FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

Superpoveste cu Ionuț Luțu în prim-plan! Cum reușea fostul fotbalist să dispară din cantonament: "Îi punea căciula și dădea salam la câini"

Articol de GSP - Publicat joi, 24 mai 2018 21:21

Ovidiu Burcă a povestit un episod care îl are în prim plan pe Ionuț Luțu, fostul fotbalist al Stelei și al Universității Craiova.

Burcă și-a adus aminte de o poveste pe care i-a spus-o Nicolae Tilihoi, cum reușea Luțu să dispară din cantonament fără ca antrenorii să-și dea seama.

"Luțu era omul căruia nu-i plăceau foarte mult cantonamentele. Au fost antrenori care îl şi lăsau să plece din cantonament. Îmi povestea domnul Nicolae Zamfir că îi zicea « Domn' profesor, eu nu pot să stau în cantonamente ». « Nu e nicio problemă, du-te acasă ». Şi în anul ăla a ieşit golgheter în România.

Erau ani în care se făceau cantonamente de marţi până sâmbătă, în ziua meciului. Luțu nu putea să stea. Pe vremea aia, tot timpul dormea cu fes pe cap. Ca să poată să plece, l-a luat pe băiatul de la pază, era un puşti pe care-l creşteau pe lângă echipă.

Îl punea în pat, îi punea fesul pe cap, îi punea pătura, acoperit bine şi-i spunea « bă, nu te mişti de aici până nu vin eu ». Îl băga pe ăsta micul în pat, îi punea căciula pe cap.

Tilihoi, care era antrenor, venea, băga capul pe uşă, zicea că « bă, Luţu doarme, e ok » şi apoi pleca. La 06:00 dimineaţa, când venea Luţu, dădea salam la câini să nu latre, îl scotea pe ăsta mic din pat, îşi punea căciula în cap şi mergea la somn", a povestit Burcă pentru TV Telekom Sport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  25 Mai 2018, 09:32

Infantili sunteti,asta e nivelul vostru,auzi,"superpoveste".

gicab
gicab  •  25 Mai 2018, 07:32
Postat de eugen_76pan pe 25 Mai 2018, 07:15

si ce a realizat?sa ajungi sluga la cioban..nu e un lucru cu care sa te lauzi

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eugen_76pan
eugen_76pan  •  25 Mai 2018, 07:15

si ce a realizat?sa ajungi sluga la cioban..nu e un lucru cu care sa te lauzi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează