lipsă de atitudine!”

Ca Rapidul au mai pățit-o Universitatea Craiova și FC Hermannstadt. Bănia părea s-o fi apucat pe un drum bun, 2-1 în derby-ul cu FCSB, când a venit pauza competițională. 

La reluarea campionatului, vineri, surpriză neplăcută: doar 1-1 cu FC Voluntari, pe „Oblemenco”, urmarea unei evoluții modeste. Nici urmă de ambiția și determinarea din duelul cu trupa lui Gigi Becali.

2. Pe lângă Chindia, a „renăscut” și FCSB

Becali, în schimb, a decretat imediat că Europa nu-l mai interesează și că toată concentrarea trebuie să se mute pe Liga 1, unde există riscul ca echipa să rateze play-off-ul. 

Dică s-a conformat, iar duminică a rupt seria de 4 partide fără victorie cu un 3-2 în fața Argeșului. Cu destule emoții, este adevărat, dar spectaculos. Important este că a schimbat tonusul și a detensionat atmosfera.

Hermannstadt? Trupa lui Marius Măldărășanu era singura echipă neînvinsă la întreruperea Ligii 1, în ciuda restanțelor salariale și a multor antrenamente „sărite” drept protest. 10 meciuri la rând fără înfrângere! „Robinetul” s-a oprit însă brusc la reluarea campionatului, chiar pe teren propriu: 1-2 cu Sepsi. 

3. Asupra lor n-a avut efect

Există și o a treia categorie. A echipelor pe care punerea campionatului „on hold” nu le-a afectat parcursul în niciun fel. Deși a arătat jalnic, CFR-ul „s-a scos” în cele din urmă cu un gol marcat în ultimele secunde ale confruntării cu Petrolul (1-0). Iar liderul, Farul, a bifat a 3-a victorie consecutivă, 2-0 cu UTA, deși a jucat în „zece” din minutul 52. 

La celălalt pol se află Botoșaniul. Moldovenii n-au reușit să se „scuture” de criza prin care trec. După 3 eșecuri consecutive, ultimul fiind acel 0-7 încasat la Sfântu Gheorghe, ei au scos doar o remiză chinuită cu promovata U Cluj (1-1). Poate părea un pas înainte, însă frica și sărăcia din jocul lor spune altceva.

VIDEO » Delegația lui FCSB a plecat spre Silkeborg

Mai multe știri din Liga 1: 

Ce antrenează Croitoru? Antrenorul dă de înțeles că știe de problema lui FCU Craiova, însă necazul oltenilor se replică meci de meci!

Duckadam pune tunurile pe un jucător de la FCSB: „Dacă voia să joace cu adevărat, cred că ajungea la un acord cu Gigi Becali să plece”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
zetanu
zetanu  •  06 Octombrie 2022, 12:37

fcs berceni a renascut, a luat doua goluri de la o echipa in cadere libera, care nu mai marcase de 4 (PATRU) meciuri , echipa care a fost la cateva minute sa scoata o remiza cu echipa din berceni. da, a renascut, sunt exact unde i-am lasat.

Hcm27
Hcm27  •  05 Octombrie 2022, 18:51
Postat de cluj_cluj pe 05 Octombrie 2022, 16:53

Eu ma intreb ce v-ati face voi daca ciobanul nu ar avea echipe satslit, cumetrii si arbitraje si circarii lui ar ajunge in liga a 2-a, unde le este locul. Voi si toata gloata asta de pseudoziaristi de la digi, telekom sau cum i-o mai zice, gsp si alte asemenea rtv in pitica. Ai mei joaca ca cizmele, dar dau goluri pe bune, nu de alea semnate de fluierasi.

Băiatul,cănd o dispare Boc,Dăncu,Rus și alții,atunci sa vorbiți de Cluj.Respect,DanPetrescu pentru performanțele CFR!Însă fără politic,nu prea făcea nici el mare brânză.Si cum ești double și nu știu de partea cui esti U deocamdata este la început de drum.Sa nu uiți tu și alții de pe aici ca "ciobanul",cum îi spuneți nu a retrogradat niciodată și în plus,este recunoscut de FIFA și UEFA,asa cum e el,cu bune și rele

atthur
atthur  •  05 Octombrie 2022, 18:05
Postat de cluj_cluj pe 05 Octombrie 2022, 16:58

Si apropo, are mai multe goluri marcate decat circarii tai.

Învață bă să scrii: apropo se scrie apropos și se CITEȘTE apropo....Nu-i bai,burke scrie,burke citim....așa-i la clooooooj....ce să mai zici de double cloooooj.....

Vezi toate comentariile (14)
Comentează