FOTBAL  »  Superliga  »  CAMPIONAT

Surpriza uriașă pregătită de FRF » Încă o competiție în fotbalul românesc?

Florinel Coman și Nedelcearu, doi dintre jucătorii care au profitat de regula U21 // FOTO: Gazeta Sporturilor
Florinel Coman și Nedelcearu, doi dintre jucătorii care au profitat de regula U21 // FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 25 decembrie 2017 20:02

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, lansează ipoteza înființării unui campionat de tineret speranțe pentru cluburile din Liga 1.

"Există o variantă. O echipă de Liga 1 sau de Liga 2-a să îşi poată înscrie echipa de tineret-speranţe în Liga 3-a. N-ar mai trebui să o mai ia din Liga 5-a cu echipa secundă", a spus Andrei Vochin, la TV Telekom Sport.

Declarația lui Vochin vine după ce mai mulți antrenori din Liga 1 s-au plâns de regula U21 implementată sezonul trecut în Liga 1.

"Sunt alte echipe care suferă la acest capitol. Pentru mine, era mai interesant dacă Liga I avea campionat de tineret-speranţe, campionat aşa cum era pe vremuri, când mai jucam şi eu fotbal şi care trebuie susţinut în totalitate de Federaţie" Ionuț Popa, antrenor ACS Poli

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
131139337366621
Mircea Hortensiu Tomuș  •  27 Decembrie 2017, 00:59

Propunerea domnului Vochin este tot atât de dăunătoare fotbalului, ca acea propunere de înființare de noi Licee în dauna școlilor profesionale. Ceea ce a dus la subțierea forței de muncă calificate, la marile neajunsuri pe piața forței de muncă autohtone de astăzi. Chestiunea a pornit de la o doamnă ministru a Învășământului din acea vreme. Așa se va întîmpla și cu propunerea d-lui Vochin. Corectă ar fi oblgația fiecărei echipe de liga 1-a și a 2-a să-și realizeze o echipă de tineret-speranțe, participante la competiție în paralel cu echipa de Seniori, în deschidere la meciurile formațiilor de Liga 1-a(liga a 2-a).

mvradulescu
mvradulescu  •  26 Decembrie 2017, 10:19
Postat de dtdr pe 25 Decembrie 2017, 23:22

Da unde-i surpriza ? In urma cu vreo 28 de ani toate echipele de divizia A trebuiau sa aiba echipa de tineret care avea acelasi program cu prima echipa si jucau in deschiderea jocurilor primelor echipe. Fiecare echipa avea posibilitatea sa-si testeze sperantele. S-a renuntat cand fotbalul a fost acaparat de imbogatitii de peste noapte, care n-au avut nimic comun cu jocul, scopul lor fiind spalarea banilor castigati fraudulos. Fotbalul, precum se vede azi dupa ce acei " binefacatori " au sfarsit prin puscarii s-a dus pe apa SAMBETEI, si alti " binevoitori " au inventat ceva ce altii au inventat- cu multi ani inainte !!!!

Și eu sunt de părere că desființarea competiției de tineret - speranțe a dus la scăderea valorică a fotbalului românesc. Regula cu jucătorul sub 21 de ani nu dăunează, dar nu are eficiența unei competiții care roda jucătorii într-o întrecere cu program regulat (echipele care nu prezentau formația de tineret la fiecare partidă fiind amenințate cu descalificarea formației din competiția seniorilor), iar juniorii ce se afirmau puteau juca, dacă era cazul și în prima echipă, fără nici o formalitate suplimentară . În prezent, de voie, de nevoie echipele folosesc un junior, care are șansa să intre în atmosfera competiției, însă e mult prea puțin, ceea ce dă o notă de lipsă de eficiență, obligația fiind privită de cluburi ca o corvoadă cu efecte negative asupra rezultatelor din competiția profesionistă !

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  26 Decembrie 2017, 10:14

Nu sa poata ci regula trebuie sa fie simpla- vrei sa joci in Liga1, prezinti nene si o echipa de juniori langa ea. Facem sport sau facem bisnita?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează